Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oradea, următoarea oprire a Teatrului de Stat Constanța Ce spectacol se va juca în cadrul Festivalului Internațional de Teatru

ro

30 May, 2024 17:00 719 Marime text
  • Instituția de la malul mării a fost invitată să participe la Festivalul Internațional de Teatru Oradea – FITO, ce va debuta mâine, 31 mai 2024, și se va încheia pe 9 iunie
 
Teatrul de Stat Constanța continuă și în luna iunie turneul pe care l-a început la mijlocul lui mai.
 
Astfel, după reprezentații și apariții la festivaluri din Baia Mare, Suceava, Târgu Jiu și Craiova, acum vine rândul orașului Oradea să fie vizitat de actorii Teatrului de Stat Constanța.
 
Instituția de la malul mării a fost invitată să participe la Festivalul Internațional de Teatru Oradea – FITO, ce va debuta mâine, 31 mai 2024, și se va încheia pe 9 iunie.
 
Spectacolul ce va fi jucat este „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu.
 
Distribuția este formată din: Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea și Ștefan Mihai.
 
În echipa de producție se mai află: Răzvan Bordoș – scenografie, Cristian Niculescu – lighting design și Ada – Maria Ichim – traducere.
 
„Jocuri în curtea din spate” are o durată de o oră și 10 minute.
 
Spectacolul este programat pentru data de 8 iuni 2024, ora 21:00, în Sala Transilvania.
 
„Edna Mazya nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui. „Jocuri în curtea din spate” este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Ultima zi fără consecințe! Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere”, se arată în rezumatul spectacolului.
 
Festivalul Internațional de Teatru de la Oradea
 
Anul acesta marchează a IX-a ediție a festivalului, ce și-a deschis pentru prima dată porțile în anul 2013. O mențiune este că edițiile din 2020, 2021 și 2022 nu au mai avut loc.
 
Conform fitoradea.ro, Festivalul Internațional de Teatru Oradea continuă tradiția începută în 2013 în formatul unui festival amplu și divers, dar și în 1976 prin Festivalul de Teatru Scurt, cuprins în prezent în cadrul FITO.
 
Anul acesta festivalul va avea trei mari secțiuni: secțiunea concurs – Festivalul de Teatru Scurt, secțiunea Off-concurs și secțiunea Outdoor, care cuprind spectacole valoroase, invitate atât de la teatre importante din România, cât și din străinătate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Ramona Niculae, una din nominalizările Teatrului de Stat Constanța, a primit Premiul UNITER „Cel mai bun debut”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii