Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ia prin ochii copiilor”, la Muzeul de Artă Populară Constanța (Galerie FOTO)

ro

23 Jun, 2024 16:31 779 Marime text

Sursa foto: Muzeul de Artă Populară Constanța




 
  • Vineri, 21 iunie, elevi ai Cercului de Pictură „Lucian Grigorescu” din cadrul Casei de Cultură „Ioan N. Roman” din Medgidia, coordonat de artistul plastic Adina Dogaru, au adus un omagiu cromatic cămășii tradiționale femeiești, cea mai importantă piesă a portului popular românesc la Muzeul de Artă Populară Constanța.
 
Participanții, cu vârste cuprinse între șapte și 18 ani, au prezentat „Ia prin ochii copiilor”. Expoziția, având ca sursă de inspirație costumul popular tradițional românesc, a fost bine primită de cei prezenți la vernisaj, conform reprezentanților muzeului.
 
Despre frumusețea iei, termen sub care mai este cunoscută cămașa tradițională fără poale din Muntenia, Oltenia și Moldova, dar și despre Ziua Universală a Iei a vorbit din partea Muzeului de Artă Populară Constanța, muzeograful Mirela Stîngă.
 
De asemenea, la eveniment a participat preotul Victor Crăciun care a vorbit din punct de vedere religios despre semnificația zilei de 24 iunie, zi în care calendarul creștin ortodox este prăznuită Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.
 
După câteva momente artistice, emoționante și intense, susținute de elevi de la clasa de Canto, pregătiți de profesorii Stela Trifan și Daniel Mititelu, talentul și strădaniile micilor artiști au fost răsplătite cu diplome.

 
 
Citește și
 Pe 24 iunie sărbătorim Sânzienele și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii