Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ICEM Tulcea anunță finalizarea selecției lucrărilor înscrise la Bienala Națională de Grafică „Constantin Găvenea”

ro

01 Aug, 2024 17:49 157 Marime text
Sursa foto: ICEM Tulcea






 
𝑰𝒏𝒔𝒕𝒊𝒕𝒖𝒕𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝑪𝒆𝒓𝒄𝒆𝒕𝒂̆𝒓𝒊 𝑬𝒄𝒐-𝑴𝒖𝒛𝒆𝒂𝒍𝒆 „𝑮𝒂𝒗𝒓𝒊𝒍𝒂̆ 𝑺𝒊𝒎𝒊𝒐𝒏” (ICEM)𝑻𝒖𝒍𝒄𝒆𝒂 𝒑𝒓𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒎𝒑𝒍𝒆𝒙𝒖𝒍 𝑴𝒖𝒛𝒆𝒂𝒍 𝒅𝒆 𝑷𝒂𝒕𝒓𝒊𝒎𝒐𝒏𝒊𝒖 𝑪𝒖𝒍𝒕𝒖𝒓𝒂𝒍 𝑵𝒐𝒓𝒅-𝑫𝒐𝒃𝒓𝒐𝒈𝒆𝒂𝒏, 𝑴𝒖𝒛𝒆𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝑨𝒓𝒕𝒂̆ - 𝑪𝒂𝒔𝒂 𝑨𝒗𝒓𝒂𝒎𝒊𝒅𝒆 anunță finalizarea etapei de selecție a lucrărilor înscrise în perioada 5 februarie - 19 iulie 2024 la Bienala Națională de Grafică „Constantin Găvenea”, ediția a III-a, Tulcea 11 octombrie – 14 noiembrie 2024, organizată cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea, în parteneriat cu Liceul de Artă „George Georgescu” Tulcea.

 
Conform regulamentului, înscrierea a fost posibilă în perioada 5 februarie - 19 iulie 2024, pe adresa de e-mail arta@icemtl.ro. S-au înscris 191 de artiști cu un număr de 191 lucrări.
 
Comisia de selecție a lucrărilor înscrise a fost compusă din: curatorul expoziției, Alice-Georgiana Fănaru (muzeograf, președinte comisie), Ana-Maria Dincu (conservator expert grafică, membru) și Laura Guțu (muzeograf, membru), și statuată prin decizia managerului ICEM cu nr. 302/25.07.2024. La finalul perioadei de înscriere au fost centralizate un număr de 191 de înscrieri, primite online, pe adresa oficială: arta@icemtl.ro. În perioada 22-24.07.2024 au fost procesate și verificate documentele de înscriere a celor 191 de artiști și s-au întocmit borderourile individuale de notare în vederea derulării procedurii de selecție.

Comisia a realizat selecția efectivă a lucrărilor în perioada 25 - 31 iulie 2024.
 
Conform ICEM Tulcea, acest proces a ținut cont de îndeplinirea condițiilor de înscriere, calitatea formală a lucrărilor înscrise precum și de perspectivele de panotare și montare a expoziției, în funcție de spațiul expozițional oferit de Muzeul de Artă Tulcea. Pentru a asigura o selecție cât mai obiectivă, membrii comisiei au notat (cu note între 1 și 10) fiecare lucrare propusă, care a fost identificată prin: titlu, tehnică și an de execuție, numele artiștilor nefiind accesibile acestora. Membrii comisiei au stabilit, de comun acord, ca admise, toate acele lucrări care au întrunit un punctaj minim de 21.
 
𝑨𝒖 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒅𝒆𝒄𝒍𝒂𝒓𝒂𝒕̦𝒊 𝒂𝒅𝒎𝒊𝒔̦𝒊, 𝒅𝒖𝒑𝒂̆ 𝒑𝒓𝒐𝒄𝒆𝒅𝒖𝒓𝒂 𝒅𝒆 𝒔𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕̦𝒊𝒆, 158 𝒅𝒆 𝒂𝒓𝒕𝒊𝒔̦𝒕𝒊 𝒄𝒖 𝒖𝒏 𝒏𝒖𝒎𝒂̆𝒓 𝒅𝒆 158 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒂̆𝒓𝒊.
 
Etapa următoare este cea a trimiterii coletelor cu lucrările declarate admise, conform listei. Aceasta se va desfășura, conform regulamentului, în perioada 02 august – 13 septembrie 2024.
 
 
Citește și
Angajații de la ICEM Tulcea nu organizează Noaptea Muzeelor în acest an! Pe 18 mai 2024, muzeele vor avea program obișnuit
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii