Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:54 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Timp pentru Ovidius. „Cine spune că arta desenului s-a pierdut trebuie să vină să vadă această expoziție“ ​

ro

11 Nov, 2017 08:13 2723 Marime text




Dacă nu v-ați făcut încă timp să vizitați expoziția de grafică dedicată lui Publius Ovidius Naso, găzduită de Muzeul de Artă Constanța, trebuie să vă grăbiți, deoarece expoziția se va închide pe 16 noiembrie.


Expoziția „Publius Ovidius Naso (43 a.Ch. - 17 p.Ch.) La Pontul Euxin - Bimilenar“, realizată în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Constanța, reunește 63 de lucrări de artă, inspirate din opera marelui poet latin. Semnatarii lucrărilor sunt: Lino Alviani, Arturo Faiella și Yoselin Giovani din Italia, Alex Dimitriadis, Xenis Sachinis și Kostis Spanopoulos din Grecia, Peter Lazarov, Yavora Petrova și Bozhidar Tonev din Bulgaria. România este reprezentată de Mircia Dumitrescu, Loretta Băluţă, Marieta Besu, Aurel Bulacu, Zuzu Caratănase, Suzana Fântânariu, Emilia Kiss, Eugenia Leca Botezatu, Anna - Maria Orban, Lelia Rus Pîrvan, Matei Şerban Sandu și Atena Elena Simionescu.

Cei 21 de artiști provin din țările pe care artistul le-a străbătut, pe drumul exilului, pentru a ajunge la Tomis.



„Am lăsat libertatea deplină artiștilor să se adreseze operei lui Ovidius cu care simt afinități. Există o mare varietate de lucrări, există artiști care ilustrează «Ars amandi», există și mulți care ilustrează «Tristia». Unii dintre ei îl aduc pe Ovidius în contemporaneitatea urbei noastre și îl înconjoară cu simboluri, chiar cu simbolul identitar în care s-a transformat de fapt statuia sa. Este o expoziție foarte frumoasă, cu artiști de mare calitate, desenatori extraordinari. Cine spune că arta desenului s-a pierdut trebuie să vină să vadă această expoziție, spre a urma aceste trasee extrordinare, de o liniaritate perfectă, de o expresivitate dintre cele mai alese“, a apreciat directorul Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu.




Expoziția a fost vernisată pe 30 octombrie, prilej cu care a fost prezentat, în premieră, spectacolul „Ovidius a fost aici“, regizat de Lucian Iancu, după un scenariu original al autorilor Bogdan Boeru şi Liviu Lungu.

Evenimentele au fost incluse în proiectul „Publius Ovidius Naso (43 a.Ch. - 17 p.Ch.) la Pontul Euxin - Bimilenar“, prin care se marchează cei 2000 de ani de la moartea marelui poet latin, care s-a născut la Sulmona, dar s-a stins la Tomis, considerat, alături de Horațiu și de Virgiliu, unul dintre clasicii literaturii latine.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța, prin programul Proiecte culturale 2017- Bimilenar Ovidius și este implementat în perioada august - noiembrie 2017.

Sursă foto: ZIUA de Constanța


Citește și:

Imagini de la eveniment. Doi artiști români, premiați în orașul natal al lui Ovidius, Sulmona (galerie foto)

Spectacol de teatru „Ovidius a fost aici” și vernisajul expoziției „Publius Ovidius Naso la Pontul Euxin - bimilenar”, la Muzeul de Artă Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii