Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 29 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MINA Constanța participă la Noaptea Muzeelor la Sate. Monumentul Triumfal și muzeul din Adamclisi plus Muzeul Histria pot fi vizitate

ro

29 Aug, 2024 13:51 240 Marime text


Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) participă pe data de 31 august la cea de a doua ediție a programului național Noaptea Muzeelor la Sate, amplă campanie de promovare a obiectivelor culturale de patrimoniu din mediul rural.
 
Cu această ocazie, iubitorii de istorie din întreaga țară vor putea vizita gratuit două dintre cele mai importante puncte de pe harta arheologică a județului Constanța. Astfel, în comuna Adamclisi, vor fi deschise publicului, în intervalul orar 18 – 22, două dintre componentele Complexului Muzeal Tropaeum Traiani și anume Monumentul Triumfal și muzeul din localitate.
 
Cel de al doilea obiectiv MINAC, situat în mediul rural și inclus în programul Noaptea Muzeelor la Sate, este Muzeul Histria, vizitarea sa gratuită putând fi efectuată în același interval orar 18 – 22.
 
„Cele două obiective mai sus-menționate sunt de o importanță extraordinară în ceea ce privește istoria Dobrogei și a României. Monumentul de la Adamclisi, Trofeul lui Traian a fost ridicat între anii 106-109 d.H., după războaiele daco-romane, iar piesele sale originale pot fi astăzi admirate în modernul muzeu din comună. De cealaltă parte, Muzeul Histria adăpostește vestigiile descoperite pe situl arheologic cu același nume, piese ce spun povestea celui mai vechi oraș întemeiat, pe teritoriul actual al României, de către grecii din Milet, în urmă cu peste 2500 de ani”, menționează reprezentanții MINAC.
 
Mai multe informații pot fi găsite pe adresa https://noapteamuzeelor-la-sate.ro/muzee/constanta/.
 
Citește și:
Editorial Noapte în muzeele din România
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii