Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 30 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MINAC Încep înscrierile pentru Școala de Vară de la Hârșova, ediția a treia

ro

30 Aug, 2024 08:46 156 Marime text
Școala de vară/ Sursa foto: MINAC





 
  • Încep inscrierile pentru Școala de Vară de la Hârșova, ediția a treia.

Aceasta se adresează elevilor, studenţilor şi tinerilor cu activitate în domenii precum istorie, arheologie, patrimoniu cultural, antropologie, natură, dar şi pasionaţilor de cultură şi iubitorilor de patrimoniu cultural și natural, potrivit unui comunicat al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC).

Obiectivul general al Școlii de vară este cunoașterea monumentelor istorice și naturale ale Hârșovei, prezentarea tehnicilor de restaurare a artefactelor de piatră aflate in lapidariumul Muzeului din Hârșova, precum și înlesnirea unui cadru informal de dialog între autorități publice, comunitate, viitori cercetători și tineri, pe care dorim să-i atragem în acest efort comun de cunoaștere și protejare a monumentelor istorice și a patrimoniului natural.

Institutul Național al Patrimoniului, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Primăria Orașului Hârșova, Institutul de Studii Avansate pentru Istoria și Civilizația Levantului, Universitatea din București – Facultatea de Istorie și Centrul Cultural turc Yunus Emre, Uniunea Democrată Turcă din România, organizează a treia ediție a Școlii de Vară de la Cetatea Carsium - Hârșova, ce va avea loc în perioada 11-14 septembrie 2024.

Școala de vară se va desfășura atât pe teren, prin vizitarea obiectivelorpatrimoniului cultural și natural, la sediul Muzeului Carsium din localitate, unde se vor desfășura ateliere de lucru și  vizite pe teren ce vor contribui la cunoașterea patrimoniului cultural și natural al Dobrogei. Prelegerile vor fi susținute de lectori cu experiență în domeniu.
De asemenea, va fi organizată o vizită pe teren la cele mai representative monumente istorice din Constanța. Tot la Constanta se va organiza un atelier de gastronomie turcească, precum și un atelier de ateliere pictură în apă Ebru, cu ajutorul Centrului cultural turc Yunus Emre

Taxe și condiții de participare:

Nu există taxă de participare la Şcoala de Vară. Numărul de participanți va fi de maxim 12 persoane, restul celor care doresc să participe își vor suporta toate cheltuielile de cazare, transport și masă. Cheltuielile legate de cazare și masă, echipamentele de studiu, de lucru și de protecție vor fi asigurate de organizator. Costurile deplasării la Hârșova și retur vor fi  suportate de către participanți (toți cursanții).

Selecția participanților se va face pe baza transmiterii unui CV și a unei scrisori de intenție la email: dana.mihai66@gmail.com, roxana.zidaru@patrimoniu.ro. Data limită pentru trimiterea CV-ului, însoțit de scrisoarea de intenție este 6.09.2024

Citește și
MINA Constanța participă la Noaptea Muzeelor la Sate. Monumentul Triumfal și muzeul din Adamclisi plus Muzeul Histria pot fi vizitate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii