Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul Național de Istorie a României organizează „Micia Rediviva”, festival de reconstituire istorică și educație pentru patrimoniu

ro

04 Sep, 2024 10:30 204 Marime text
Afișul evenimentului. Foto: Muzeul Național de Istorie a României

Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, în parteneriat cu Filiala Deva a Asociației Terra Dacica Aeterna, Siebenbürgische Rettungsriesenschanuzer (SRRSZ) și Primăria comunei Vețel, organizează duminică, 8 septembrie 2024, festivalul de reconstituire istorică și educație pentru patrimoniu „Micia Rediviva”.
 
Aflat la cea de-a șasea ediție, Festivalul „Micia Rediviva” își propune să atragă atenția asupra unui patrimoniu arheologic deosebit de valoros, dar și să transmită publicului interesat, într-un limbaj accesibil și atractiv, rezultatele cercetărilor arheologice de aici. Evenimentul este în același timp și „Ziua Porților Deschise” pe șantierul arheologic Micia.
 
„Muzeul Național de Istorie a României este singurul muzeu din Uniunea Europeană certificat să desfășoare activități finanțate prin Programul “Corpul European de Solidaritate” (ESC). În acest context, situl de la Micia este, începând din acest an, singurul sit arheologic certificate pentru activități ESC. Campania de cercetări arheologice din acest an, precum și festivalul “Micia Rediviva”, beneficiază de prezența, creativitatea, tinerețea și ajutorul primului grup de voluntari europeni sosiți prin programul Corpul European de Solidaritate”, transmit reprezentanții MNIR.
 
Evenimentul are loc pe 8 septembrie 2024, ora 10:00, pe platoul Amfiteatrului Roman din cadrul sitului de la Micia, comuna Vețel, județul Hunedoara.
 
Citește și:
„Transport de provizii, 1877" , de Sava Henția (1848-1904), ulei pe pânză, poate fi admirat la Muzeul Național de Istorie a României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii