Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 05 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMD Mangalia Începe Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți din Mangalia

ro

05 Sep, 2024 15:42 213 Marime text
Festival de film. Sursa foto - freepik.com
  • Prima ediție a Festivalului de Film pentru Copiii și Adolescenți din Mangalia începe joi, 5 septembrie, pe esplanada Casei de Cultură, începând cu ora 20:00.

Organizat de Academia “Studiourile Buftea”, în parteneriat cu Primăria Mangalia și Organizația de Management a Destinației Mangalia, festivalul aduce pe Riviera-Sud unele dintre cele mai sonore nume din lumea filmului, precum Irina-Margareta Nistor, Adrian Titieni, Emanuel Pârvu, Emilia Popescu, Daniel Nuță, Victoria Raileanu și mulți alții.

"Festivalul de Film pentru Copii si Adolescenți Mangalia va deveni unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din România și nu numai. Împreună cu echipa de profesioniști de la Academia “Studiourile Buftea”, pornind de la această primă ediție, ne-am propus să îl punem în cel mai scurt timp pe harta principalelor evenimente artistice" a declarat primarul Radu Cristian.


Mangalia Youth Film Festival debutează cu o proiecție specială a filmului documentar “Nasty” care fost prezentat în secțiunea "Proiecții Speciale" a festivalului de Film de la Cannes. Filmul urmărește întreaga carieră a fostului lider mondial Ilie Năstase, cu imagini de arhivă, de la primul turneu US Open câștigat de român până la moștenirea pe care o lasă tenisului.

Următoarele 2 seri de festival, 6 și 7 septembrie, au loc la Grădina de Vară din Mangalia, unde Irina-Margareta Nistor, președintele juriului, va susține un master class de film.

Festivalul se încheie cu lungmetrajul realizat de Academia “Studiourile Buftea” la Mangalia, un cadou pe care academia îl oferă orașului în virtutea parteneriatului care debutează cu această ocazie.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


OMD Mangalia. Prima ediție a Mangalia Youth Film Festival, la linie de start. 59 de scurtmetraje și întâlniri cu vedete din lumea filmului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii