Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 10 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patrimoniul Muzeului de Artă Populară Constanța s-a îmbogățit (FOTO)

ro

10 Oct, 2024 14:59 205 Marime text
Sursa foto: Facebook/Muzeul de Artă Populară Constanța.
Cercetarea de teren, în vederea identificării și selectării unor obiecte cu valoare de patrimoniu etnografic specifice Dobrogei, reprezintă una dintre preocupările actuale ale Muzeului de Artă Populară Constanța.

În acest context, în cadrul proiectului cultural „Salvarea și conservarea patrimoniului din lada de zestre a satului dobrogean”, directorul Muzeului de Artă Populară Constanța, dr. Florentin Sîrbu și dr. Cerasela Dobrinescu, șef secție Patrimoniu Cultural Național, s-au deplasat în câteva localități ale județului Tulcea.

În urma cercetării de teren, patrimoniul muzeului s-a îmbogățit cu piese de port femeiesc și bărbătesc, țesături pentru decorul interiorului, obiecte de cult, piese de mobilier țărănesc, obiecte de inventar gospodăresc, unelte agricole, precum și obiecte legate de ocupații tradiționale, folosite în apicultură și viticultură, au transmis reprezentanții Muzeului de Artă Populară Constanța. 

Sursa foto: Facebook/Muzeul de Artă Populară Constanța.
Proiectul cultural „Salvarea și conservarea patrimoniului din lada de zestre a satului dobrogean” urmărește identificarea și colectarea din teren a unor obiecte cu specific etnografic, precum și protejarea pieselor cu valoare de patrimoniu, prin includerea acestora în colecțiile muzeale și, implicit, prin asigurarea unor condiții optime de depozitare și conservare.

Orice obiect donat este un obiect salvat!- a mai punctat sursa citată. 


Citește și:

Muzeul de Artă ConstanțaO întânire cu Charles Baudelaire în cadrul expoziției „Les fleurs du mal”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii