Premiile UNITER se decernează în această lună Până când pot fi votați Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța
Premiile UNITER se decernează în această lună: Până când pot fi votați Ramona Niculae și Ștefan Mihai,
01 May, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1196
Marime text
- Acesta este al patrulea an consecutiv în care pe lista nominalizărilor se regăsește și Teatrul de Stat Constanța, distincție făcută posibilă la ediția curentă de actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai
Cea de a 32-a ediție a Galei Premiilor UNITER va avea loc luni, 27 mai 2024, la Teatrul Național „I.L Caragiale” din București, de la ora 19:00.
Pe scena Sălii „Ion Caramitru” vor fi anunțați marii câștigători ai celor mai importante premii din teatrul românesc.
Acesta este al patrulea an consecutiv în care pe lista nominalizărilor se regăsește și Teatrul de Stat Constanța, distincție făcută posibilă la ediția curentă de actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai.
Ramona Niculae este nominalizată la categoria „Cel mai bun debut”, pentru rolul Crinei, interpretat în spectacolul „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”, în regia lui Gabriel Sandu și Elenei Morar. Ceilalți nominalizați la categoria respectivă sunt Adelin Tudorache, pentru rolul din „Cine l-a ucis pe tata?”, în regia lui Andrei Măjeri, Teatrul Metroplis București și Armin Ricz, pentru regia spectacolului „Deșteptarea primăverii”, spectacol al Teatrului Național Târgu – Mureș – Compania „Tompa Miklos”.
Ștefan Mihai se află pe lista nominalizaților la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”. El a interpretat rolul lui Cristi din spectacolul „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”. Pentru acest premiu mai sunt nominalizați: Gabriel Răuță, pentru rolul lui Sganarel, valetul lui Don Juan , în spectacolul „Don Juan”, în regia lui Cristi Juncu, Teatrul „Nottara” București; Emilian Oprea, pentru rolul lui Travelin din spectacolul „Falsa servitoare”, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, Teatrul „Maria Filotti” Brăila și Miklos Bacs pentru rolurile Primarul / secretar al primarului din spectacolul „Rubedeniile”, în regia lui Laszlo Bocsardi, Teatrul Maghiar de Stat Cluj.
Ramona Niculae și Ștefan Mihai pot fi votați de public până pe 27 mai 2024, ora 11:00, la acest link. Fiecare persoană are dreptul la un singur vot. (identificat prin IP).
Despre Ramona Niculae
Datele de pe site-ul Teatrului de Stat Constanța arată că Ramona Niculae, actor colaborator pentru teatrul de pe litoral, s-a născut pe 10 martie 2001, în București.
Este absolventă a studiilor de licență în Arta actorului la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” și, în prezent, este studentă la master tot în cadrul UNATC.
În 2023, la Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, Ramona Niculae a câștigat Premiul special pentru Interpretare pentru rolul Alisson din spectacolul „Little Light”, regia Mara Bugarin.
Pe lângă rolurile interpretate în cadrul UNATC, a fost distribuită și în spectacole ale teatrelor din capitală: „Magnolii de Oțel” regia Richard Reguant, la Teatrul Avangardia București și „Ghici cine te sună?!” adaptare de Andreas Petrescu după filmul „Perfetti Sconosciuti”, regia Tania Popa, la Teatrul „Elisabeta” București. De asemenea, a apărut și în producții cinematografice precum „Taximetriștii” regia Bogdan Theodor Olteanu și seriale TV, „Profu” și „Brigada Nimic”.
„Pe scena Teatrului de Stat Constanța o putem aplauda pentru rolul Crina din noua premieră, „10 Lucruri pe care le-am uitat la Festivalul Mamaia”, regia Elena Morar și Gabriel Sandu”, menționează TSC.
Despre Ștefan Mihai
Conform site-ului Teatrului de Stat Constanța, Ștefan Mihai s-a născut pe 18 februarie 1995 și este originar din Iași.
Absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București și cu un master în actorie la aceeași universitate, Ștefan Mihai a interpretat, între 2016 și 2019, mai multe roluri importante în filme de scurt și lung metraj.
A jucat la teatre din capitală, din Tulcea, din Pitești, a obținut, în iunie 2019, Premiul pentru Cel mai bun Actor la festivalul „Buzău Iubește Teatrul”, pentru rolul Percinet din spectacolul „Romantioșii” în regia lui regia Vlad Cristache, și tot în 2019 și-a început colaborarea cu TSC, jucând pe scena din Constanța rolurile Johnny/Micke în spectacolul „Lasă-mă să intru”, un thriller suedez. Pentru Ștefan a urmat rolul Șmulik în spectacolul „Jocuri în curtea din spate” regia Diana Mititelu și a câștigat cea de-a V-a ediție a Festivalului DbutanT și un loc stabil în trupa Teatrului de Stat Constanța.
Mai poate fi aplaudat pe scena TSC ca improvizator în spectacolul interactiv „Meciul de comedie” regia Dragoș Muscalu, proscris din „Doi tineri din Verona” regia Alexandru Mâzgăreanu, Justin din „Crima din strada Lourcine” regia Vlad Cristache, Guy în „Goi pușcă”, montat de același regizor, Kika Jovic din „ Trilogia Belgrădeană”, regia Erwin Șimșensohn.
„Joacă două dintre cele mai solicitante roluri în „Seaside Stories” regia Radu Afrim, iar în spectacolul „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia” regia Elena Morar și Gabriel Sandu demonstrează excepționale calități vocale. Repetă în acest moment rolul bufonului din „A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare, regia Andrei Șerban”, se arată pe site-ul TSC.
Anul trecut, Teatrul de Stat Constanța a obținut cel mai important premiu al galei
În ediția precedentă a Galei Premiilor UNITER, ținută pe 12 iunie 2023, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Teatrul de Stat de Constanța a primit premiul pentru cel mai bun specatcol (cel mai important premiu al galei), fiind vorba de producția „Seaside Stories”.
De asemenea, instituția condusă de Erwin Șimșensohn a bifat o premieră anul trecut. Ea a fost nominalizată la patru premii.
Concret, spectacolul „Seaside Stories” regizat de Radu Afrim a primit o nominalizare la Premiul pentru „Cel mai bun spectacol”.
Nina Udrescu a fost nominalizată la Premiul pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar”, pentru rolurile din spectacolul „Seaside Stories”.
La categoria „Cel mai bun actor în rol secundar”, nominalizarea i-a revenit lui Theodor Șoptelea, pentru rolurile din „Seaside Stories”.
Theodor Cristian Niculae a primit o nominalizare la categoria „Cel mai bun debut”, pentru scenografia spectacolului „Seaside Stories”.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Teatrul de Stat Constanța are patru nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2023. Publicul își poate susține favoriții până pe 12 iunie (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii