Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect derulat de MINA Constanța Tururi ghidate pentru constănțeni și turiști în care va fi prezentată istoria Cazinoului din Constanța și a celui din Mamaia

ro

19 Jun, 2024 15:00 891 Marime text


În perioada februarie - noiembrie 2024, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) derulează Proiectul „Patrimoniul arhitecturii de vilegiatură de la malul mării - Istoria Cazinoului din Constanța și a Cazinoului din Mamaia”.
 
Acesta este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
 
Proiectul are o componentă activă cultural-educațională, care se adresează publicului larg din Constanța, dar și din afara municipiului, turiști și vizitatori estivali. În cadrul acestui amplu eveniment, se vor realiza 32 de tururi ghidate pe faleza orașului și pe faleza stațiunii Mamaia. 
 
„În cadrul proiectului se vor organiza grupuri de beneficiari (adulți), care se pot înscrie și participa, în mod gratuit, la aceste tururi de prezentare.
 
Astfel, în perioada 22 iunie-22 septembrie 2024, vor fi organizate periodic în weekend, dar și în timpul săptămânii, tururi de prezentare a istoriei Bulevardului Elisabeta și istoricul Cazinoului din Constanța și Mamaia, clădiri emblematice ale arhitecturii de vilegiatură de la malul mării.
 
Precizăm că tururile de prezentare nu vor include vizite în interiorul clădirilor, cu atât mai mult cu cât Cazinoul din Constanța se află în plin proces de reabilitare”, se arată în comunicatul de presă emis de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
 
Grupurile se vor forma din maxim 25 de persoane/ per tur, doritorii urmând a se înscrie la nr. de telefon 0735/105.373 (Cristian Cealera, reprezentant MINA Constanța).
 
Primele patru tururi ghidate vor avea lor sâmbătă, 22 iunie 2024, de la orele 10.00 și 11.30, respectiv duminică, de la orele 17.30 și 19.00.
 
Citește și:
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a vernisat la Hunedoara expoziția „Viciu și istorie la Küstenge. Pipe și lulele din expoziția de bază a muzeului constănțean” 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii