Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanți ai MINA Constanța, prezenți la activități culturale în Italia (FOTO)

ro

14 May, 2024 10:07 481 Marime text
 
În perioada cuprinsă între 17 și 29 aprilie, reprezentanți ai Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINA Constanța) au participat la o serie de activități culturale în Lecce (Italia), ce fac parte din cadrul proiectului internațional E.T.E.R.I.A. (Enhance Transborder Experiences, Rebuild Interactions of Artists), co-finanțat prin programul european Europa Creativa.

Coordonarea și direcțiunea artistică a proiectului este asigurată de liderul de proiect, International Theatre Institute - ITI (Italia), parteneri fiind, alături de instituția noastră, AVR Lab - Department of Engineering for Innovation of University of Salento (Italia), Theatro Tsi Zakynthos (Grecia) și Zdruzenie na umetnici Makedonski centar na Internacionalen teatarski institut (Macedonia de Nord).
Rezidența din Lecce (Italia), a fost intitulată "Conflict and Migration" fiind organizată și coordonată de către International Theatre Institute - ITI (Italia). În data de 29.04. în urma unui amplu proces de documentare științifică și artistică, a avut loc reprezentația finală a proiectului intitulată “COMBAT? Lamentation on the body of the slain enemy”, transmit reprezentanții instituției culturale. 

Acest eveniment este precedat de rezidențele organizate de către Theatro Tsi Zakynthos (Grecia) cu tema „Conflict and Memories” și de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, evenimentul fiind intitulat Crossroads and Borders.

Potrivit sursei citate, manifestările au făcut parte din acest amplu proiect internațional, derulat pe parcursul a 18 luni și care au prevăzut, de asemenea, rezidențe și activități desfășurate în localitățile Lecce (Italia), Constanța (România), Zakynthos (Grecia) și Skopje (Macedonia de Nord).

Prin proiectul de față, MINAC, în calitatea sa de partener al unui proiect european, are posibilitatea de a atrage, din nou, atenția supra patrimoniului istoric extraordinar existent în Dobrogea, un ținut al frontierelor și al răscrucilor de drumuri, o provincie multietnică ce merită a fi cunoscută și admirată de întreaga Europă.


foto: Facebook/ Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța


Citește și:

Muzeul Național de Istorie a RomânieiCoroana de oțel a regilor României, adusă în prim plan, cu ocazia zilei de 10 Mai
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii