Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 20 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a extins numărul tururilor de prezentare a istoriei Cazinoului și a bulevardului Elisabeta din Constanța. Programul din această săptămână

ro

20 Aug, 2024 09:34 243 Marime text
Tururi de prezentare a istoriei Cazinoului și bulevardului Elisabeta. Sursa foto: Facebook Cristian Cealera Cealera

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) a decis să extindă numărul tururilor gratuite de prezentare a istoriei Cazinoului din Constanța și a Bulevardului Elisabeta. Anunțul a fost făcut de ghidul acestor tururi, Cristian Cealera, pe pagina de Facebook.
 
Așadar, în această săptămână, programul tururilor este:
  • Joi, 22 august 2024, ora 18:30
  • Vineri, 23 august 2024, ora 18:30
  • Sâmbătă, 24 august, ora 10:00
 
„Înscrierile se fac, prin mesaj, la numărul 0735105373, cu indicarea unui nume de contact, a numărului de persoane și a turului ales de dvs.
 
Întâlnirea cu ghidul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța are loc la Farul Genovez. Vă reamintim, nu se vizitează Cazinoul în interior, edificiul fiind în plin proces de reabilitare.
 
Vă așteptăm cu drag!”, transmite Cristian Cealera.
 
Reamintim că în perioada februarie - noiembrie 2024, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) derulează Proiectul „Patrimoniul arhitecturii de vilegiatură de la malul mării - Istoria Cazinoului din Constanța și a Cazinoului din Mamaia”.
 
Acesta este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
 
Proiectul are o componentă activă cultural-educațională, care se adresează publicului larg din Constanța, dar și din afara municipiului, turiști și vizitatori estivali. În cadrul acestui amplu eveniment, se vor realiza 32 de tururi ghidate pe faleza orașului și pe faleza stațiunii Mamaia. 
 
„Astfel, în perioada 22 iunie-22 septembrie 2024, vor fi organizate periodic în weekend, dar și în timpul săptămânii, tururi de prezentare a istoriei Bulevardului Elisabeta și istoricul Cazinoului din Constanța și Mamaia, clădiri emblematice ale arhitecturii de vilegiatură de la malul mării”, au menționat reprezentanții MINAC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii