Se încheie prima săptămână din SEAS 2023. Ce spectacol are loc în Parcul Arheologic Constanța în această seară?
Se încheie prima săptămână din SEAS 2023. Ce spectacol are loc în Parcul Arheologic Constanța în această
16 Jul, 2023 18:00
ZIUA de Constanta
1573
Marime text
- Începând cu ora 21:00, publicul de pe litoral este așteptat să vină și să urmărească pe scena special amenajată în Parcul Arheologic spectacolul „Soacra cu trei nurori”, o producție a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați
- Prin această reprezentație, se încheie prima săptămână din a doua ediție a SEAS
- Biletele pot fi achiziționate de la agenția de bilete a TSC de pe bulevardul Tomis nr. 97, de la Info Desk City Mall, dar și online, prin intermediul platformei mystage.ro
- În perioada stagiunii, biletele vor putea fi achiziționate și de la casa de bilete din incinta Teatrului de Vară Soveja, casa de bilete de la Parcul Arheologic sau casa de bilete de la Sala Studio, cu câteva ore înainte de spectacole
Astăzi, de la ora 21:00, în Parcul Arheologic Constanța, are loc spectacolul „Soacra cu trei nurori”, din cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului 2023.
Prin această reprezentație, se încheie prima săptămână din a doua ediție a SEAS.
Începând cu ora 21:00, publicul de pe litoral este așteptat să vină și să urmărească pe scena special amenajată în Parcul Arheologic spectacolul „Soacra cu trei nurori”, o producție a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați.
Conform site-ului oficial al instituției culturale gălățene, „Soacra cu trei nurori” este o comedie ce ține o oră și 45 de minute, potrivită pentru copii.
„Povestea lui Ion Creangă, adaptată pentru scenă și montată de regizorul Dan Mirea, expune spațiul rural românesc și vulnerabilitățile sale – ‹‹castele›› sătești, căsătoria ca mijloc de sporire a averii, autoritatea părintească -, precum și conflictul dintre vechi și nou”, se arată în descrierea Teatrului „Fani Tardini”.
Regizorul Dan Mirea spunea despre această comedie:
„Spectatorii îl vor descoperi pe Creangă proaspăt, fresh, pentru că el, studiindu-se în școală, a picat un pic în derizoriu. (…) Un alt element inedit este conflictul de idei din spectacol. Această mamă are trei fii pe care îi educă în felul ei. Încearcă să le determine viitorul și să le formeze personalitatea în funcție de reperele ei de viață. Feciorul cel mic face legătura dintre gândirea nouă și mentalitatea veche la țară, în care lucrurile erau impuse de multe ori încă de la nașterea copiilor. Acest text cred eu că are profunzime și pentru faptul că trezește un semnal de alarmă în lumea mai puțin educată a satului, în care aceste practici încă există, chiar dacă suntem în secolul al XXI-lea. Sigur, nu sub forma asta abruptă, brutală. Dar ea există ca mentalitate și se perpetuează din generație în generație. La țară încă există mentalitatea că, dacă ești bogat, trebuie să te căsătorești cu una bogată. Că, dacă părintele îți spune ce trebuie să faci, nu trebuie să ieși din cuvântul lui, pentru că el este cel care ți-a dat viață și el îți dă și sens.”
Distribuția din „Soacra cu trei nurori” este compusă din următorii:
- Carmen Albu – Aftimia;
- Svetlana Friptu – Maranda;
- Mihaela Lecca – Gorea – Anica;
- Aureliu Bâtcă – Constantin;
- Cristina Uja – Neagu – Floarea;
- Vlad Ajder – Culai;
- Valeria Taban – Agripina;
- Adelin Ilie – Gheorghiță;
- Lică Dănilă – Popa Leapșă.
În echipa de producție se află:
- Daniel Divrician – scenografie;
- Elena Anghel – coregrafie;
- Tamara Manea, Doru Roșca, Vasile Savin, Ionuț Donose - instrumentiști;
- Mariana Tabac, Liliana Radu, Valentin Dumitru, Marius Dumitru – figurație;
- Marian Tarazi – lumini;
- Dan Nedelescu – sunet;
- Lică Dănilă – regizor tehnic;
- Delia Gheorghe – sufleor;
- Ion Anghel – recuziter;
- Marlena Lăcătuș - machiaj;
- Mariana Tabac, Liliana Radu – cabiniere.
Biletele pot fi achiziționate de la agenția de bilete a TSC de pe bulevardul Tomis nr. 97, de la Info Desk City Mall, dar și online, prin intermediul platformei mystage.ro.
În perioada stagiunii, biletele vor putea fi achiziționate și de la casa de bilete din incinta Teatrului de Vară Soveja, casa de bilete de la Parcul Arheologic sau casa de bilete de la Sala Studio, cu câteva ore înainte de spectacole.
Debutul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului 2023 a avut loc vineri, pe 14 iulie, de la ora 21:00, cu spectacolul „Lysistrata, dragostea mea”, jucat pe scena Teatrului de Vară Soveja din Constanța.
Al doilea spectacol s-a desfășurat ieri, de la aceeași oră. În Parcul Arheologic a avut loc „Actul de căsătorie”, o producție a Teatrului Evreiesc de Stat București.
Despre SEAS 2023
Potrivit SEAS, evenimentul este conceput pentru a oferi constănțenilor, dar și turiștilor care aleg litoralul românesc pe perioada verii, șansa de a vedea o selecție variată de spectacole de teatru și muzică produse de instituții culturale din întreaga țară.
Organizatorul acestui eveniment este Teatrul de Stat Constanța. Perioada în care se desfășoară este iulie – august 2023. Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului primește finanțare de la Consiliul Județean Constanța și are ca partener principal Primăria Municipiului Constanța.
SEAS este un eveniment cultural ce va cuprinde spectacole ale diferitelor instituții culturale din țară precum: Teatrul de Stat Constanța, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Teatrul Evreiesc de Stat București, Teatru Dramatic „Fani Tardini” Galați, Teatrul de Animație Țăndărica București, Teatrul „Godot” București, Teatrul Nottara București, UNTEATRU București, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara, Teatrul Municipal Baia Mare, Teatrul „Regina Maria” Oradea, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu, Teatrul „Stela Popescu” București, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, Teatrul Excelsior București, Teatrul Dramaturgilor Români – București, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul Național Târgu – Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”, Teatrul MIC București și Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova.
Reprezentațiile scenice vor avea loc la Teatrul de Vară Soveja, în Parcul Arheologic (va fi amenajată o scenă specială) și în Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța.
Conform prezentării făcute de Teatrul de Stat Constanța, Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului 2023 se derulează pe parcursul a 7 săptămâni.
În program sunt peste 40 de evenimente precum: spectacole de teatru, concerte, teatru de stradă sau spectacole pentru copii.
Sunt invitate peste 30 de teatre și companii și invitați peste 600 de persoane ca: actori, regizori, performeri, scenografi, artiști vizuali etc.
Numărul de voluntari de anul acesta este de peste 40.
Citește și:
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii