Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 05 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societatea de Cartofilie „Stella Maris” Expoziție regală la Iași! „Regalitatea, Marea și Marina”, de la Constanța în inima Moldovei

ro

05 Aug, 2024 17:00 196 Marime text
  • De asemenea, în cadrul vernisajului se va lansa și noul număr al Revistei „Stella Maris”
 
Duminică 11 august 2024, începând cu ora 11:00, Societatea de Cartofilie „Stella Maris” împreună cu Muzeul Marinei Române și cu sprijinul Muzeului Municipal „Regina Maria” Iași și al Primăriei Municipiului Iași au bucuria să invite publicul la un eveniment deosebit în spațiul cultural ieșean.
 
Palatul Braunstein va fi gazda unei expoziții ce va prezenta istoria Marinei Române din perioada regalității. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă cărți poștale ilustrate, fotografii, documente, obiecte, hărți și cărți ce conturează o imagine de ansamblu asupra marinei, mării și a legăturii aparte dintre acestea și Casa Regală.
 
Câțiva dintre membrii Societății de Cartofilie „Stella Maris” – Gabriel Octavian Nicolae, Emanuel Erena, Doru Ghizdăvescu, George Barcaru, Zetu Harrys, Ștefan Constantinescu,  Eduard Chirilov, Șerban Drăgușanu, alături de Muzeul Marinei Române din Constanța vor oferi iubitorilor de istorie și artă din Iași ocazia de a admira obiecte de patrimoniu din colecțiile personale, care se subsumează unor subiecte dintre cele mai diverse și interesante: Dobrogea regală, Armata regală la Constanța, Cuvinte regale în paginile revistei „Marea Noastră”, Mamaia regală, Amintiri din România regală, Constanța de odinioară, „Cuibul liniștit” al Reginei Maria de la Balcic sau Războiul de Independență în presa vremii. Expoziția a mai fost prezentată la Muzeul Pelișor, în Luna Regalității, 2024.
 
De asemenea, în cadrul vernisajului se va lansa și noul număr al Revistei „Stella Maris”.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Citește și:


Asociația Societatea Culturală „Magrin 1878” prezintă proiectul „Cenotaful omagial Anatole Magrin”, care va fi amplasat la Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii