Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța SEAS a ajuns la final. Impresiile și bilanțul festivalului de la malul mării (FOTO)

ro

09 Sep, 2024 12:15 235 Marime text
Erwin Șimșensohn, foto: ZIUA de Constanța Teatrul de Stat Constanța organizează luni, 9 septembrie, la ora 12:00, la o conferință de presă care va avea loc la Hotel Continental Forum, sala Ovidiu. 
 
Conferința este prilejuită de încheierea celei de a treia ediții a „SEAS - STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI, iulie - septembrie 2024”.

Potrvit organizatorilor, evenimentul este organizat de Teatrul de Stat Constanța, cu finanțarea Consiliului Județean Constanța, are ca partener principal Primăria Municipiului Constanța și ca sponsor principal – furnizorul de energie PPC.


UPDATE 1 

Erwin Șimșensohn
ia cuvântul. 
Avem lângă noi oamenii SEAS, cei care fac ca festivalul sa se întâmple. 

UPDATE 2 

Erwin Șimșensohn prezintă echipa din spatele SEAS. 

Anul acesta am avut multe teatre, multe proiecte, multe spectacole. Publicul a fost mult mai numeros decât ca în alți ani.

Am invitat patru spectacole din țară greu de adaptat la noi dar am beneficiat de sprijinul Casei de Cultură.  Ieri, la ultimul spectacol, sala a fost arhiplină.

Anul acesta am avut și o secțiune dedicata copiilor. Spectacolul Bubu la mare s-a jucat se 20 de ori în 5 zile.

Festivalul SEAStreet a fost mai scurt anul acesta.

Cred că spațiul de la Parcul Gării este potrivit pentru astfel de evenimente stradale. La concertul Corului Madrigal am avut 1.200 de scaune pline. 

 Voluntarii au fost extraordinari. Ei au realizat și interviurile din cadrul SEAS. Sunt mândru de accesibilizarea de anul acesta

Am avut spectacole în premieră traduse de 2-3 traducatori pentru persoanele surdo-mute.

Reprezentanți ai comunităților surdo-mutilor au spus ca au venit la Constanța pentru că în altă parte nu au acest acces la spectacole. 

Pentru al doilea an consecutiv am co-organizat ateliere de dramsturgie. Cred foarte mult în proiectele ce implica tineri. Peste 4 milioane de lei a fost bugetul SEAS anul acesta. 


Cu tot cu SEAStreet bugetul a atins aproape 5 milioane de lei. Aș dori foarte mult ca anul viitor să creștem și sa avem un buget mai mare.




Erwin
spune că au fost peste 180.000 de spectatori la această ediție. Încasările din bilete ajung la 140.000 de euro cu aproximație.

Erwin Șimșensohn spune că în perioada viitoare va căuta sprijin din partea instituțiilor publice pentru întocmirea dosarului de candidatură a Constanței pentru titlul de capitală culturală. 



Citește și:

ZIUA LIVETeatrul Național din Târgu – Mureș trage cortina peste SEAS, la Constanța. Loredana Dascălu – „Mă bucur că închidem noi această stagiune!” (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii