Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 23 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Teatrul Excelsior București vine în SEAS 2024 cu două spectacole pentru tineri - Punk Rock și Două ore cu pauză (GALERIE FOTO)

ro

23 Aug, 2024 14:28 219 Marime text
Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța
 
  • SEAS 2024 și Teatrul Excelsior București vă invită în weekend la două spectacole „explozive”, la care sunt așteptați „tinerii” de toate vârstele.
 
SEAS 2024 și Teatrul Excelsior București vă invită în weekend la două spectacole „explozive”, la care sunt așteptați „tinerii” de toate vârstele, transmite un comunicat din partea Teatrului de Stat Constanța.
 
Sâmbătă, 24 august, de la ora 20:00, la Casa de Cultură, este programat spectacolul „Punk Rock” de Simon Stephens, în traducerea regretatului Bogdan Budeș și regia lui Vlad Cristache.
 
Un grup de adolescenți aflați în pragul examenului de Bacalaureat se confruntă cu presiunea inerentă „intrării oficiale în viața de adult”. Șapte tipologii de adolescenți dezvăluie șapte portrete nuanțate, iar fiecare dintre ei ascunde un univers interior tumultuos. Sub aparenta jovialitate a vieții de liceu, dincolo de scenele de bullying, de flirturi nevinovate și hormoni bulversa(n)ți, ei resimt frustrarea, angoasa și nevoia de eliberare de sub exigențele familiei, ale societății ostile și ale sistemului educațional rigid.
 
Cei șapte actori din distribuție se transformă pe neașteptate într-un band live full electric, muzica punk rock devenind spațiul safe unde personajele pot exprima tot ceea ce nu pot spune în cuvinte.
 
Cronometrul ticăie ireversibil spre descătușarea finală...
 
Duminică, 25 august, de la aceeași oră, 20:00, tot la Casa de Cultură, puteți vedea „Două ore cu pauză”, un spectacol de Gianina Cărbunariu - care a scris scenariul și a realizat regia.
 

„Două ore cu pauză, primul dintr-o serie de spectacole pe aceeași temă, vorbește despre sistemul educațional românesc. Direct. Fără ipocrizii. Fără false așteptări sau inutile pudre aplicate pe oglindă. Cu umor. Cu foarte mult umor. Bașca ceva disperare și oleacă de speranță. (Mihai Brezeanu, Liternet)

 
„Două ore cu pauză” este un spectacol despre vulnerabilitatea sistemului de învățământ, cu povești adevărate, despre fragilitatea elevilor, dar și a profesorilor. Un spectacol vesel, pe o temă tristă, un spectacol tonic și actual pentru publicul de toate vârstele.
 
Ca dramaturg, Gianina Cărbunariu a înregistrat succese atât în România, cât și în străinătate, piesele sale fiind montate în multe teatre din lume, și a fost prima femeie din istoria premiilor UNITER care a obținut, cu zece ani în urmă, trofeul pentru Cel mai bun spectacol.
 
Și Teatrul Excelsior este o prezență anuală în Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, iar spectatorii se vor bucura să revadă actori pe care i-au aplaudat în verile trecute, în spectacole precum „Familia Addams”, „Opera de trei parale” sau „Orașul nostru”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Primul vehicul înmatriculat în București, la începutul secolului trecut, în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii