Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:48 20 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul de Stat Constanța Atelier de performance și scriere dramatică pentru adolescenți, organizat în cadrul SEAS

ro

22 Aug, 2024 13:24 1227 Marime text
Atelier de performance și scriere dramatică. Sursa foto: Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța invită tinerii liceeni din oraș să se înscrie la Atelierul de performance și scriere dramatică pentru adolescenți, care începe mâine, 23 august, în cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului SEAS 2024.
 
Atelierul este susținut de regizorii Irina Slate și Daniel Chirilă și este bazat pe metodologia dezvoltată prin lucrul cu adolescenții de la Centrul CEVA din Târgu Neamț, în cadrul platformei culturale Frilensăr. Participarea este gratuită.
 
Înscrierile se fac printr-un email cu subiectul „Vreau să mă înscriu la atelierul de teatru” trimis la adresa stagiuneaestivala.ct@gmail.com. Mesajul trebuie să conțină datele de contact ale adolescentului.
 
Atelierul, care se va desfășura la Grădina de Vară Tomis, este alcătuit din trei sesiuni, a câte patru ore, pe durata a trei zile, este deschis pentru 10 adolescenți cu vârste cuprinse între 15-19 ani și se va încheia tot cu un performance (în ultima zi de atelier) în care vor fi implicați toți participanții.
 
Cei doi regizori coordonatori propun o serie de exerciții de scriere dramatică și tehnici din aria artelor performative live (teatru, muzică, dans etc.) urmărind inițierea și familiarizarea adolescenților cu arta performance-ului contemporan. Metode folosite: Scriere dramatică pornind de la documentarea subiectelor din realitatea imediată (metoda Nicoletei Esinencu, Teatrul Spălătorie), Realtime composition (metodă dezvoltată de regizorul polonez Wojtek Ziemilski), Task Based Theatre (metodă dezvoltată grupul de artiști germani She She Pop).
 
„Spectacolul cu titlul URA! și alte animale va fi prezentat de către adolescenți din Târgu Neamț la începutul atelierului, acesta fiind un indiciu cu privire la tema principală ce va fi explorată, și anume aceea a hate-ului și a discursurilor extremiste din societatea zilelor noastre, pornind de la cultura contemporană dominată de narativele din social media. Spectacolul este o creație colectivă și îi are în distribuție pe Ada Ciorcârlan, Dări Tămăslăcaru, Eli Dediu, Mira Ichim, Silvia Urzică, Lucian Apetrei și Paul Timofte”, menționează Teatrul de Stat Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Comedie de peste Prut la Constanța Spectacolul „Alegerea domnului Macabeț”, adaptat după piesa constănțeanului Cosmin Stănilă, reprezentație în cadrul SEAS
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii