Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 17 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul Stat Constanța și Teatrul „Godot” București prezintă spectacolul „Povestiri culese”, în cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului

ro

21 Jul, 2023 18:00 1081 Marime text
Sursa foto: Facebook Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului
  • „Povestiri culese” face parte din seria de spectacole pe care publicul le poate urmări în cadrul ediției a doua a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului
  • În distribuție se află Maia Morgenstern și Cătălina Mihai
 
Astăzi, începând cu ora 21:00, în Parcul Arheologic Constanța, are loc spectacolul „Povestiri culese”, o co-producție a Teatrului de Stat Constanța și a Teatrului „Godot” București.
 
„Povestiri culese” face parte din seria de spectacole pe care publicul le poate urmări în cadrul ediției a doua a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului.
 
Potrivit seas.ro, durata reprezentației din această seară este de 90 de minute.
 
„Povestiri culese” este un spectacol adaptat după creația literară a lui Donald Margulies.
 
Potrivit Teatrului de Stat Constanța, spectacolul spune povestea unei scriitoare, Ruth, care se luptă cu timpul – atât cu limbile de la ceas, cât și cu propriile sale povești, rămase nespuse. În viața ei apare Lisa, o tânără care caută pretutindeni atât inspirație, cât și un învățător. Ruth – Maia Morgenstern – e cea care spune poveștile nescrise, iar Lisa – Cătălina Mihai – e cea care ascultă. O poveste despre poveștile care nu sunt mereu așa cum ne-am dori să fie. Despre poveștile care nu se termină doar cu happy end. Despre cum în fiecare discipol se află o parte din maestrul său.
 
Premiera absolută a spectacolului a avut în anul 2010, pe Broadway, la Manhattan Theater Club.
 
În sinopsisul de pe seas.ro se menționează:
„Auzim des «A fost odată…» la începutul unei povești. Odată înseamnă de mult, iar de mult înseamnă trecut. E poate un paradox că poveștile se scriu despre prezent, dar sunt povestite mereu la timpul trecut… Și atunci, când mai sunt și trăite?
Spectacolul «Povestiri culese» spune povestea unei scriitoare, Ruth, care se luptă cu timpul - atât cu limbile de la ceas, cât și cu propriile sale povești rămase nespuse. În viața ei apare Lisa, o tânără aflată la început de drum care caută pretutindeni atât inspirație, cât și un învățător. Ruth e cea care spune povești nescrise, iar Lisa e cea care ascultă. Trec ani până ca filele din cărți să fie scrise, dar în același timp, ce câștigă Ruth prin posteritate, poate pierde în clipa din prezent... 

Spectacolul este o poveste despre poveștile care nu sunt mereu așa cum ne-am dori să fie. Despre poveștile care nu se termină doar cu happy end. Despre cum în fiecare discipol se află o parte din maestrul avut, dar și despre timpul necruțător de cuvinte ce s-ar mai fi vrut a fi scrise...”
 
O regie colectivă se află în spatele montării acestui spectacol, după cum menționează sursa citată.
 
Au mai contribuit și: Corina Grămoșteanu (scenografie) și George Remeș (traducere și adaptare).
 
Bilete
 
În cadrul campaniei promoționale EARLY BIRD, pentru spectatorii care cumpără bilete din timp, primele 150 de bilete la fiecare spectacol programat la Teatrul de Vară Soveja și primele 50 de bilete la fiecare spectacol programat pe scena din Parcul Arheologic au prețul redus de 30 de lei. După epuizarea primelor bilete, tariful va fi de 50 – 60 de lei, în funcție de spectacol.
 

Biletele pot fi achiziționate de la agenția de bilete a TSC de pe bulevardul Tomis nr. 97, de la Info Desk City Mall, dar și online, prin intermediul platformei mystage.ro.
 
În perioada stagiunii, biletele vor putea fi achiziționate și de la casa de bilete din incinta Teatrului de Vară Soveja, casa de bilete de la Parcul Arheologic sau casa de bilete de la Sala Studio, cu câteva ore înainte spectacole.
 
Citește și:
Constanța Începe Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului. Când are loc primul spectacol și care este noutatea acestei ediții?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii