Ziua Culturii Naționale Accesul la expozițiile Muzeului Național de Istorie a României, gratuit. Program de vizitare
Ziua Culturii Naționale: Accesul la expozițiile Muzeului Național de Istorie a României, gratuit. Program de
14 Jan, 2023 09:42
ZIUA de Constanta
1256
Marime text
Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, accesul în expozițiile Muzeul Național de Istorie a României este gratuit.
Programul de vizitare este cuprins în intervalul orar 09:00 – 17:00.
Dragi vizitatori,
Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, accesul în expozițiile muzeului este gratuit.
Programul de vizitare este cuprins în intervalul orar 09:00 – 17:00.
Vă așteptăm cu drag!, transmit reprezentanții Muzeului .
Date despre Muzeul Național de Istorie a României
Muzeul Național de Istorie a României este cel mai important muzeu al statului român. Deține obiecte cu valoare istorică descoperite pe teritoriul actual al României din timpuri preistorice și până în perioada contemporană.
Muzeul a fost înființat în anul 1970, cu scopul de a ilustra evoluțiile culturale înregistrate de-a lungul tuturor epocilor istorice în spațiul geografic al României de azi. Sediul său este Palatul Poștelor de pe Calea Victoriei., scrie wikipedia.org.
Este cel mai important muzeu de istorie și arheologie din România, atât prin mărime (suprafață desfășurată) cât și prin patrimoniu; este, de asemenea, unul dintre cei mai importanți actori ai arheologiei românești contemporane și lider al arheologiei preventive (noțiune care se referă la săpăturile arheologice asociate unor investiții, pentru prevenirea distrugerii de patrimoniu istoric). Instituția are un site cuprinzător, inclusiv o scurtă fișă a istoriei proprii, descrierea structurii organizatorice (inclusiv scurte prezentări ale personalului de specialitate), pagini descriind evenimente, expoziții, etc.
Din 2002 majoritatea muzeului a fost făcută inaccesibilă publicului pentru lucrări de reabilitare.
Din 1974 muzeul publică revista Muzeul Național care își propunea să adune „cele mai importante studii ale muzeografilor și cercetătorilor din epocă”. Din 1997 publicația apare anual, toate volumele fiind disponibile online.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii