Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 07 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Educației la Biblioteca Județeană Constanța. Joacă, povești și învățare (FOTO)

ro

07 Oct, 2024 14:42 158 Marime text
sursa foto: Facebook/Biblioteca Județeană ConstanțaLa Biblioteca Județeană Constanța, Ziua Educației a fost marcată cu bucurie în Secția Ludotecă împreună cu elevi de învățământ primar de la Centrul de Zi pentru Copii, Năvodari.

Copilașii au venit la Biblioteca Județeană, cu entuziasm, energie și curiozitate de a descoperi lumea cărților, a poveștilor și a personajelor lor.

În Secția Ludotecă au aflat informații despre cărțile din bibliotecă, permis, activități. Apoi au vizionat diafilme cu povești și s-au jucat.
sursa foto: Facebook/Biblioteca Județeană Constanța
A fost o experiență educativă și distractivă deopotrivă.

Ziua mondială a educaţiei este marcată în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. Educaţia transformă vieţi şi se află în centrul misiunii UNESCO de a construi pacea, de a eradica sărăcia şi de a stimula dezvoltarea durabilă.

A fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a ''Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor". Această recomandare, alături de cea "privind învăţământul superior" din 1997, constituie principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară globală, potrivit site-ului www.en.unesco.org.


Citește și:

Președintele Klaus Iohannis, de Ziua Mondială a Educației„A te dedica formării unor întregi generaţii este una dintre cele mai frumoase vocaţii”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii