„Am fost o ștafetă de nota 10!“ Patrick Dinu, din Constanța, irezistibil în cursa către aurul european. Lăudat și de David Popovici (GALERIE FOTO + VIDEO)
„Am fost o ștafetă de nota 10!“: Patrick Dinu, din Constanța, irezistibil în cursa către aurul european.
07 Jul, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2861
Marime text
- La Campionatul European de natație pentru juniori, întrecere găzduită de țara noastră, Patrick Dinu, de la CS Farul Constanța (antrenor, Răzvan Florea), a înotat în ultimul schimb al cursei care i-a adus aurul european ștafetei de 4X100 m liber a României.
- Tânărul sportiv a avut un finiș debordant, recuperând pe ultimii metri distanța față de primul loc.
- Patrick a fost în ultimul schimb în ștafetă și la ediția de anul trecut a Europenelor, la care tricolorii au cucerit argintul.
Ștafeta masculină de 4X100 m liber a României și-a îmbunătățit performanța la Campionatul European de natație pentru juniori. Dacă, anul trecut, în Italia, la Roma, tricolorii cucereau argintul, la ediția din acest an, care este în desfășurare în țara noastră, la Complexul Sportiv de Natație Otopeni, au obținut aurul!
La ambele medalii, din ștafetă a făcut parte și înotătorul constănțean Patrick Sebastian Dinu, legitimat la CS Farul Constanța, dar care a început nataţia la Atena Sport Club Constanţa, sub îndrumarea celebrului Răzvan Florea (medaliat olimpic în 2004), cel care îl pregăteşte şi astăzi, fructuoasa colaborare dintre ei trecând de zece ani. Mai mult, și la Roma, și acum, la Otopeni, Patrick a înotat în ultimul schimb, iar aurul l-a adus după un finiș debordant, recuperând pe ultimii metri distanța față de primul loc! De altfel, și David Popovici (care a înotat primul și a pus în dreptul ștafetei României un avans de o secundă după primii 100 de metri ai cursei), a subliniat evoluția lui Patrick Dinu.
„Probabil că la el s-a văzut cel mai impresionant“
„În numele tuturor, aș vrea să mulțumesc tribunei și tuturor celor care s-au uitat la cursă, ca întotdeauna. Nu am fi putut realiza această performanță fără voi! Felicitări lui Patrick, pentru că, deși fiecare am avut câte o contribuție egală, probabil că la el s-a văzut cel mai impresionant, dat fiind că a recuperat“, a declarat la final David Popovici, fenomenul natației mondiale, după ce, ca junior, a devenit recent dublu campion mondial de seniori! Ștafeta de 4x100 m liber masculin a României medaliată cu aur a fost alcătuită din Patrick-Sebastian Dinu, Vlad Stancu, Alexandru Constantinescu, David Popovici și Ștefan Cozma.
„O experiență cu adevărat unică“
Avându-l așadar pe Patrick Dinu în ultimul schimb, ștafeta României a încheiat cursa în 3:18.93, după o luptă la baionetă cu Marea Britanie, pe care a depășit-o cu numai opt sutimi! „Vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor care au venit să ne susțină în această seară. A fost o experiență cu adevărat unică, absolut minunată. Vreau să le mulțumesc colegilor, am fost o ștafetă de nota 10. Și sperăm ca la anul să repetăm performanța și să fim tot cu medalia de aur la gât“, a menționat și Patrick Dinu, declarațiile campionilor europeni fiind consemnate pe contul de Youtube al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. La Roma, anul trecut, tricolorii au cucerit argintul continental cu 3:19.93, iar David Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori pe distanța de 100 de metri liber (47.56 secunde).
„Mi se părea ireal“
Într-un interviu online la ZIUA de Constanța, Patrick Dinu a povestit trăirile de la întrecerea desfășurată la Roma. Tânărul înotător își fixase ca obiectiv ca, la ediția 2022 a Europenelor, el și colegii săi să transforme medalia de argint într-una de aur, ceea ce au și reușit. „A fost o experiență unică, plină de emoții, de fericire și de extaz chiar, pe care sper să o îmbunătățim la anul și să ieșim campioni europeni de juniori. Eu, fiind ultimul schimb, inițial nu am realizat pe ce loc ne-am clasat. Am plecat primul, dar adversarii, aproape toți fiind mai mari ca vârstă decât mine, m-au ajuns din urmă. Am reușit să-i țin piept unuia și am ieșit pe doi. Mi-am dat seama că am luat medalie după cât de fericiți erau colegii mei. Până nu am văzut medalia în jurul gâtului nu îmi venea să cred. Mi se părea ireal că am urcat pe podium, la prima noastră apariție la Europenele de juniori“, spunea Patrick Dinu.
A doborât multe recorduri
Acesta are deja o întreagă vitrină de medalii, la care, la loc de cinste stăteau nenumăratele titluri de campion naţional şi medalia de argint de la Roma. Cu aurul continental obţinut la Otopeni colecția sa de trofee a căpătat o greutate și o strălucire și mai mare, sportivul mândrindu-se în plus și cu numeroase recorduri naţionale doborâte.
Adus la înot de o bronșită asmatiformă
După cum a povestit la ZIUA de Constanța, Patrick a început înotul la vârsta de șase ani, cu antrenorul Răzvan Florea, la îndrumarea medicului pediatru, din pricina unei bronșite asmatiforme. „Nu știam multe lucruri despre înot. Primul contact cu apa a fost cam dur, îmi era și puțin frică, precum oricărui copil, de altfel, dar apoi m-am obișnuit și a început să-mi placă mult. Prima mea întrecere s-a desfășurat la bazinul de la Palatul Copiilor Constanța, aveam în jur de șapte ani. M-am confruntat cu destule emoții. Am evoluat la 25 m liber și 25 m spate. Am câștigat în ambele probe și am fost foarte fericit. Atunci era mai mult distracție, nu aveam o presiune anume“, a arătat Patrick Dinu.
Visează și la o medalie olimpică
Acesta avea bine întipărit în minte, în decembrie 2021, la interviul online de la ZIUA de Constanța, obiectivul pentru Euro 2022, pe care, acum, îl urmează pas cu pas, așa cum și-a propus. „În viitorul apropiat, am ca obiectiv medalia de aur la Campionatul European de juniori cu ștafeta, cel puțin o prezență într-o finală individuală tot la întrecerea continentală și calificarea la Campionatul Mondial de juniori. Pe termen mediu, ar fi participarea la Jocurile Olimpice în 2024, iar pe termen lung o medalie la JO, oricare ar fi aceea, dar de preferat ar fi cea de aur“, puncta Patrick Dinu, în urmă cu șapte luni.
Desenatul și cititul, pasiuni de-ale sale
Acesta dezvăluia că are ca hobby-uri desenul și cititul. „Desenez în creion și vreau să învăț să desenez și grafic, pe tabletă. Desenez aproape orice, mai puțin oameni: case, mașini, forme simple, obiecte din viața de zi cu zi. Încerc să desenez și oameni, dar mi se par foarte complicat de realizat. În ce privește alte sporturi, îmi plac toate, dar nu pot practica altceva în afară de natație, din cauza riscului de accidentări“, spunea înotătorul constănțean.
Miercuri seară, Patrick Dinu și-a adăugat în recolta de la aceste Europene încă o medalie, argint cu ștafeta combinată de 4X100 m liber a României!
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Natație și Pentatlon Modern și Răzvan Florea)
Citește și:
Natație
Constănțeanul Patrick Dinu, campion european de juniori. În ștafetă cu David Popovici și alți băieți de aur! (GALERIE FOTO)
Interviu online cu Patrick Dinu, multiplu campion şi recordman la nataţie
„Timpul e cel care contează cel mai mult, nu neapărat culoarea medaliei“
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!
Comentarii