Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:41 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care sunt asociațiile care vor beneficia anul acesta de fonduri nerambursabile pentru evenimente culturale, la Constanța

ro

29 Apr, 2022 00:00 4093 Marime text
  • Șapte proiecte au obținut punctaj și s-au încadrat în bugetul stabilit de Primăria Constanța
  • Alte 9 proiecte au obținut punctaj de trecere, dar nu au mai fost bani pentru finanțare
  • Alte două asociații au fost descalificate pentru neîndeplinirea condițiilor obligatorii de conformitate
  • Redăm, în ediția de astăzi, detalii despre cele șapte asociații care vor organiza, în acest an, evenimente culturale la malul mării
 
Așa cum menționam într-un material anterior, am revenit cu subiectul proiectelor din domeniul cultural cărora li se acordă finanțare din bugetul municipiului, fonduri nerambursabile.
 
Șapte proiecte au obținut punctaj și s-au încadrat în bugetul stabilit de Primăria Constanța, de 2 milioane de lei. Alte 9 proiecte au obținut punctaj de trecere, dar nu au mai fost bani pentru finanțare. În final, alte două asociații au fost descalificate pentru neîndeplinirea condițiilor obligatorii de conformitate.
 
Cele șapte proiecte culturale care au obținut finanțarea, conform raportului intermediar (dinainte de contestații) sunt:
  1. Asociația Sine Qua Non – proiectul „Porți Deschise către civilizații TOMIS – CONSTANȚA MMXXII”
  2. Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre – proiectul „Seri de teatru și muzică, la Pontul Euxin, ediția a IV-a”
  3. Asociația Culturală Innovarte – proiectul Artfest Constanța 2022
  4. Asociația pentru Sport și Integrare Socială Mapamond – proiectul Stars Gala
  5. Asociația Culturală Georgiana Rusu – proiectul Sunset Sea-mphony 2022
  6. Asociația Cultart – proiectul „Festivalul JazzUP Sea” Ediția a 4-a
  7. Asociația Tineri pentru Transilvania – proiectul TAM TAM
 
Alte nouă proiecte au obținut punctajul, dar nu au mai prins finanțare după epuizarea bugetului prestabilit. Acestea sunt:
  1. Rusu I. Georgiana PFA – proiectul Dance Sea-mphony 2022
  2. Asociația Agenția Internațională Rainbow Music – Seri de Cafe-Concert
  3. Asociația Art Society Center – Folk in the City – ediția II Constanța
  4. Asociația Art Music for People – Fresh in to 2022
  5. Asociația Culturală Talent-Art – Dincolo de Ape
  6. Asociația Mundicolour – Ciocârlia Reloaded
  7. Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani – Repere identitare dobrogene – 13 decembrie, Sărbătoarea Etniei Tătare din România
  8. Asociația Creative Art & Events – Wishfest 2022 – Festivalul Lampioanelor pe Apă
  9. Asociația Dominium – Tradiție și Contemporaneitate – Constanța 2022
 
Cele două asociații descalificate sunt Asociația Academia Club Sportiv „Phoenix” Constanța și Asociația Act for Tomorrow.
 
Detalii despre punctajul obținut de fiecare asociație regăsiți în imaginea de mai jos:
 
 
 
Asociația Academia Club Sportiv „Phoenix” Constanța nu a îndeplinit condițiile obligatorii de conformitate. Comisia de evaluare a descalificat deoarece nu a îndeplinit condițiile obligatorii pentru participarea la sesiunea de selecție proiecte din domeniul cultural, întrucât în conformitate cu prevederile art. 22 pct. 3 lit. C din Regulamentul de acordare a finanțării nerambursabile pentru proiecte de interes general finanțate din bugetul municipiului Constanța aprobat prin HCL 73/2018 „... nu deține ca activitate principală desfășurarea de activități în domeniul abordat prin proiectul depus. Solicitanții aflați în această situație vor fi declarați neeligibili și proiectele lor nu vor trece în următoarea etapă, respectiv etapa evaluării și selectării spre finanțare a propunerilor de proiecte”. În 2021, asociația a avut o finanțare de 279.200 lei pentru proiectul „Ludis Fest”.
 

Asociația Act for Tomorrow nu a îndeplinit condițiile obligatorii de conformitate. Comisia de evaluare și selecție a proiectelor a descalificat-o pentru că nu a îndeplinit condițiile obligatorii pentru participarea la sesiunea de selecție a proiectelor din domeniul cultural. În conformitate cu art. 68 din Regulamentul de acordare a finanțării nerambursabile pentru proiecte de interes general finanțate din bugetul municipiului Constanța aprobat prin HCL 73/2018 „Nu se admit declarații pe propria răspundere privind îndeplinirea condițiilor de conformitate...”. Act For Tomorrow este o asociație de mediu, voluntariat și sustenabilitate, înființată în octombrie 2018.
 
Bugetul total stabilit pentru domeniul cultural a fost de 2.000.000 lei, iar cuantumul maxim de finanțare pentru un proiect a fost stabilit la 300.000 lei.
 

Asociația Sine Qua Non – proiectul „Porți Deschise către civilizații TOMIS – CONSTANȚA MMXXII”

 
Propunerea tehnică întocmită conform Regulamentului de acordare a finanțării nerambursabile pentru proiecte de interes general finanțate din bugetul municipiului Constanța cuprinde următoarele date:
  • Date generale privind proiectul
  • Date de identificare a solicitantului
  • Introducere
  • Informații generale despre proiect
  • Echipa responsabilă pentru realizarea proiectului: Sorin Marcel Colesniuc – manager proiect, Talmațchi Gabriel Mircea – coordonator secțiuni conferință – simpozion, Dumitrașcu Lavinia Dacia – coordonator expoziții, Cristian Cealera – coordonator invitați participanți, Liviu Manolache – coordonator momente artistice, Valentin Cătălin Ispas – responsabil relații publice și comunicare, Constantinescu Ana Maria – coordonator financiar
  • Detalierea proiectului: proiectul denumit „Porți deschise către civilizații TOMIS – CONSTANȚA MMXXII” se va desfășura în perioada 22-25 septembrie 2022 și în data de 15 octombrie 2022. Deschiderea proiectului va avea loc în data de 22 septembrie 2022, cu alocuțiuni susținute de personalități importante ale orașului și managerii instituțiilor de cultură invitați, care vor evidenția împlinirea a 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, precum și istoria de peste două milenii și jumătate a orașului Constanța. Vor urma lansări de carte și inaugurarea unei expoziții tematice intitulată „Amintiri despre regii și reginele României”. A doua zi vor debuta secțiunile sesiunii de comunicări și dezbateri.
  • Campania de informare și promovare: afișe, broșuri, carte volum TV, print, online, radio, etc.
  • Mediaplan
  • Calendarul proiectului
  • Grafic de activități
  • Diagrama Gantt
Valoarea financiară estimată a proiectului este de 345.000 lei, din care a solicitat la primărie 289.800 lei. Aportul propriu este de 55.200 lei, reprezentând 19,0476% din valoarea totală a finanțării solicitate de la autoritatea finanțatoare.
 
În 2021, asociația Sine Qua Non, a obținut 226.800 lei de la Primăria Constanța pentru proiectul „Porți deschise către civilizații TOMIS-CONSTANȚA MMXXI”.
 
Despre asociație. În februarie 2021, dr. Sorin Marcel Colesniuc, dr. Gabriel Mircea Talmațchi și dr. Lavinia Dacia Dumitrașcu, cercetători științifici la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, au demarat procedurile pentru înființarea Asociației SINE QUA NON. Printre obiectivele Asociației, menționate în Actul constitutiv și Statut, se remarcă organizarea de activități științifice, culturale și educative: sesiuni științifice naționale și internaționale, congrese, colocvii, simpozioane, dezbateri, lansări de carte și târguri de carte, întâlniri cu oameni de știință și oameni de cultură, organizarea de expoziții, workshopuri, teambuidinguri etc. De asemenea, membrii fondatori și-au propus: promovarea istoriei Constanței, a Dobrogei și istoria națională; promovarea monumentelor arheologice și istorice; a patrimoniului cultural mobil și imobil, material și imaterial; inițierea, elaborarea și implementarea unor proiecte cu finanțare locală, guvernamentală sau europeană; colaborarea cu instituțiile, organizațiile și asociațiile care desfășoară activități științifice culturale și educative; promovarea culturii pe toate căile posibile.

 
Managerul de proiect, Sorin Marcel Colesniuc a început cariera de jurnalist în 1996, până în 2000. Ulterior, s-a angajat ca muzeograf la Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia. În 2005, a ocupat postul de șef secție Expoziție, Valorificare Patrimoniu, Relații cu Publicul în cadrul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia. Din 2009 până în 2013 a fost director al aceluiași muzeu. În 2018 a preluat conducerea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, unde a rămas până la finele anului 2020.
 
 

Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre – proiectul „Seri de teatru și muzică, la Pontul Euxin, ediția a IV-a”

 
Propunerea tehnică întocmită conform regulamentului cuprinde:
  • Date generale privind proiectul
  • Date de identificare a solicitantului
  • Introducere
  • Informații generale despre proiect
  • Echipa responsabilă pentru proiect: Daniela Vitcu – manager de proiect, Elena Mirabela Moroșanu – asistent manager proiect, Edoard Petre – coordonator proiect, Radu Niculescu – coordonator artistic, Daniela Cojan – coordonator spectacole, Ioan Ardelean – coordonator muzical, Nicoleta Mihaela Ardeneal – coordonator muzica, Ionuț Dulgheriu – responsabil relații publice și promovare, Eduard Lupu – coordonator tehnic, Florentina Oțeleanu – responsabil financiar
  • Detaliere proiect: proiectul denumit „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin, ediția a IV-a” se va desfășura în perioada 5-21 august, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică, începând cu orele 21.00, în Parcul Tăbăcărie – zona Amfiteatru. Programul evenimentului este alcătuit din spectacole de teatru și muzică
  • Campania de informare și promovare: presă online, TV, radio, flyere, afișe, mediu online
  • Media plan
  • Calendar proiect
  • Grafic activități
  • Diagrama Gantt
Valoarea totală a proiectului a fost estimată la 330.000 lei, iar solicitată la primărie a fost suma de 300.000 lei. 10% din valoarea sumei solicitate, 30.000 lei este aportul propriu.
 
În 2021, evenimentul „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin, ediția a III-a” a obținut o finanțare de 250.000 lei, prin Oțeleanu Ioana Cătălina PFA.
 
Despre asociație. Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii „Art Theatre“ a fost înfiinţată în 2018. În 2019 a fost desemnată de Primăria Constanţa să organizeze Festivalul Iernii 2019.
 
Daniela Vitcu este managerul de proiect. Totodată este decanul Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius Constanța. Anterior, a fost secretar științific la Universitatea Ovidius. Din 2015 este profesor universitar, anterior deținând pe rând funcțiile de conferențian universitar, lector universitar, asistent universitar. Între 1995 și 2004 a fost actriță la Teatrul Ovidius Constanța. 
 
 

Asociația Culturală Innovarte – proiectul Artfest Constanța 2022

 
Propunerea tehnică cuprinde următoarele:
  • Date generale privind proiectul
  • Date de identificare a solicitantului
  • Introducere
  • Informații generale despre proiect
  • Echipa responsabilă pentru realizarea proiectului: Jipa Diana Elena – manager proiect, Doniga Ștefan Teodor – coordonator proiect
  • Detalierea proiectului: proiectul „Artfest Constanța 2022” se va desfășura în perioada 30-31 iulie 2022, în intervalul orar 19.00-22.00 în Piața Ovidiu. În cadrul proiectului vor avea loc 4 spectacole/concerte cu participarea a aproximativ 70 de muzicieni și dansatori
  • Campania de informare: afișe, flyere, caiet program, invitații, spot radio, spot video, radio, apariții online
  • Mediaplan
  • Calendar proiect
  • Grafic activități
  • Diagrama Gantt
Valoarea totală estimată este de 332.615,5 lei cu TVA, iar solicitarea la primărie s-a făcut pentru suma de 299.848 lei, aportul propriu fiind de 32.767,5 lei.
 
Despre asociație. A fost fondată în 2021, cu sediul social în București. Diana Jipa, managerul de proiect este violonistă, iar Ștefan Doniga este pianist.
 

Asociația pentru Sport și Integrare Socială Mapamond – proiectul Stars Gala

 
Propunerea tehnică cuprinde:
  • Date generale asupra proiectului
  • Date de identificare a solicitantului
  • Introducere
  • Informații generale despre proiect
  • Echipa responsabilă: Izabela Rudolf – manager proiect, Silviu Stafie – responsabil financiar, Valentino Rudolf – responsabil tehnic, Sabina Rudolf – responsabil marketing, Rebeca Diaconu – responsabil achiziții
  • Detalierea proiectului: proiectul „Stars Gala” se va desfășura în data de 26 august în Piața Ovidiu din Constanța, fiind vorba de un spectacol de balet
  • Campania de informare și promovare: afișe, flyere, afiș online, banner online, presă scrisă online, spot radio, etc.
Propunerea financiară cuprine valoarea estimată totală de 298.524 lei, din care au solicitat la primărie 270.981 lei, cu aport propriu de 27.543 lei.
 
Asociația pentru Sport și Integrare Socială Mapamond este condusă de președintele Izabela Rudolf. A fost producător la festivaluri precum Revolve Dance Festival, Stufstock, 1MaiMare, Iași International Film Festival. Totodată, s-a ocupat de managementul trupelor Pasărea Rock, Ovidiu Lipan Țăndărică sau Fanfara 10 Prăjini.
 

Asociația Culturală Georgiana Rusu – proiectul Sunset Sea-mphony 2022

 
Propunerea tehnică cuprinde:
  • Date generale privind proiectul
  • Introducere
  • Date de identificare a solicitantului
  • Informații generale despre proiect
  • Echipa responsabilă: Georgiana Rusu – manager proiect, Aurelian Pătrunjei – coordonatori activități responsabil PR, Carmen Niculina Dimitriu – responsabil financiar, Mirela Alexandra Slobozeanu – achizitor
  • Detalierea proiectului: proiectul denumit „Sunset Sea-mphony 2022” se va derula în perioada 1-6 august. Vor avea loc 12 concerte a câte 60 de minute susținute de către orchestra simfonică Bigg Dimm a`Band, primul în intervalul orar 19:00-20:00, în Parcul Arheologic, iar cel de-al doilea în intervalul orar 21:30-22:30 în zona grupului statuar „Pescarii” de pe faleza Cazinoului din Constanța.
  • Campania de informare: presă scrisă online, spot video, spot radio, TV, radio, online
  • Mediaplan
  •  Calendar proiect
  • Grafic activități
  • Diagrama Gantt
Propunerea financiară cuprinde valoarea totală estimată de 333.500 lei cu TVA, din care s-a solicitat la primărie 300.000 lei, cu un aport propriu de 33.500 lei.
 
În 2021, asociația a obținut de la primărie suma de 250.000 lei pentru organizarea „Sunset Sea-mphony 2021”.
 
Asociația Culturală Georgiana Rusu are un portofoliu de 32 de proiecte culturale organizate în 5 ani de activitate, valoarea totală a acestora depășind un milion de euro. În total, 23 de proiecte au fost organizate cu finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), opt proiecte cu finanțare de la Primăria Municipiului Constanța și un proiect cu finanțare de la Consiliul Județean Constanța. În activitatea sa, Asociația Culturală Georgiana Rusu a avut 38 de parteneri instituționali și a colaborat cu peste 700 de persoane fizice și 30 de persoane juridice, activitățile culturale înregistrând un total de peste 200.000 de participanți. În anul 2021, Asociația Culturală Georgiana Rusu a organizat șapte proiecte culturale, patru cu finanțare de la Primăria Municipiului Constanța și trei cu finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național – A.F.C.N.
 
 

Asociația Cultart – proiectul „Festivalul JazzUP Sea” Ediția a 4-a

 
Propunerea tehnică cuprinde:
  • Date generale privind proiectul
  • Date de identificare a solicitantului
  • Introducere
  • Informații generale despre proiect
  • Echipa responsabilă pentru realizarea proiectului: Ștefăniță Valentin – manager proiect, Sabin Penea – director tehnic, Viorica Mărgulescu – responsabil financiar, Dan Baroiu – director creație, Mircea Ioniță – director coordonator, Vasile Corina Alexandra – manager în relația cu furnizorii, Bulgaru Mihai – responsabil imagine, Ștefăniță Bogdan – asistent manager, Veronica Ștefan – responsabil comunicare, Pîrvan Cristian – responsabil logistică
  • Detaliere proiect: proiectul „Festivalul JazzUP Sea”, ediția a 4-a se va desfășura în perioada 11-14 august 2022. În fiecare seară va avea loc câte un concert tematic în locații precum Muzeul de Artă, Faleza Cazino Constanța, Piața Ovidiu – 2 seri, în intervalul orar 20.00-22.00.
  • Campania de informare: afișe, flyere, bannere, presă scrisă tipărită, spot radio, apariții online
Propunerea financiară cuprine valoarea estimată de 322.150 lei, cu solicitare de 296.000 lei și aport propriu de 30.000 lei (n.r. așa cum reiese din documente, chiar dacă sumele adunate diferă).
 
În 2021, asociația a obținut 250.000 de lei de la primărie pentru același proiect.
 
Asociația CultArt și proiectul JazzUP au fost create în anul 2018, fiind fundamentate pe experiența de peste 12 ani a organizării festivalurilor și concertelor de muzică clasică. JazzUP reunește proiectele JazzUP Sea, JazzUP Casino, JazzUP Castel și JazzUP Party. Asociația are sediul în București, Sector 6, pe str. Drumul Taberei.
 

Asociația Tineri pentru Transilvania – proiectul TAM TAM

 
Propunerea tehnică cuprinde:
  • Date generale privind proiectul
  • Date de identificare a solicitantului
  • Introducere
  • Informații generale despre proiect
  • Echipa responsabilă este formată din: Radu Rus – manager proiect, Alexandru Dacian Mureșan – director de program, Georgiana Silvia Mureșan – director creație, Augusta Liliana Cuc – responsabil financiar, Raluca Bogdan – responsabil juridic, Lehel Gyorgy – responsabil relații publice, Dan Rus – responsabil tehnic, Cosmin Bogdan – responsabil relații cu artiștii
  • Detaliere proiect: proiectul „TAM TAM” se va desfășura în perioada 30 august – 9 septembrie 2022, în incinta Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, Piața Ovidiu, Parcul Teatrului, Biblioteca Județeană Constanța, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța. În cadrul proiectului se vor desfășura spectacole de dansuri latino, street dance, expoziții foto, Sunset chill session – Quartet, Armonia Zînelor, Conferință de carte, piese de teatru, concert
  • Campania de promovare: afișe, flyere, presă scrisă și online, spot radio, social media
Propunerea financiară cuprinde o valoare totală de 194.977,67 lei, cu o solicitare de 175.477,67 lei, cu aport propriu de 19.500 lei.
 
Asociația Tineri pentru Transilvania este înființată în 2015, cu sediul în Cluj Napoca, pe strada Fabricii de Zahăr.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Dance Sea-mphony, premiată la Cannes, scoasă din cărți de la finanțarea evenimentelor culturale la Constanța (DOCUMENTE)
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii