Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:29 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt şi ce dosare au judecat de la Constanţa noii membri ai completurilor de cinci judecători pentru 2017 de la Înalta Curte

ro

05 Nov, 2016 00:00 9507 Marime text
În materie penală, completurile de cinci magistraţi judecă, printre altele, apelurile împotriva hotărârilor pronunţate în primă instanţă de Secţia Penală a Înaltei Curţi.
 
Ieri, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Sala Secţiilor Unite, a avut loc tragerea la sorţi pentru desemnarea membrilor completurilor de cinci judecători pentru anul 2017.

Completul de 5 Judecători C1 - Civil

Membri titulari: Rodica Susanu, Mihaela Tăbârcă, Mirela Poliţeanu, Cristian Daniel Oana. Membri supleanţi: Simona Lala Cristescu, Andreia Liana Constanda, Raluca Moglan, Nina Ecaterina Grigoraş, Rodica Dorin, Rodica Zaharia, Veronica Magdalena Dănăilă, Doina Duican, Rodica Viorica Voicu şi Eugenia Ion.

Completul de 5 Judecători C2 - Civil

Membri titulari: Carmen Negrilă, Lavinia Dascălu, Valentina Vrabie, Luiza Maria Păun. Membri supleanţi: Alina Iuliana Ţuca, Nicoleta Ţăndăreanu, Aurelia Rusu, Simona Gina Pietreanu, Marioara Isăilă, Marian Budă, Ruxandra Monica Duţă, Claudia Marcela Canacheu, Denisa Angelica Stănişor şi Florentina Dinu.
 
În materie civilă, completurile de cinci judecători judecă: recursul împotriva hotărârilor Consiliului Superior al Magistraturii prin care s-a soluţionat acţiunea disciplinară, conflictul de competenţă dintre două secţii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, recursul, în cazurile prevăzute de lege, împotriva hotărârii de renunţare la dreptul pretins, când renunţarea are loc în faţa unei secţii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, recursul, în cazurile prevăzute de lege, împotriva hotărârii prin care s-a constatat perimarea, când perimarea s-a constatat de o secţie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, recursul împotriva hotărârii de revizuire pentru contrarietate de hotărâri, în cazurile prevăzute de lege, atunci când revizuirea a fost soluţionată de una dintre secţiile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar şi alte cauze prevăzute de lege.

Completul de 5 Judecători P1 - Penal

Membri titulari: Ştefan Pistol, Ioana Bogdan, Leontina Şerban, Geanina Cristina Arghir. Membri supleanţi: Simona Daniela Encean, Daniel Grădinaru, Angela Dragne şi Silvia Cerbu.
 
Ştefan Pistol a judecat dosarul „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“.
 
Afacerist şi cântăreţ, judecaţi şi condamnaţi
Dosarul „Bani pentru şefi din CJC”. Cum a fost închis de judecătorii care l-au achitat pe Becali

 
Ioana Bogdan, fost procuror DNA şi consilier al lui Daniel Morar, fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a făcut parte din completul care a hotărât în 2015 menţinerea în arest preventiv atât a lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al Constanţei, cât şi a omului de afaceri Sorin Strutinsky. De asemenea, Ioana Bogdan a închis definitiv, alături de alt judecător de la Curtea Supremă, la jumătatea lunii martie 2014, dosarul cunoscut generic cu denumirea „Mita de la Primărie“. În cauză, Constantin Babuş, fost director al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa, Ionel Pilat, fost director al Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, şi Marius Tărcatu, fost director economic la Consiliul Judeţean Constanţa, au fost judecaţi pentru fapte de corupţie. Babuş a luat doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare condiţionată, Tărcatu s-a ales cu doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată, iar Pilat, cu doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, menţinută sub control judiciar de femeia care i-a arestat pe Mazăre şi Strutinsky (rechizitoriu)
 

„Pe aici nu se trece“
Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, întorşi de pe drumul libertăţii de trei femei (referat DNA)


Leontina Şerban a judecat dosarul celor trei lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog - Bogdan Mircea TeodorescuDragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia - acuzaţi de săvârşirea unor fapte de corupţie. De asemenea, Leontina Şerban a respins, ca neîntemeiată, cererea formulată de fostul magistrat Stan Mustaţă, fostul şef al Secţiei I Penale din Curtea de Apel Bucureşti, fostul judecător al Dosarului Retrocedărilor din Constanţa.
 
Simona Daniela Encean şi Silvia Cerbu au respins propunerea de arestare preventivă a lui Radu Ştefan Mazăre şi a lui Avraham Morgenstern formulată de procurorii DNA în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“. De asemenea, Encean a menţinut o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primită de procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Daniel Grădinaru face parte din completul care judecă dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la 15 ani de închisoare.


Prima decizie definitivă în dosarul în care Nicuşor Constantinescu a luat, în primă instanţă, 15 ani de închisoare (rechizitorii)
 
Angela Dragne face parte din completul care judecă retrocedarea a 25 de hectare din zona Brătianu - Constanţa, în care a fost deferit Justiţiei Alin Horaţiu Dima, expert evaluator, judecat din 2008 în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa, unde sunt judecate, din 2008, mai multe persoane, printre care se află Radu Ştefan Mazăre şi Nicuşor Daniel Constantinescu. Angela Dragne a dispus, în aprilie 2015, arestarea preventivă atât a lui Radu Ştefan Mazăre, cât şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.
 
Ei sunt magistraţii care judecă retrocedarea a 25 de hectare din zona Brătianu. Legături cu dosare grele din Constanţa (rechizitorii)

Completul de 5 Judecători P2 - Penal
 
Membri titulari: Marius Dan Foitoş, Săndel Lucian Macavei, Cristina Radu Rotaru şi Luciana Mera. Membri supleanţi: Francisca Maria Vasile, Valeria Lavinia Lefterache, Ioana Alina Ilie şi Florentina Dragomir.
 
Marius Dan Foitoş a respins în 2014 cererea afaceristului israelian Avraham Morgenstern de încuviinţare a părăsirii temporare a teritoriului ţării.
 
A ajuns în faţa celor trei Ioane din Curtea Supremă
Israelianul Avraham Morgenstern contestă decizia judecătorului Foitoş


Săndel Lucian Macavei a făcut parte din completul ce a judecat dosarul în care Ilie Rachieru, directorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa, ar fi săvârşit fapte de corupţie.
 
Luciana Mera este cea care, alături de o colegă din Curtea Supremă, a condamnat un angajat al Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, la patru ani de detenţie. Mai mult decât atât, Mera a făcut parte şi din completul care a menţinut-o în arest, în iulie 2014, pe Veronica Cîrstoiu, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti. Ulterior, aceasta a fost condamnată la Constanţa.
 
Lavinia Lefterache a fost parte din completul de judecată care s-a pronunţat în dosarul de corupţie al ofiţerilor din conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”.

„Cere şi ţi se va da, bate şi ţi se va deschide!“
Unul dintre dosarele procurorului Andrei Bodean, strămutat la Curtea de Apel Bucureşti

 
În materie penală, completurile de cinci judecători judecă apelurile împotriva hotărârilor pronunţate în primă instanţă de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, recursurile în casaţie împotriva hotărârilor pronunţate în apel de completurile de cinci judecători după admiterea în principiu, soluţionează contestaţiile împotriva încheierilor pronunţate în cursul judecăţii în primă instanţă de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, soluţionează cauzele în materie disciplinară potrivit legii şi alte cauze date în competenţa lor prin lege.
 
Surse foto: radu-tudor.ro, luju.ro, inm-lex.ro, hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii