Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:30 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Drumul DJ226A Cetatea Histria-DN22/Tariverde. Istoric contracte și ce firme au beneficiat de peste 5 milioane de euro (VIDEO)

ro

05 Dec, 2023 17:00 2358 Marime text
  • Valoarea totală a contractului de finanțare este de 27.623.187,74 lei, din care contribuția proprie a beneficiarului este de 552.463,75 lei, contribuția financiară a Uniunii Europene la realizarea acestui proiect, prin Fondul European de Dezvoltare Regională este ed 23.479.709,58 lei, iar 3.591.014,41 lei sunt alocați din Bugetul Național.
  • Lungimea totală a drumului este de 13,918 km
 
Consiliul Județean Constanța, prin președinte Mihai Lupu, vicepreședinte Petre Enciu, reprezentanții CJ-ului, dar și antreprenorii au fost prezenți pentru recepția lucrărilor de modernizare a infrastructurii de transport regională pe traseul DJ226A Cetatea Histria - DN 22/Tariverde, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
 
Valoarea totală a contractului de finanțare este de 27.623.187,74 lei, din care contribuția proprie a beneficiarului este de 552.463,75 lei, contribuția financiară a Uniunii Europene la realizarea acestui proiect, prin Fondul European de Dezvoltare Regională este ed 23.479.709,58 lei, iar 3.591.014,41 lei sunt alocați din Bugetul Național.


 

Lungimea totală a drumului este de 13,918 km, iar la el s-au efectuat reparații de sistem rutier, lucrări de surpastructură rutieră, lucrări accese, drumuri laterale, podețe, semnalizări și marcaje rutiere. Totodată se realizează trotuare pe o lungime de 4810 metri, dar și construirea/modernizarea unor stații de autobuze, în număr de 4, mai precis.

 Mă bucur din tot sufletul că sunteți aici, împreună cu echipa mea de la Consiliul Județean, domnul vicepreședinte Enciu, doamna director de proiecte Elena Georgescu, doamna director de dezvoltare Oana Martin și echipa Drumurilor Județene, cu cei care s-au ocupat de  acest proiect.
 
După cum bine știți, acum vreun an și ceva aproape doi ani, ne-am întâlnit la Mihai Viteazu și am semnat ordinul de  începere a acestor proiecte, proiecte care țin de conectarea acestui traseu al drumului județean cu rețeaua, care practic pune în valoare potențialul economic al zonei, pune în valoare mobilitatea publică și cel mai important lucru contribuie la dezvoltarea acestei zone.

Vă mulțumesc tuturor pentru că ați fost alături de noi și pentru că ați prezentat correct tot ce s-a întâmplat și ce se întâmplă în continuare, a punctat Mihai Lupu. 


Istoric contracte

 
Pe 26 septembrie 2017, CJ Constanța a atribuit către Romasco Concept SRL contractul privind elaborarea documentației tehnico-economice, faza SF/DALI, expertiza tehnică, ACB, studiu trafic și studiu de marketig precum și întocmirea documentațiilor necesare proiectelor vizate. Primul lot a vizează elaborarea documentației tehnico-economice - faza SF/DALI (inclusiv studii de teren - geotehnic, topografic, analiză cost-beneficiu, după caz etc.), expertiză tehnică și studiu de trafic, precum și întocmirea documentațiilor complete necesare depunerii, obținerii și predării către beneficiar a tuturor avizelor, acordurilor sau autorizațiilor, necesare derulării Proiectului „Modernizare infrastructura de transport regională pe traseul Corbu - Săcele - Istria - Mihai Viteazu“. Lotul 2 cuprinde elaborarea documentației tehnico-economice - faza SF/ DALI (inclusiv studii de teren - geotehnic, topografic, analiză cost-beneficiu, după caz etc.), expertiza tehnică și studiul de trafic, precum și întocmirea documentațiilor complete necesare depunerii, obținerii și predării către beneficiar a tuturor avizelor, acordurilor sau autorizațiilor, necesare derulării Proiectului „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul Cetatea Histria - DN 22 / Tariverde“.

 
În urma unei decizii a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, Consiliul Județean a fost obligat să reevalueze una dintre oferte, iar pe 11.09.2017, a încheiat contractul 24768/11.09.2017, pentru primul lot, în valoare de 123.051,2 lei, cu SC Romasco Concept SRL, cu sediul în București. Și contractul pentru cel de-al doilea lot a fost adjudecat de aceeași societate, contra sumei de 246.102,4 lei.

Romasco Concept SRL, victorie la CNSC  

 
Societatea comercială Romasco Concept SRL, cu sediul în municipiul București, a contestat adresele de comunicare emise de Consiliul Județean Constanța, cu privire la rezultatul procedurii nr. 9708/19.04.2017 și nr. 9701/19.04.2017, în contextul derulării proiectelor „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul Corbu - Săcele - Istria - Mihai Viteazu“ și „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul Cetatea Histria - DN 22 / Tariverde“.

Potrivit Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, documentele au fost emise, în legătură cu loturile 1 și 2, în cadrul procedurii de atribuire „simplificată“ - într-o singură etapă, online, fără etapă finală de licitație electronică, a contractului de achiziție publică de servicii având ca obiect „Lot 1. Elaborarea documentației tehnico-economice - faza SF/DALI (inclusiv studii de teren - geotehnic, topografic, analiză cost-beneficiu, după caz etc.), expertiză tehnică și studiu de trafic, precum și întocmirea documentațiilor complete necesare depunerii, obținerii și predării către beneficiar a tuturor avizelor, acordurilor sau autorizațiilor, necesare derulării proiectului „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul Corbu - Săcele - Istria - Mihai Viteazu». Lot 2. Elaborarea documentației tehnico-economice - faza SF/DALI (inclusiv studii de teren - geotehnic, topografic, analiză cost beneficiu, după caz etc.), expertiză tehnică și studiu de trafic, precum și întocmirea documentațiilor complete necesare depunerii, obținerii și predării către beneficiar a tuturor avizelor, acordurilor sau autorizațiilor, necesare derulării proiectului „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul Cetatea Histria – DN 22/Tariverde»“, cod CPV 79314000-8 (Rev.2), organizată de Consiliul Județean Constanța, în calitate de autoritate contractantă, cu sediul în municipiul Constanța.


Potrivit datelor oficiale, SC Romasco Concept SRL a solicitat: „Reevaluarea ofertelor, respectiv anulare Comunicare rezultat procedură nr. 9708/19.04.2017 și nr. 9701/19.04.2017“.



Ulterior deliberărilor, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a admis contestația formulată de SC Romasco Concept SRL și a anulat, în parte, raportul procedurii nr. 9699/19.04.2017 referitor la lotul 1 și raportul procedurii nr. 9705/19.04.2017 referitor la lotul 2, precum și toate actele subsecvente acestora, respectiv mențiunile cu privire la modul în care membrii comisiei de evaluare au punctat propunerile tehnice depuse de către societatea comercială mai sus precizată, pentru loturile 1 și 2, cu privire la factorul de evaluare „experiență specialiști alocați“, precum și mențiunile referitoare la aplicarea criteriului de atribuire, pentru ambele loturi.
 

„Obligă autoritatea contractantă ca, în termen de zece zile de la primirea deciziei, să continue procedura de atribuire prin reevaluarea propunerilor tehnice depuse de SC Romasco Concept SRL, pentru loturile 1 și 2, conform celor reținute în motivare“, se mai arată în documentele CNSC.
 

G&M ROAD BUILDING ENGINEERING

 
În anul 2020, în noiembrie, s-a semnat contractul pentru servicii de proiectare PT+DDE, execuție de lucrări și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului de investiție pentru drumul DJ226A Cetatea Histria-DN22/Tariverde. Valoarea inițială a contractului a fost de 17.541.610,4 lei, la care au existat nu mai puțin de 10 modificări ale contractului, cu ajustări de preț. Cea mai recentă ajustare este datată cu anunțul de modificare din data de 29 noiembrie 2023, unde au fost făcute ajustări, iar valoarea totală a contractului a ajuns la valoarea totală de 22.244.215,51 lei.
 
Și licitația asta a fost la vremea ei contestată. În octombrie 2020, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să respingă contestația formulată de firma Strabag, lider al Asocierii Strabag SRL – Autoprima Serv SRL împotriva rezultatului licitației pentru modernizarea traseului DJ 226 A Cetatea Histria – DN 22 / Tariverde. Contractul privind „Servicii de proiectare (PT + DDE), execuție de lucrări și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ226A Cetatea Histria - DN22/Tariverde“ fusese adjudecat de Asocierea G&M Road Building Engineering SRL (Lider de Asociere) – Building Design 2000 Top SRL.
 

Ce a cerut Strabag SRL

 
Nemulțumită de rezultatul licitației organizate de Consiliul Județean Constanța, firma Strabag s-a adresat Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.
 
Societatea a cerut anularea rezultatului procedurii de atribuire din 17 august 2020 și a raportului procedurii, din aceeași zi, dar și a actelor anterioare ori subsecvente și/sau conexe „în ceea ce privește declararea admisibilă și conformă a ofertei depuse de Asocierea G&M Road Building Engineering SRL (Lider de Asociere) – Building Design 2000 Top SRL (Asociat 1)“.
 

Cine a depus oferte

 
Pentru această procedură, au depus oferte mai multe oferte de la diverse asocieri.
 
Astfel, prima dintre ofertele enumerate în SEAP aparține asocierii Strabag – Autoprima Serv, din care mai fac parte subcontractanții Romasco Concept, Proiect Expert Consult Design, Tiab și Proteclo SA.
 
O altă ofertă a venit din partea asocierii Mega Edil – SC SPC Elite Consulting SRL, iar o a treia ofertă a fost propusă de asocierea Kronstarr BAU Company – Total Road, în care SC Viales Y Obras Publicas SA era terț.
 
Nu în ultimul rând, Asocierea SC G&M Road Building Engineering SRL și Building Design 2000 Top SRL au depus ultima oferă, aceasta fiind desemnată câștigătoare, la data de 17 august 2020.
 
 
De asemenea, Strabag a mai solicitat ca CJC să fie obligat la reeveluarea ofertei depuse de asocierea clasată pe locul 1, „cu consecința stabilirii caracterului neconform al acesteia în sensul art. 137 alin. (3) lit. a) și d) din HG nr. 395/2016“.
 
Nu în ultimul rând, firma contestatoare a mai cerut și emiterea unui nou raport / rezultat al procedurii, în conformitate cu prevederile legale.
 
 

Contract din 2021

 
Consiliul Județean Constanța a atribuit contractul de servicii de dirigenție de șantier a lucrărilor privind obiectivul de investiție "Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul DJ 226A Cetatea Histria-DN22/ Tariverde”, în anul 2021. Obiectul contractului de achiziție publică îl reprezintă prestarea serviciilor de dirigenţie de şantier a lucrărilor în cadrul proiectului „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226 A Cetatea Histria - DN 22/Tariverde”, în vederea implementării cu succes a acestuia, din punct de vedere al parametrilor timp, cost, calitate şi siguranţă, şi în conformitate cu legislaţia, standardele şi reglementările tehnice în vigoare.

Valoarea totală a achiziției (fără TVA) este de 132.227.8 lei.

Câștigătorul contractului este Consult Primo Partener SRL din Valu lui Traian, județul Constanța.
 
Tot în 2021, CJ Constanța a atribuit un contract, prin cumpărare directă, în valoarfe de 11.800 lei, către SAT CCH DEVELOPMENT SRL pentru servicii de verificare tehnică a documentelor pentru proiectul de modernizare a drumului vizat.  
 

Despre firmele implicate

 
Romasco Concept SRL este înființată în anul 2021, iar pe anul 2022 a raportat 3 salariați, un profit în scădere de 82.079 lei, la o cifră de afaceri în creștere, în valoare de 742.200 lei. Firma se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea. Sediul social este în București, pe strada Jean Steriadi nr. 4, într-un apartament. Marinela Diana Pavel este asociat unic și administrator. Ea mai este asociat în Biomed TLK SRL.
 
G&M Road Building Engineering SRL

 
Potrivit termene.ro, societatea G&M Road Building Engineering SRL a fost înființată în anul 2012, are adresa în Pitești, județul Argeș, și se ocupă de „lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor“.
 
Conform sursei citate, în 2021 G&M Road Building Engineering SRL a avut o cifră de afaceri de 46.478.880 lei, un profit net de 297.241 lei și 187 angajați. Situația financiară a anului 2022 este reprezentată de o explozie a profitului, o creștere de 2130%, mai precis în valoare de 6.628.744 lei, la 194 de salariați și o cifră de afaceri de 76.082.423 lei.
 
Potrivit termene.ro, asociați în firmă sunt Magdalena Emilia Alexandru (cu 50%) și Paula Cusă (cu 50%), ambele având și calitatea de administrator.
 
Magdalena Emilia Alexandru mai apare în șase firme în funcțiune: Emy Project Consulting SRL, Bitum Best Construct SRL, Search Corporation New Project SRL, Building Design 2000 Top SRL, CG Construcții Drumuri Curtea de Argeș SRL și Building Construction Mea SRL. Paula Cusă mai apare în: Bitum Best Construct SRL, Ansthall Energie Rigenerabili SRL, GM Business Office SRL și CG Construcții Drumuri Curtea de Argeș SRL.
 
 Consult Primo Partener
 
Societatea a luat ființă în anul 2010, cu sediul social în comuna Valu lui Traian, județul Constanța. Capitalul social al firmei este de 200 de lei, cu un număr de 20 de părți sociale, valoarea unei părți sociale fiind de 10 lei. Pe anul 2022, a raportat un singur salariat, o cifră de afaceri de 647.135 lei și un profit de 363.559 lei.
 
Domeniul principal de activitate al firmei constă în „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.

Asociat unic în firmă este Nicoleta Carmen Drăgan, iar Alexandru Drăgan este administrator. Nicoleta Carmen Drăgan mai apare în firmele Consult Trans SRL și Radvisar SRL, iar Alexandru Drăgan apare asociat în Radvisar SRL și administrator în Consult Trans SRL.

De asemenea, Alexandru Drăgan a mai făcut parte şi din societatea Visa SRL, care a avut sediul în localitatea Valu lui Traian, dar a fost radiată de la Registrul Comerţului în anul 2002.
 
SAT CCH DEVELOPMENT SRL
 
Conform termene.ro, pe anul 2022, cu doi salariați raportați și o cifră de afaceri de 1,6 milioane lei, firma înființată în 2019 a raportat un profit de 917.493 lei. Sediul social este pe strada Radovanu nr. 2, București, într-un apartament. Andrei Ilie este asociat unic și administrator. El mai apare în firmele Proficons Project SRL și SAT CCH Consulting SRL.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
Patru firme se vor ocupa de modernizarea și extinderea Portului Luminiţa! (DOCUMENT)

 
 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii