Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Farul 2001 - SSC Farul 2016, punte „alb-albastră“ peste timp „Doar Farul! Legendele nu mor niciodată!“ (GALERIE FOTO)

ro

23 Jun, 2024 17:00 1713 Marime text
 
  • Familia faristă a sărbătorit la Constanța promovarea de poveste din anul 2001, în urma barajului cu FCM Bacău.
 
Luni, 24 iunie 2024, se împlinesc 23 de ani de la promovarea istorică a Farului Constanța în Divizia A, după barajul din 2001 cu FCM Bacău, decis la penalty-uri în returul de la Bacău!
 
Marea performanță din 2001 a fost rememorată pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanța, unde s-a derulat „sărbătoarea alb-albastră“, un meci de fotbal aniversar între Farul 2001 și SSC Farul 2016.
 
Eroii de acum 23 de ani s-au duelat, amical, în meciul aniversar, cu fotbaliștii care au jucat, peste ani, sub culorile SSC Farul Constanța (echipa înființată în 2016 de fani ai „marinarilor“, pentru a ține în viață spiritul farist, după ce, în același an, FC Farul intrase în faliment).
 
Farul 2001 a condus cu 3-1

Disputată pe parcursul a două reprize a câte 35 de minute, partida s-a încheiat la egalitate, 3-3, după ce Farul 2001 a condus la pauză cu 3-1. Pentru Farul 2001 au marcat Cr. Negru (15), Cristocea (27) și Carabaș (35). De cealaltă parte, marcatorii SSC Farul 2016 au fost Al. Grigoraș (24), Șicu (45) și Măgureanu (62).   
 
Eroi legați de iubirea de Farul
 
Evenimentul a fost organizat de Georges Muzaca și de Tribuna B - Farul. Au participat la meciul aniversar:
 
Farul 2001 (antrenor, Petre Grigoraș): George Curcă, Robert Tufiși, Adrian Senin, Sandu Culeafă, Ion Barbu, Adrian Voicu, Cristi Petcu, Cosmin Chirea, Marcel Abăluță, Marius Zadea, Cristi Negru, Sorin Țeican, Vasilică Cristocea. Invitați: George Ușurelu, George Pitu, Stelian Carabaș. Pe banca tehnică a acestei echipe este prezent și Paul Ciocănescu, maseur al formației la meciul din 2001. Al doilea maseur de atunci a fost Valentin Constantin
 
SSC Farul 2016 (antrenor, Viorel Farcaș): Vlad Neagu, Gică Mina, Iulian Răvoiu, George Elisei, Cornel Ciobanu, Dan Ochia, Constantin Bumbac, Florin Pătrașcu, Dorel Zaharia, Vasi Șicu, Alex Grigoraș, Ionuț Măgureanu, Alin Mazilu, Dani Popa, Vlad Suciu, Tudor Țăranu.
 
Revederea a fost emoționantă, atât în rândul jucătorilor, cât și în cel al suporterilor, care au cântat neîntrerupt, scandându-le numele tuturor jucătorilor și antrenorilor de la Farul 2001 și SSC Farul 2016.
 
„Oare ajungem iar la penalty-uri?“
 
După meci, a urmat repriza a treia, la care jucătorii și tehnicienii, dar și suporteri au depănat amintiri de neprețuit. Evenimentul a fost apreciat de toți cei prezenți. „Repriza de prelungiri a început! Oare ajungem iar la penalty-uri?“, a fost prefațată repriza a treia pe pagina de Facebook „Sărbătoarea alb-albastră“. „Vă mulțumim tuturor pentru prezență! Bucuria jucătorilor care s-au revăzut după atâția ani reprezintă mândria noastră, dar sigur a fost și bucuria noastră, a tuturor, să îi revedem pe teren, ca o punte alb-albastră peste timp“, a mai menționat sursa citată.
 
„Cei mai fideli suporteri din țară!“
 
„După 23 de ani, am revenit acasă!“, a fost mesajul lui Cristi Negru. „Mulțumim! Ați fost magnifici! Doar Farul! Respect suporterilor fariști, cei mai fideli suporteri din țară, am revăzut în tribune oameni care veneau și acum 25 de ani la meciuri! Vă mulțumesc pentru momentele senzaționale pe care le-am trăit împreună!“, a punctat și Robert Tufiși, care a evoluat în meciul aniversar atât portar (postul său), cât și atacant. „Felicitări pentru tot ce ați făcut! Revedere după 23 de ani... Sunt onorat să fac parte din această minunată familie Farul Constanța!“, a menționat Sandu Culeafă. „Sunt fericit pentru reîntâlnirea voastră, dar și supărat că nu am putut fi alături de voi! Vă îmbrățișez cu toată dragostea!“, a transmis Cosmin Mocanu, participant și el, ca jucător, la barajul din 2001, dar aflat acum în străinătate, prin prisma serviciului.
 
„Sunt mândru că am făcut parte și din această familie frumoasă“
 
„Am fost onorat să particip la sărbătoarea alb-albastră! Mulțumesc pentru invitație, Georges Muzaca și Tribuna B – Farul! Doar Farul! Legendele nu mor niciodată!“, a punctat Stelian Carabaș, unul dintre cei trei invitați ai Farului 2001 la meciul aniversar, alături de George Ușurelu și George Pitu. „Secretul pentru a ajunge în frunte este să muncești! După ani de zile, m-am întors în locul unde am fost apreciat. Mulțumesc, Farul Constanța!“, a spus și George Ușurelu. „Întâlnire emoționantă, după 23 de ani, cu jucătorii FC Farul. Sunt mândru că am făcut parte și din această familie frumoasă, cu caractere deosebite. Vă doresc multă sănătate și bucurii în viitor! Forza Farul! Farul suntem toți!“, a subliniat Paul Ciocănescu. 
 
Primit între ei ca un prieten
 
Și jucătorii de la SSC Farul 2016 s-au declarat onorați că au făcut parte din acest eveniment special. „Mândru că am putut să fiu pe teren alături de legende ale acestui minunat oraș și chiar să pot bea cu ei un pahar. Eram în tribună și aruncam confetti acum 25-30 de ani și nu credeam niciodată că, peste atâția ani, unii dintre ei mă vor saluta și mă vor primi între ei ca pe un prieten. Spiritul Farului trăiește datorită lor și datorită nouă și mai ales spiritului farist din 2016. Constanța este un oraș imens pentru România și va fi mereu o emblemă datorita lor și datorită lui Hagi. Forza Farul, mereu casa noastră, mereu alb albastru!“, a fost mesajul lui George Elisei.
 
„Extrem de mândru că am putut contribui la păstrarea spiritului“
 
„Vreau să mulțumesc din suflet organizatorilor meciului dintre Farul 2001 și SSC Farul 2016 (Georges Muzaca, Sorin Mihăilescu) pentru invitație și pentru munca depusă în realizarea acestui eveniment extraordinar. A fost o mare onoare și bucurie să fac parte din proiectul SSC Farul. Sunt extrem de mândru că am putut contribui la păstrarea spiritului echipei noastre și la celebrarea acestei frumoase tradiții. Mulțumiri tuturor celor implicați! Hai Farul!“, a declarat și Tudor Țăranu. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța și Facebook (George Ușurelu, Sărbătoarea alb-albastră, Sandu Culeafă)
 
Citește și:
 
Constanța
Meciul eveniment Farul 2001 - SSC Farul 2016, care a sărbătorit promovarea istorică în Divizia A de acum 23 de ani! (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii