Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
02:49 21 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Plt.adj. Cristian George Grosu, SMURD Constanța – „După această perioadă de izolare, ne vom zâmbi mai des“

ro

16 Apr, 2020 00:00 7565 Marime text

Cotidianul ZIUA de Constanța susține comunitatea și vine în sprijinul cetățenilor pentru o informare corectă și amplă asupra efectelor pandemiei noului coronavirus SARS-Cov-2. La nivel național, au fost impuse măsuri și au fost înainte recomandări societăților și populației pentru a preveni răspândirea virusului. Astfel, dorim să venim cu informații pozitive în rândul comunității locale prin difuzarea de materiale informative cu privire la măsurile luate de societăți și instituții constănțene sau care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța pentru a ține angajații și pe rudele acestora în siguranță. O comunitate unită, o societate bazată pe siguranță, încredere și comuniune înseamnă o comunitate sănătoasă. Este o perioadă în care măsurile luate la timp au ca scop stingerea problemelor de mâine. Donațiile, oamenii care se implică activ în rândul comunității formează un întreg, iar orice susținere a unei mici comunități face parte dintr-un mecanism de reîntregire și restartare a vieții de zi cu zi.

Nu este un secret pentru nimeni faptul că stresul şi abordarea exclusiv negativă a problemelor şi a situaţiilor fac doar să înrăutăţească situaţia, mai degrabă decât să o uşureze. Cu toate acestea, pentru a avea puterea de a merge mereu mai departe, trebuie să găsim în noi înşine resursele necesare pentru a recupera si gestiona corect această putere pe care o avem deja.
Efectivele SMURD – ISU Dobrogea fac parte dintre luptătorii din primele linii mobilizați în contextul epidemiei de Coronavirus din Constanța. În fiecare zi, aceștia sunt solicitați să intervină în diverse misiuni, adesea fiind supuși riscurilor de orice natură.

În acest context, plt. adj. Cristian George Grosu - subofițer operativ și scafandru autonom din cadrul SMURDInspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea Constanța, ce participă atât la intervenții de stingere a incendiilor, cât și ca scafandru acolo unde este nevoie de el, a fost de acord să împărtășească pentru ZIUA de Constanța o parte din gândurile ce îi motivează pe luptătorii din liniile întâi să meargă mai departe.

„Viața însăși este cea care ne face să mergem mai departe, zi după zi. Provocarea continuă pe care o propune viața de pompier produce și satisfacții greu de descris în cuvinte. Sunt situații când ajungi la capătul puterilor, ești epuizat, obosit, dar știi că o ființă are nevoie de ajutorul tău și atunci mergi mai departe, peste limitele tale, peste puterile tale, să fii acolo. E surprinzător ce poți realiza când scopul eforturilor tale este însăși viața“, a explicat subofițerul ISU Dobrogea.



 

„Altruismul este o virtute la care toți ar trebui să tindem“

Întrebat despre aspectele pozitive pe care le aduce cu sine o astfel de profesie, cu toate misiunile pe care le presupune, mai ales în momentele de criză precum cel pe care îl parcurge acum România, Cristian George Grosu ne-a dezvăluit că „toate aceste lucruri sunt posibile pentru că fac parte dintr-un colectiv, un echipaj format din oameni minunați, devotați și mereu alături“. „Aceste legături sunt generatoare de energie pozitivă. Indiferent de cât de grea e misiunea pe care o primim, mereu o ducem la capăt, acest lucru nu s-ar putea realiza fără profesionalism. Ne confruntăm cu situații dificile, cu oameni aflați în instanțe tragice. Altruismul este o virtute la care toți ar trebui să tindem. Mereu sunt oameni care te surprind prin gesturi simple, dar pline de bunătate și sinceră compasiune“, a adăugat luptătorul ISU.
Totodată, plutonierul-adjutant a mai precizat că „societatea mereu a fost încercată și supusă greutăților și, cel mai probabil, aceste aspecte stau la baza evoluției sociale. Cu siguranță, după această perioadă de izolare îi vom aprecia mai mult pe semenii noștri și ne vom zâmbi mai des. Respectând regulile ne respectăm pe noi și pe cei dragi nouă. Este greu, mai ales în contextul actual, însă trebuie să ținem seama că tehnologia a scurtat distanțele dintre oameni. Așadar, să profităm de ea!“.
„Putem fi alături de cei dragi și ei de noi, chiar aflându-ne în locuri diferite ale lumii. Aceasta este doar o perioadă și va trece și ea, însă avem nevoie de răbdare și respect!“, a conchis plt.adj. Cristian George Grosu.

 

Citește și:

#ConstantaEsteBine:
Interviu cu asist. univ. drd. Maria Teodorescu – „Pentru cei care sunt în izolare le dorim să învețe să trăiască din nou cu ei”

 

Dr. Iulia Belc, medic de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, a învins teama după ce a cunoscut poveștile românilor repatriați din zonele roșii - „După această perioadă, ne vom reinventa!”


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii