Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Edilul Radu Cristian și Consiliul Local chemați în judecată Doi foști angajați de la Primăria Mangalia contestă în instanță concedierea și diminuarea nelegală a veniturilor (DOCUMENTE)

ro

08 Aug, 2024 17:00 1018 Marime text
  • Cinci dosare au fost depuse prin avocat pe rolul secției de contencios administrativ şi fiscal de la Tribunalul Constanța de doi foști angajați de la Primăria Mangalia
  • Aceștia contestă hotărârile de Consiliu Local prin care le-au fost diminuate nelegal salariile dar și dispozitiile de concediere survenite ca urmare a modificării organigramei prin care acestora le-au fost desființate posturile
  • Potrivit ultimei declarații de avere completată de Iulian Tifu în 2023, atât el cât și soția sa activau pe funcția de consilier în cadrul Compartimentului „Venituri, Concesiuni, Închirieri, Colaborări în cadrul Primăriei Mangalia”
  • De profesie economist, Iulian Sorin Tifu a candidat la alegerile locale din 9 iunie pe listele Alianței Noi Suntem Mangalia pentru un post de consilier local municipal
  • Menționăm că prin HCL 14/25 ianuarie 2024, Consiliul Local Mangalia aprobase reducerea salariilor în medie cu 15%
  • Totodată, mai mulți angajați, funcționari publici și personal contractual au fost eliberați din funcții de la începutul acestui an, ca urmare a organigramei adoptate prin HCL16, din 31.01.2024 privind reorganizarea institutiei (n.r. în ședință extraordinară), după emiterea de către Guvern a OUG 115 din 14 decembrie 2023 privind unele măsuri de reducere fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice
 


Cinci dosare au fost depuse prin avocat pe rolul secției de contencios administrativ şi fiscal de la Tribunalul Constanța de doi foști angajați de la Primăria Mangalia.

Este vorba despre dosarul cu nr. 5257/118/2024, având ca obiect litigiu privind funcţionarii publici anulare act adm /dispoziția nr. 167/01.02.2024 în care reclamant este Iulian Sorin Tifu iar pârât primarul municipiului Mangalia, dosarul cu nr.5261/118/2024, având ca obiect anulare act adm/obligatia de a face /dispoziția nr. 496/13.02.2024, în care reclamant este Maria Elena Tifu iar pârât primarul municipiului Mangalia, dosarul nr.5256/118/2024 pentru anulare act adm/hotărârea nr. 14/25.01.2024, în care reclamanși sunt Maria Elena și Sorin Iulian Tifu iar pârât Consiliul Local Mangalia dar și dosarele cu nr. 5258/118/2024  - anulare act adm /dispoziția nr.171/01.02.2024 prin care Maria Elena Tifu cheamă în judecată pe primarul municipiului Mangalia și dosarul nr. 5259/118/2024 – prin care Iulian Sorin Tifu contestă dispoziția nr. 497/13.02.2024 dată de primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian.












Toate dosarele au fost înregistrate pe 6 august iar deocamdată, magistrații nu au stabilit termene de judecată.

Potrivit avocatului soților Tifu, prin intermediul acestor dosare au fost atacate hotărârile de Consiliu Local prin care le-au fost diminuate nelegal salariile dar și dispozitiile de concediere survenite ca urmare a modificării organigramei prin care acestora le-au fost desființate posturile și deși în noua organigramă existau posturi vacante, celor doi nu le-au fost propuse alte posturi.

Potrivit ultimei declarații de avere completată de Iulian Tifu în 2023, atât el cât și soția sa activau pe funcția de consilier în cadrul Compartimentului „Venituri, Concesiuni, Închirieri, Colaborări” în cadrul Primăriei Mangalia, vezi „documente”.



De profesie economist, Iulian Sorin Tifu a candidat la alegerile locale din 9 iunie pe listele Alianței Noi Suntem Mangalia pentru un post de consilier local municipal.
 
Radu Cristian a majorat salariile angajaților pe care diminuase în medie cu 15% la 1 februarie!
 
În ședința de Consiliu Local Municipal din 21 martie a.c., pe ordinea de zi suplimentară s-a aflat/aprobat proiectul de hotărâre nr.86 privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Mangalia, precum și din instituțiile și serviciile publice cu personalitate juridică din subordinea Consiliului Local Mangalia, începând cu 1 aprilie 2024, vezi secțiunea „documente”.

Menționăm că prin HCL 14/25 ianuarie 2024, Consiliul Local Mangalia aprobase reducerea salariilor în medie cu 15%, vezi secțiunea „documente”.

Totodată, mai multți angajați, funcționari publici și personal contractual au fost eliberați din funcții de la începutul acestui an, ca urmare a organigramei adoptate prin HCL16, din 31.01.2024 privind reorganizarea institutiei (n.r. în ședință extraordinară), după emiterea de către Guvern a OUG 115 din 14 decembrie 2023 privind unele măsuri de reducere fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene.


HCL 16/2024 + Anexa nr.1, nr.2 și nr.3 – privind aprobarea Organigramei și Statelor de funcții ale aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Mangalia și Serviciului Public Comunitar Local de evidență a Persoanelor Mangalia poate fi de asemenea consultată în secțiunea „documente”.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)
 

Primarul Radu Cristian spune că jumătate dintre aceștia nu au ce căuta în administrație Angajații Primăriei Mangalia nu și-au primit salariile de aproape două săptămâni

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii