Iată firmele care vor încasa peste 72 milioane de euro Licitația privind retehnologizarea Ecluzei Năvodari, atribuită de CN ACN SA Constanța (DOCUMENT)
Iată firmele care vor încasa peste 72 milioane de euro: Licitația privind retehnologizarea Ecluzei Năvodari,
17 May, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1907
Marime text
- Valoarea achiziției este de 364.637.149 lei (aproximativ 72 milioane de euro), conform platformei SEAP.
- Contractul a fost semnat pe 29 aprilie 2024, apărut pe 17 mai în SEAP, cu următorii câștigători – DSD Noell GmBH (Germania), Utilnavorep SA și Fluid Development SRL.
- Amintim că în august anul 2021, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a atribuit un contract în urma unei licitații publice pentru achiziția unui Studiu de fezabilitate pentru proiectul de investiții „Retehnologizare Ecluză Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației”.
Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a atribuit un contract, în urma unei licitații publice pentru proiectare și execuție lucrări pentru proiectul „Retehnologizare Ecluză Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației”.
Serviciile și lucrările care fac obiectul contractului sunt următoarele:
Proiectare Faza I de proiectare pentru Sectorul de lucrări nr. 1: Retehnologizare Ecl. nr. 1 Năvodari (ecluza fir mal stâng), respectiv: a) - Documentaţie pentru obtinerea Autorizaţiei de Construire [Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC), Proiect pentru organizarea executarii lucrarilor (POE) – organizare de santier şi Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de desfiinţare (PAD)] verificata și vizata de verificatori de proiecte atestati si de experti tehnici, pe cheltuiala Antreprenorului; b) - Proiect de organizare a execuţiei lucrărilor (POE)] verificat și vizat de verificatori de proiecte atestati si de experti tehnici, pe cheltuiala Antreprenorului; c) - Proiecte Tehnice de Execuţie (PT+CS+DDE) , verificate și vizate de verificatori de proiecte atestati și de experti tehnici, pe cheltuiala Antreprenorului; d) - asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor și pentru participarea proiectantului la fazele incluse în programul de control al lucrărilor de execuţie, avizat de către ISC.
Faza II de proiectare pentru Sectorul de lucrări nr. 2: Retehnologizare Ecl. nr. 2 Năvodari (ecluza fir mal drept), respectiv: a)- Proiect de organizare a execuţiei lucrărilor (POE)] pentru Sectorul de lucrări nr. 2: Retehnologizare Ecl. nr. 2 Năvodari (ecluza fir mal drept), verificat și vizat de verificatori de proiecte atestati și de experti tehnici, pe cheltuiala Antreprenorului; b) - Proiecte Tehnice de Execuţie (PT+CS+DDE), verificate și vizate de verificatori de proiecte atestati și de experti tehnici, pe cheltuiala Antreprenorului; c) - asistenta tehnica din partea proiectantului, pe perioada de execuţie a lucrărilor și pentru participarea proiectantului la fazele incluse în programul de control al lucrărilor de execuţie, avizat de către ISC 2. Execuţie Subactivitatea 1 aferenta executiei a) - Faza I de Execuţie pentru Sectorul de lucrări nr. 1: Retehnologizare Ecl nr. 1 Năvodari (ecluza fir mal stâng), inclusiv teste, punere în funcţiune, instruirea personalului de operare şi mentenanţă şi operaţiuni în perioada de notificare a defectelor, respectiv : executarea lucrărilor de retehnologizare aferente firului de ecluză; Subactivitatea 2 aferenta executiei b) - Faza II de Execuţie pentru Sectorul de lucrări nr. 2: Retehnologizare Ecl.nr. 2 Năvodari (ecluza fir mal drept) - inclusiv teste, punere în funcţiune, instruirea personalului de operare şi mentenanţă şi operaţiuni în perioada de notificare a defectelor, respectiv: executarea lucrărilor de retehnologizare aferente firului de ecluză.
Valoarea achiziției este de 364.637.149 lei (aproximativ 72 milioane de euro), conform platformei SEAP. Contractul a fost semnat pe 29 aprilie 2024, apărut pe 17 mai în SEAP, cu următorii câștigători – DSD Noell GmBH (Germania), Utilnavorep SA și Fluid Development SRL.
Despre Utilnavorep SA
Potrivit termene.ro, firma Utilnavorep SA a fost înființată în anul 1992, sediul social este în municipiul Constanța, iar obiectul principal de activitate este „Repararea și întreținerea navelor și bărcilor“.
Pachetul de acțiuni al Utilnavorep SA este deținut 100% de acționari persoane fizice, iar administratori sunt Adela Diaconescu, Sorin Mitrea și Ionel Ștefan. Sorin Mitrea mai apare în două firme în funcțiune, Apartamente Estival SRL (ca asociat, cu 51%) și Esplanada Eforie SRL (ca asociat, cu 50%).
În ce privește situația financiară pe anul 2022, Utilnavorep SA a avut o cifră de afaceri de 42.582.453 lei și un profit de 42.582.453 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 160.
Platforma termene.ro informează că firma Utilnavorep SA are aproape 200 de contracte câștigate - achiziții directe și în jur de 70 de contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări – 21 ianuarie 2024).
Despre Fluid Development SRL
Potrivit datelor furnizate de Termene.ro, societatea are sediul pe Bulevardul Tomis, Nr. 143A, Bloc Biroul 1 In Incinta Proiect Sa Constanta.
Pentru anul 2022 societatea a raportat cifră de afaceri de 37.416.178 lei, profit de 5.947.186 lei și 69 de angajați.
Activitatea principal o reprezintă ucrari de constructii a proiectelor utilitare pentru fluide.
Asociați în cadrul firmei sunt Costin-Alexandru Pitu și Sorin Zaif, fiecare cu câte 50%. Administratorul firmei este Costin-Alexandru Pitu.
Costin-Alexandru Pitu mai apare în cadrul societăților Proiect SA (acționar 21,13%), Fluid Serv Metrologie SRL (Asociat 40%), General Hidroedil SRL (asociat 40%), Fluid Serv SA (acționar 50%), Fluid Serv Administrator SRL (asociat 50%), Metros Fluid SRL (asociat 45% și administrator), Fluid Metrologie (asociat și acționar), Ecotehnology SRL (asociat) și Pitu Costin Alexandru Persoană Fizică Autorizată.
Sorin Zaif mai apare în Fluid Serv Metrologie (asociat 40% și administrator), General Hidroedil SRL (asociat 40%), Fluid Serv SA (acționar 50% și director ), Diamond Invest SRL (asociat 50%) și Fluid Serv Administrator SRL (asociat 50% și administrator).
Amintim că în august anul 2021, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a atribuit un contract în urma unei licitații publice pentru achiziția unui Studiu de fezabilitate pentru proiectul de investiții „Retehnologizare Ecluză Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației”. Atribuirea a avut loc pe 12 august 2021, însă rezultatul final a fost publicat pe 3 septembrie. Obiectivul licitației a avut ca scop elaborarea documentaţiilor tehnico-economice pentru realizarea proiectului /obiectivului mixt de investiţii „Retehnologizare Ecluza Năvodari în vederea creşterii siguranţei navigaţiei”.
Ulterior, în 2022, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul realizat de CN Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța. Amintim că în februarie 2022, podul peste Ecluză din orașul Năvodari a intrat în ample lucrări de reabilitare și supralărgire a părții carosabile la trei sensuri reversibile.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Administrația Canalelor Navigabile caută firmă pentru retehnologizarea ecluzei Năvodari, cu 73 de milioane de euro. Licitația anterioară, anulată (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii