Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pronunțarea amânată pentru 14 august Directorul Goldterm Mangalia SA, Dorinel Colgiu a intrat în concediu fără plată pentru 90 de zile chiar în ziua în care judecătorii îi decideau libertatea!

ro

13 Aug, 2024 17:00 732 Marime text
  • Contractul de mandat al lui Colgiu Dorinel este suspendat ca urmare o hotărârii Consiliului de Administrație nr.9/ 11.07.2024 pentru o perioadă de 90 de zile
  • Acesta a înregistrat în data de 10.07.2024, o cerere de concediu fără plată formulată pentru o perioada de 90 de zile
  • În dubla sa calitate, atât de director general cât și de membru în Consiliul de Administatie, a fost remunerat în ultimele treizeci de zile a fost remunerat cu suma cuvenită conform contractului de mandat pentru activitatea prestata în luna iunie a.c.
  • În perioada arestului preventiv al directorului general, Consiliul de Administrație a împuternicit pe directorul adjunct, Aldea Costin Codruț să îndeplinească toate atribuțiile legate de organizarea, conducerea activității societății
  • Colgiu află mâine, 14 august a.c. dacă dacă va rămâne în arest preventiv ori în arest la domiciliu sau control judiciar, așa cum, potrivit surselor judiciare, ar fi solicitat instanței la termenul de astăzi prin intermediul avocaților
 
 
 
INTRO:

Pe 16 iulie 2024, judecătorii Curții de Apel Constanța au admis contestația procurorilor DNA formulată împotriva deciziei Tribunalului Constanța din data de 10 iulie 2024, prin intermediul căreia au respins cererea de arestare preventivă formulată pe numele lui Dorinel Colgiu.

Prin urmare, directorul SC Goldterm Mangalia SA a fost reținut pentru 30 de zile.


Suspendat ca urmare o hotărârii Consiliului de Administrație
 
Printr-o adresă pe 544/2001, cotidianul ZIUA de Constanța a solicitat conducerii societății și președintelui Consiliului de Administrație al Goldterm Mangalia SA, să precizeze care sunt în acest moment raporturile de serviciu între Goldterm Mangalia SA și Dorinel Colgiu, dar și dacă există o cerere de concediu din partea lui Colgiu în perioada dintre judecarea propunerii de arestare preventivă pe numele său (n.r.10 iulie 2024) și judecarea contestației procurorilor DNA formulată împotriva deciziei Tribunalului Constanța din 16 iulie 2024.

Totodată, am întrebat reprezentanții societății Goldterm Mangalia SA, dacă pe perioada arestului preventiv s-au făcut plăți către Dorinel Colgiu (indemnizații de conducere, venituri din proiecte, consultanță, indemnizație Consiliu de Administrație), dar și cine are drept de semnătură în cadrul societății Goldterm Mangalia SA, dat fiind situația juridică a directorului general al companiei.
 
Nu în ultimul rând, deoarece surse judiciare ne-au confirmat acest lucru, am solicitat conducerii societății și președintelui Consiliului de Administrație al Goldterm Mangalia SA să ne precizeze dacă în ultimele 30 de zile, persoane din conducerea societății Goldterm Mangalia SA au fost invitate pentru audieri la Direcția Națională Anticorupție - serviciul teritorial Constanța cu privire la anumite achiziții făcute de societate.
În continuare, vă prezentăm răspunsurile formulate de directorul general adjunct, Aldea Costin Codruț.


În prezent contractul de mandat al lui Colgiu Dorinel este suspendat ca urmare o hotărârii Consiliului de Administrație nr.9/ 11.07.2024 pentru o perioadă de 90 de zile.

În data de 10.07.2024, a fost înregistrată o cerere de concediu fără plată formulată de Colgiu Dorinel pentru o perioada de 90 de zile.
În dubla sa calitate, atât de director general cât și de membru în Consiliul de Administatie, a fost remunerat conform OUG nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a întreprinderilor publice (art.37 si art.38). În acest temei, în ultimele treizeci de zile a fost remunerat cu suma cuvenită conform contractului de mandat pentru activitatea prestata în luna iunie a.c.

Cu privire la informația potrivit căreia persoane din conducerea societății au fost invitate pentru audieri la Direcția Națională Anticorupție Constanța, nu ne putem pronunța întrucât există o anchetă în desfasurare, toate informațiile vor fi comunicate în urma deciziei instanței de judecată.

În perioada arestului preventiv al directorului general, Consiliul de Administrație prin Hotărârea nr.9/11.07.2024, a împuternicit pe directorul adjunct, să îndeplinească toate atribuțiile legate de organizarea, conducerea activității societății, să reprezinte societatea în relațiile cu terții și să reprezinte cu drepturi depline societatea în relația cu instituțiile bancare – se arată în răspunsul remis redacției.



 
Directorul Goldterm află pe 14 august dacă scapă de arestul preventiv!
 
Dorinel Colgiu, directorul Goldterm SA - societate ce aparține Consiliului Local Mangalia, află mâine, 14 august 2024, dacă va rămâne în arest preventiv ori în arest la domiciliu sau control judiciar, așa cum, potrivit surselor judiciare, ar fi solicitat instanței la termenul din 13 august a.c. prin intermediul avocaților.

Aceleași surse au precizat că procurorii ar fi cerut menținerea măsurii arestării preventive, ca urmare a denunțurilor numeroase dar și a multitudinii de persoane care vor fi audiate pe parcursul cercetărilor.



Din cauza volumului mare de dosare din ședința din 13 august a.c., judecătorii au amânat pronunțarea în dosarul lui Colgiu pentru miercuri, 14 august.
 
Reamintim, prin intermediul avocaților acesta a depus o contestație față de măsura dispusă de Tribunalul Constanța joi, 8 august 2024, de prelungire a arestului preventiv.
 
Dosarul cu indicativul 5310/118/2024 s-a aflat în atenția judecătorului Atanasiu Ileana.
 
Reamintim că la data de 16 iulie 2024 Curtea de Apel Constanța a emis mandat de arestare preventivă, pe numele Colgiu Dorinel pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.
Astfel, spun polițiștii, bărbatul a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Se cere falimentul Goldterm!
 
Multiserv Profesional SRL a înregistrat pe 9 august a.c., pe rolul Tribunalului Constanța, secția a II-a civilă dosarul nr. 5356/118/2024 prin care solicită deschiderea procedurii de faliment a societății Goldterm Mangalia SA.

Magistrații nu au fixat deocamdată un termen de judecată în acest dosar.
 
Goldterm, operatorul serviciului de alimentare cu energie termică funcționează din august 2012, având ca asociat unic Consiliului Local Mangalia.

Curtea de Conturi va efectua în luna septembrie un auditul la societate, potrivit calendarului Curții.
 
Goldterm Mangalia SA
 
Compania înființată în 2012 are sediul social în Mangalia pe strada Constanței nr.13 iar obiectul de activitate este „Furnizarea de abur și aer conditionat”.
 
În 2023 a raportat o cifră de afaceri de 16.156.388 lei, pierderi de 4.789.639 lei și 88 de angajați.

Unic asociat al Goldterm Mangalia SA este Consiliul Local Mangalia iar administratorii societății sunt: Aurel Badea, Emil Bodnăraș, Constantin Crăciunescu, Dan-Lucian Georgescu și Dorinel Colgiu care este și director general al companiei.

Colgiu se află în acest moment în arest preventiv sub acuzația de trafic de influență iar săptămâna viitoare, instanța de judecată va decide dacă acesta va mai rămâne după gratii și în următoarele 30 de zile.

Pe 5 august a.c., în cadrul unei ședințe extraordinare a CL Mangalia, consilierii locali PNL și consilierul Pro România, Dănuț Moldovan au votat pentru prelungirea mandatelor administratorilor de la Goldterm Mangalia SA.

Împotriva proiectului inițiat de primarul Radu au votat consilierii locali PSD și cei de la PER.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Dorinel Colgiu, directorul societății se află în arest preventiv Se cere falimentul Goldterm Mangalia SA! (DOCUMENT)

UPDATE Dorinel Colgiu a contestat prelungirea arestării preventive! Astăzi așteaptă soluția Curții de Apel Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii