SC Ecserv Interprod SRL a reabilitat mai multe sedii ale Serviciului de Taxe şi Impozite Locale Legătura dintre Virginia Uzun şi administratorul firmei, Eduard Schmilevschi (documente)
SC Ecserv Interprod SRL a reabilitat mai multe sedii ale Serviciului de Taxe şi Impozite Locale: Legătura dintreCiteşte şi:
Cum a devenit Follow Me proprietarul sediului SPIT„Şapte ani pe Sulmona“ sau „cadoul“ de milioane de euro de la Virginia Uzun pentru Ionuţ Barbu (documente)
Vă reamintim că, pe 10.11.2008, Serviciul Public de Impozite de Taxe Locale Constanţa, prin Virginia Ştefănică (acum Uzun), închiriază de la SC Follow Me (Ionuţ Barbu), prin contractul de locaţiune nr. 19/10.11.2008, sediul de pe Sulmona 22, iar pe 12.03.2009 se încheie între cele două părţi actul adiţional autentificat sub nr. 187/12.03.2009 la contractul de locaţiune încheiat în anul 2008. Adiţionalul a fost încheiat prin director executiv Carmen Trentea, actualmente, Tatu.
Facem precizarea că, în 2009, Virginia Uzun, pe atunci, Ştefănică, pleacă în luna februarie de la SPIT prin detaşare la Bucureşti, unde a avut funcţia de secretar general al Ministerului Mediului, în prima parte a mandatului de ministru al lui Nicolae Nemirschi. Revine însă la conducerea SPIT în luna decembrie a aceluiaşi an.
Conform contractului de locaţiune, SPIT oferă SC Follow Me SRL 15 euro/mp/lună fără TVA, adică nu mai puţin de 22.500 de euro/lună fără TVA, respectiv 26.775 de euro inclusiv TVA.
Contractul a fost încheiat la biroul notarului public Ruxandra Luminiţa Darie şi prevede o perioadă de graţie de trei luni pentru amenajare, timp în care SPIT nu va datora chirie. În acest moment, intră în scenă Eduard Schmilevschi şi firma sa, SC Ecserv Interprod SRL, care realizează reabilitarea clădirii de pe Sulmona nr. 22, dar şi a altor sedii ale SPIT.
De la acest moment, continuăm prezentarea contractelor de lucrări de modificare, modernizare şi reabilitare a clădirii de pe Sulmona nr. 22, precum şi a sediului SPIT din cartierul Palazu Mare şi legătura Virginiei Uzun cu administratorul SC Ecserv Interprod SRL.
Premeditare în închirierea sediului de pe Sulmona nr. 22?
Revenind la contractul de locaţiune, suprafaţa supusă contractului de locaţiune încheiat între SPIT şi SC Follow Me SRL este de 1.471,91 mp, din care terasă de 205,88 mp. Interesant este faptul că imobilul deţinut de afaceristul Ionuţ Barbu nu era, cel puţin la momentul achiziţionării, finalizat. Potrivit Cărţii Funciare a imobilului nr. 201991, sediul administrativ avea închideri de 90% şi finisaje de 70%, ceea ce a permis viitoare lucrări de modificare, modernizare şi reabilitare a clădirii de pe Sulmona nr. 22. Să fi premeditat acest lucru viitorul chiriaş, adică SPIT şi Virginia Uzun, tocmai pentru a atribui câteva contracte interesante unor „colaboratori“?
Ne putem permite a specula acest lucru, din moment ce contractul de locaţiune a fost încheiat în noiembrie 2008, iar pe 28 ianuarie 2009 se atribuie contractul cu numărul B 171507, pentru lucrări de reparaţii capitale la imobilul de pe Sulmona 22 (vezi secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa).
Cu toate că au fost primite două oferte, câştigătoare este declarată firma SC Ecserv Interprod SRL, din Constanţa, care a oferit preţul cel mai mic - 215.638 de lei fără TVA, respectiv 54.110 euro fără TVA. Iniţial, în invitaţia de participare pentru procedura de achiziţie, serviciul condus de Virginia Uzun pusese la bătaie nu mai puţin de 320.000 de lei fără TVA.
Ulterior, pe 22.04.2009, SPIT lansează o nouă invitaţie de participare pentru procedura de achiziţie ce viza lucrări de construcţii, fără a se specifica locaţia, la fel ca în cazul primului contract încheiat cu firma lui Eduard Schmilevschi.
Pe data de 25.05.2009 se încheie un nou contract cu acelaşi SRL - B 753326, cu o valoare de 741.179 lei fără TVA, respectiv 179.115 euro fără TVA, la cursul euro din acea perioadă. Şi în cazul acestei proceduri au existat două oferte, dar câştigător a ieşit acelaşi Eduard Schmilevschi. Menţionăm că acest contract a fost atribuit în perioada în care Virginia Uzun, pe atunci Ştefănică, era deja secretar general al Ministerului Mediului, iar director executiv, cu drept de semnătură, Carmen Trentea (acum Tatu). Criteriul de atribuire în cazul acestui contract a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Avantajos cel mai probabil pentru SC Ecserv Interprod SRL (vezi secţiunea „Documente“)!
În cel de-al treilea contract, încheiat succesiv cu firma care-l are ca administrator pe Schmilevschi, apare în sfârşit şi locaţia în care urmau să aibă loc lucrările de reparaţii capitale, respectiv Sulmona nr. 22. De remarcat, în cazul acestui contract (B110112), în valoare de 123.649 de lei fără TVA, respectiv de aproximativ 30.000 de euro fără TVA, şi atribuit în data de 24.07.2009, că negocierea s-a realizat fără anunţ de participare (vezi secţiunea „Documente“).
SC Ecserv Interprod SRL a reabilitat şi sediul SPIT din Palazu Mare
Concomitent cu cele trei contracte prezentate mai sus, SC Ecserv Interprod SRL reuşeşte să se impună în faţa altor patru competitori şi câştigă lucrări de modificare şi modernizare imobil şi pentru sediul SPIT din Palazu Mare. Invitaţia de participare pentru această atribuire a fost lansată pe 3.12.2008, s-au primit cinci oferte, iar câştigătoare a fost declarată societatea mai sus menţionată, cu o ofertă de preţ de 38,506 lei fără TVA, aproximativ 10.000 de euro fără TVA, încasaţi de Schmilevschi pentru lucrările prestate (vezi secţiunea „Documente“).
Facem precizarea că vom solicita SPIT să ne pună la dispoziţie procesele-verbale de selecţie a ofertelor şi raportul procedurii privind atribuirea contractelor mai sus menţionate, precum şi numele societăţilor descalificate în cadrul procedurilor de atribuire.
Despre SC Ecserv Interprod SRL
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, SC Ecserv Interprod SRL s-a înfiinţat în prima lună a anului 2002, are sediul social în municipiul Constanţa şi un capital social de 10.200 de lei. Asociaţii firmei sunt: Claudiu Sintea Mihăiţă - cotă de participare 50% şi Eduard Schmilevschi - care deţine un număr egal de părţi sociale. Acesta din urmă este şi administratorul societăţii. Domeniul de activitate al firmei constă în lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
Fără nicio notă tendenţioasă, trebuie să precizăm că Eduard Schmilevschi nu este doar un om de afaceri de succes, ci şi un personaj monden, care frecventează petrecerile şi reuniunile „Fan Clubului Tomiris“, format în jurul „mamei turismului litoral“, Corina Martin.
Valentina, mama Virginiei Uzun, şi Schmilevschi egal VEM SRL
Părinţii şefei SPIT gestionează mai multe afaceri. În susţinerea teoriei că Schmilevschi era un vechi colaborator al familiei Ştefănică-Uzun, precizăm, deocamdată, faptul că Valentina Ştefănică, mama Virginiei, şi Eduard Schmilevschi au fondat la momentul august 2004 o societate comercială - Casa VEM SRL -, potrivit Monitorului Oficial nr. 2821/2004. Cel de-al treilea asociat era Manuel Galiceanu. Mama Virginiei Ştefănică avea la momentul înfiinţării firmei şi calitatea de administrator. Sediul social al firmei a fost declarat în Eforie Sud, iar obiectul de activitate viza construcţii de clădiri sau părţi ale acestora. În zilele noastre, cei trei s-au retras din societatea care îi aparţine acum lui Costin Ţigău, iar sediul a fost mutat la Agigea.
Cu amănunte despre afacerile familiilor Ştefănică şi Uzun vom reveni într-o ediţie viitoare.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- Un constantean suparat 08 Mar, 2017 11:02 De ce nu este data afara,doamna UZUN???Raspuns:deoarece a fost numita de Mazare...