Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:02 21 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ștefan cel Mare, poveste fără sfârșit Licitația pentru reparaţii, întreținere dotări urbane, spații verzi și iluminat public, împinsă în primăvara anului 2025. Cine sunt ofertanții? (DOCUMENT)

ro

05 Nov, 2024 17:00 2306 Marime text
  • Primăria Constanța a inițiat la începutul lunii octombrie a.c. o licitație care vizează artera pietonală Ștefan cel Mare din Constanța
  • Acordul-cadru cu o durată de 48 de luni este estimat până la 28.004.967,10 lei, maximum 5,6 milioane de euro
  • Este vorba lucrări de reparaţii generale şi de renovare, lucrări de întreținere și menținere a dotărilor urbane, spații verzi și iluminat public situate pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Constanţa
  • Termenul-limită pentru primirea ofertelor a fost 4 noiembrie 2024, ora 15.00 în SEAP
  • Mai multe companii, unele din Constanța au depus ofertă pentru contractul de peste 5 milioane de euro
  • O dată încheiată perioadă de depunere a ofertelor, urmează ca până cel mai târziu pe 7 februarie 2025 să fie finalizate evaluările tehnice și financiare, iar ulterior să fie anunțat câștigătorul licitației
 
 


 
Primăria Constanța a inițiat la începutul lunii octombrie a.c. o licitație care vizează artera pietonală Ștefan cel Mare din Constanța.
 
Acordul-cadru cu o durată de 48 de luni este estimat până la 28.004.967,10 lei, maximum 5,6 milioane de euro.
 
Este vorba lucrări de reparaţii generale şi de renovare, lucrări de întreținere și menținere a dotărilor urbane, spații verzi și iluminat public situate pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Constanţa.
 
Obiectul acordului cadru constă în achiziția lucrărilor de întreținere și menținere a investițiilor realizate în cadrul proiectului de Mobilitate Pietonală din Zona Centrală situate pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Constanța, tronson cuprins între Restaurant Zorile (către faleză) şi strada Atelierelor din municipiul Constanţa, în vederea menţinerii parametrilor de exploatare estetici, igienici şi funcţionali.
 
Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt: Vergil Chițac, primar al municipiului Constanța; Ionut Rusu, viceprimar al municipiului Constanța; Fulvia Antonela Dinescu, secretar municipiu-Consiliul local Constanța; Georgeta Gheorghe, director executiv Direcția financiară; Oana Dobre, șef serviciu Financiar buget; Lenuța Petcu, șef serviciu contabilitate; Daniela Ilie, inspector Direcția financiară; Alin Cezar Vintilă, director executiv Direcția logistică; Andreea Stan, director executiv adjunct Directia logistică; Raluca Florența Georgescu, director general Direcția servicii publice și Elena Bănică, șef serviciu Directia servicii publice.
 

Termenul-limită pentru primirea ofertelor a fost 4 noiembrie 2024, ora 15.00 în SEAP.
 
Potrivit SEAP, pentru această procedură de achiziție, a fost înregistrată la CNSC contestația nr. 3.578 pe data de 14 octombrie 2024. Dosarul s-a aflat la completul C9.


Firma contestatoare a renunțat la contestația, potrivit CNSC care a emis decizia nr. 2995/C9/3578 din 23.10.2024 și a luat act de renunțarea la contestația formulată de Polaris M. Holding SRL, în contradictoriu cu Primăria Constanța.

Mai multe companii au depus ofertă pentru contractul de peste 5 milioane de euro
 

Potrivit portalului achizițiilor publice, până la termenul limită au depus oferte pentru a participa la achiziția acordul-cadru cu o durată de 48 de luni au depus oferte mai multe companii, unele din Constanța.

Este vorba despre MOOZ SERVICES, administrată de Cristinel-Viorel Farcaș, asocierea formată din PEISAGISTICA SHRI GARDEN SRL și EUROELECTRIC SRL, administrate de Sergiu Ioniță și Dragoș Daniel Anca și asocierea ZOHIR 84 CONS CONSTRUCT - RIMOLDO CONSULTING GROUP SRL, firme administrate de Mihai Ioan Rozorea și Bogdan Vuza, alături de o serie de subcontractanți: DEMIAN PREST, administrator Gabriel Demian, AQUA DESIGN (terț și subcontractant) – administrator Ruxandra Dracea, Degal Construct 88, administrator Lucia-Elena Dăncescu, INFRA PLAN condusă de Daniel Răuță și G&M FINISH FIRE, administrată de Cristian Gheorghe Toaie.

O dată încheiată perioadă de depunere a ofertelor, urmează ca până cel mai târziu pe 7 februarie 2025, ora 18:00 să fie finalizate evaluările tehnice și financiare, iar ulterior să fie anunțat câștigătorul licitației.
 




Companiile ofertante:
 
MOOZ SERVICES

Societatea este fondată în septembrie 2015, asociat unic și administrator - Picu Dumitru Nicolae, activitate baruri și discoteci, iar sediul social la domiciliul asociatului.

Încă din 2017, Picu Dumitru Nicolae completează activitatea cu lucrări pregătire teren, foraj și sondaj pentru construcții.

În anul 2021, în aprilie, deschide punct de lucru pe bulevardul Mamaia 135A-137, iar apoi, în luna august 2021, cesionează integral firma seniorului Roșculeț Ionel, care schimbă sediul social la adresa de domiciliu din strada Despot Vodă nr. 1 și modifică obiectul principal de activitate în Lucrări de instalații electrice și se retrage complet în februarie 2022.

Modificări în societatea Mooz Services SRL

Un constănțean, cooptat în firmă. Este vorba despre Ionel Roșculeț, care nu este și nici nu a fost înregistrat în nicio entitate juridică, nici înainte și nici după cele șapte luni cât a deținut firma Mooz Services SRL.

Ionel Roșculeț i-a cesionează integral lui Viorel- Cristinel Farcaș societatea Mooz Services SRL în februarie 2022, potrivit Monitorului Oficial nr. 3.434/16.02.2022).

Actualul sediu social Mooz Services, pe strada Despot Vodă nr. 1

În prezent, asociat unic și administrator al societății este Cristinel - Viorel Farcaș.

Firma are sediul social și în prezent la domiciliul fostului asociat Ionel Roșculeț, pe str. Despot Vodă nr. 1, și puncte de lucru pe bulevardul Mamaia nr. 270, bl. L5, dar și în Tulcea, comuna Isaccea.

Mooz Services SRL a mai avut punct de lucru pe Cașin nr. 5, la sediul restaurantului Rumen, până în aprilie 2022, când proaspătul asociat/administrator a hotărât radierea și completarea cu Activități de inginerie și consultanță tehnică, potrivit Monitorului Oficial nr. 1.599/18.04.2022.
Farcaș a făcut o completare de obiect de activitate în octombrie 2022, potrivit Monitorului Oficial nr. 4.507/27.10.2022, cu „Lucrări de construcții drumuri și autostrăzi”.

Mooz Services SRL a ajuns în 2023 din subcontractant principalul executant în proiectul de reabilitare din centrul Constanței, în cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” - Cod SMIS 129226, finanțat prin Programul Operational Regional 2014-2020 Axa prioritara 4, Obiectivul specific 4.1: „Reducerea emisiilor de carbon în municipiu reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Anul trecut, compania a raportat o cifră de afaceri de peste 55 de milioane de lei, 17 angajați și profit de 10,7 milioane lei.




 
PEISAGISTICA SHRI GARDEN

Compania Peisagistica Shri Garden SRL, fosta SHRI 2018 SRL cu sediul social în municipiul Constanţa, Bulevardul Elisabeta nr. 9, Camera nr. 3, judeţul Constanţa aparține familiei Ioniță.
 
Inițial, SRL-ul a fost deținut de Geany-Raimond Ioniță, fost lider PNL, apoi UNPR Constanța, care a rămas doar administrator în societate alături de fiul său, Sergiu.

Asociați firmei copiii lui Geany – Raimond, Sergiu și David Ioniță.
 
Ambii dețin câte 24 de părți sociale, având o cotă de participare la beneficii și pierderi de 50%.
 
Sergiu Ioniță mai deține și Pepper Salt & Garlic Gourment SRL dar și în Project Sistem Group Construct SRL.

David Ioniță deține la rândul său Delta Force Construction SRL și Pro Solution Group Development SRL.

În 2023, compania a avut o cifră de afaceri de 14 milioane lei, 42 de angajați și profit de 1.7 milioane lei.
 

EUROELECTRIC SRL
 
 
Înființată în anul 2007, firma are sediul sociat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Nr. 91 din Constanța și se ocupă de lucrări de instalații electrice. Anca Dragoș-Daniel este asociat unic și administrator.

Firma a câștigat, prin achiziție directă, 11 contracte de la autorități publice locale. Printre acestea se numără: Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații,  Ministerul Apărării - Unitatea Militară 02154 Constanța, Orașul Cernavodă, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva RA, Drumuri Județene Constanța SA și altele.

În anul 2023, firma cu 25 de angajați a declarat o cifră de afaceri de 8.283.149 lei și un profit de 499.713 lei.
 

ZOHIR 84 CONS CONSTRUCT
 
Firmă este deținută de proprietarul rampei de gunoi a Brașovului și are sediul social în Ghimbav.

Societatea este controlată de Mihai Ioan Rozorea, care este proprietarul depozitului de deșeuri FIN-ECO, unde deține 91% dintre acțiuni.

În 2023 a raport o cifră de afaceri de 13 milioane lei, 25 de angajați și profit de 1.5 milioane lei.
 

RIMOLDO CONSULTING GROUP SRL

Compania din Iași a raportat anul trecut pierderi de 344.000 lei, 12 angajați și o cifră de afaceri de 2.5 milioane lei.

Firma care derulează activități de instalații electrice aparține lui Bogdan Vuza.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Pentru documentarea acestui articol s-au folosit și informații de pe Termene.ro.
 

Citește și:

Licitația pentru lucrări de întreținere pe strada Ștefan cel Mare din Constanța, merge mai departe. Polaris M Holding și-a retras contestația (DOCUMENT)

Caietul de sarcini pentru licitația de întreținere a zonei centrale a municipiului Constanța estimată la 5,6 milioane de euro a fost contestată la CNSC! (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii