Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 18 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Actrița Mădălina Mihai, interviu în exclusivitate pentru ZIUA de Constanța. „Sper să avem o întâlnire îmbucurătoare cu publicul” (VIDEO)

ro

18 Aug, 2024 17:00 253 Marime text
  • Mădălina Mihai a spus că spectacolul din această seară tratează o temă de actualitate, anume depresia
 
Mădălina Mihai, actriță a Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău și câștigătoarea sezonului 16 de iUmor, urcă astăzi, 18 august pe scenă la Constanța în spectacolul „O poveste super fericită (despre cum e să fii super trist)”, din cadrul SEAS.
 
Reprezentația va avea loc diseară, de la ora 21:00, în Grădina Tomis din Parcul Arheologic.
 
Cu această ocazie, ieri, 17 august, la ZIUA LIVE, Mădălina Mihai ne-a spus la ce se așteaptă de la experiența participării la SEAS și totodată de la prima apariție scenică la Constanța, despre iUmor, viziunea asupra carierei și proiectele viitoare.
 
Înainte de toate, vreau să te întreb dacă ai emoții în privința spectacolului?
 
Am emoții înaintea oricărui spectacol. Acum am emoții și mai mari pentru că se joacă în exterior și e destul de mult public la evenimentele SEAS. Abia aștept probele de diseară. (n.r. – seara zilei de 17 august).
 
Care sunt așteptările tale de pe urma participării la această ediție a SEAS?
 
Sincer, așteptările mele sunt să ne distrăm cât mai tare, să spunem povestea pe care am venit s-o spunem, să avem o întâlnire, un schimb îmbucurător cu publicul.
 
În iunie 2023 te-ai alăturat Teatrului „Bacovia” din Bacău. Cum te-au primit colegii?
 
Foarte bine. A trecut cam un an și două luni de la angajarea la Bacău. Am fost mai mulți tineri care ne-am angajat acolo în aceeași perioadă, în urma unui concurs. Cumva ne-am coagulat foarte repede ca un grup. Am fost bine primiți și de cei care erau deja angajați ai teatrului. Cred că facem o echipă destul de bună, aș îndrăzni să zic, chiar dacă suntem încă la început.
 
La câteva luni distanță de la angajarea ta a avut loc și premiera spectacolului. Spune-ne mai multe despre acesta!
 
E primul spectacol la care am lucrat la Bacău. E un spectacol foarte dinamic, foarte profund, care vorbește despre o temă foarte actuală, și anume depresia. Lucrul la spectacol a fost în sine o experiență foarte personală. Cred că am ajuns la un rezultat care merită prezentat cu foarte multă mândrie în fața oamenilor.
 
Care este povestea personajului tău?
 
În spectacol avem un personaj pe care îl jucăm în mai multe etape ale vieții sale. Împreună cu colegele mele împărțim rolul Sarei Toma. Fiecare joacă o altă categorie de vârstă. Pe lângă asta avem și mai multe personaje. Eu o joc pe Carmen, șefa Sarei, care e un personaj la polul opus față de această Sara Toma, care este personajul principal. Din punctul ăsta de vedere, pot să spun că nu este un spectacol clasic, un spectacol convențional din punct de vedere dramaturgic, dar cred că este un spectacol foarte dinamic care o să captiveze publicul.
 
Făcând o paralelă cu SEAS, în luna mai la Bacău a avut loc Bacău Fest Monodrame, unde ai avut și un număr de stand-up. Oarecum ești familiarizată cu astfel de evenimente culturale. Cum a fost experiența de atunci?
 
A fost una foarte intimă pentru că a fost primul festival la care am luat parte în calitate de angajată. Mai fusesem înainte la o rperezentație sau două într-una din edițiile trecute. Bacău Fest Monodrame este festivalul Teatrului „Municipal” Bacovia. Are o tradiție și aduce un soi de atmosferă. Mă bucur că am putut să particip în mai multe feluri în festival. Am prezentat festivalul alături de colegul meu, Adi Ionescu. Am participat cu un moment de stand-up, am jucat în spectacolele din repertoriul teatrului. Săptămâna cu festivalul a fost una super plină.
 
Ajungem și la subiectul iUmor. Cine te-a încurajat să participi la emisiune?
 
Eu sunt aproape de fenomenul de stand-up, în mod constant, de mai mult de un an. Prima dată când am urcat pe scenă la stand-up la un open-mic (seri de amatori) a fost acum doi ani jumate, dar nu am fost foarte consecventă. Este un alt tip de expunere față de teatru. La stand-up ești singur, nu ai niciun text, nu ai niciun decor, nu ai niciun partener. Ești doar tu singur în fața oamenilor. Mi-a luat puțin să-mi câștig curajul și să fac asta mai des. De când fac asta mai des, mi-am dat seama că iUmor este relevant pentru mica industrie de stand-up. Pentru actorie ai o facultate pe care poți să o termini și care să ateste că ești pregătit să faci asta, dar pentru stand-up nu există cursuri sau facultăți private pe care să le absolvi și cineva să-ți zică că de acum faci comedie de tip stand-up. Există însă concursuri care validează că ai o înclinație către asta. Nu am fost neapărat încurajată de cineva anume să particip.
 
Ai avut emoții mari înainte de prima apariție în fața juriului de la iUmor?
 
Am avut emoții foarte mari. A fost experiența platoului de televiziune, care nu are nicio legătură cu teatrul. Chiar dacă am mai fost pe un platou de televizune, nu a fost niciodată o scară atât de mare. Sunt foarte mulți oameni care vor să scoată un produs, ceea ce e foarte diferit față de cum te simți pe scenă în mod normal.
 
Câte șanse de câștig îți acordai înaintea finalei?
 
Sincer zero. Nu îmi acordam foarte multe. Știam că mă prezentasem destul de bine în finală, dar știam că am concurență destul de puternică. Erau oameni pregătiți care fac stand-up de mai mult timp decât mine, care au un public al lor și un tip de susținere. Nu-mi acordam foarte mari șanse de câștig. În săptămâna de dinainte de finală mi-am zis că dacă plec de la ideea că nu o să câștig, degeaba mă mai uit la finală sau degeaba le mai spun oamenilor să mă voteze. Trebuie să găsesc o modalitate să cred că eu chiar o să câștig. M-am luptat foarte mult cu mine să cred cu mine în săptămâna aia. Până la urmă, asta m-a ajutat.
 
Ce ai simțit în momentul în care numele tău a fost anunțat ca fiind câștigătorul sezonului?
 
A fost copleșitor. Eram chiar la Bacău. Eram la un restaurant cu oamenii aceștia care îmi sunt super dragi și super apropiați. În momentul în care s-a nunțat numele mei și m-am uitat în jur și am văzut oamenii cum se bucură pentru mine, a fost copleșitor. Într-un mod bizar m-am bucurat mai mult pentru faptul că îi aveam alături de mine, că aveam cu cine să împărtășesc chestia asta. Faptul că eram împreună cu niște oameni importanți pentru mine m-a ajutat foarte mult în momentul ăla.
 
Te percepe lumea altfel după finala iUmor?
 
Aș vrea să zic da, dar nu. Nu mă urmărește atât de multă lume, din păcate, și nu mă știe atât de multă lume. Mărefer aici la publicul larg.
 
Vezi stand-up-ul sau vezi comedia ca fiind genul care să îți ofere consacrarea în carieră?
 
Asta mi-aș dori. Mă văd ca fiind o actriță de comedie și mă văd făcând asta toată viața. Cu siguranță sunt și roluri dramatice de care am nevoie și care mă împlinesc, dar ca gen, comedia este cea mai aproape de mine.  
 
Ajută mediul online la creșterea carierei tinerei generații de actori?
 
Cu siguranță ajută. Eu încă lucrez la asta. Nu pot să zic că am învățat tot ce e de învățat despre ce înseamnă mediul digital. Încerc încet-încet să creez conținut și să postez, pentru că sigur ajută. Oricât de mult am vrea să ignorăm asta, nu putem. Toată lumea e tot timpul cu telefonul în mână. Orice faci, ai telefonul lângă tine. Normal că e un instrument pentru ca artiștii să ajungă la oameni. Mi-aș dori ca pe viitor să existe mai mult sprijin din partea universităților spre a descoperi căi pentru un nou tip de media. Când eram eu la facultate, profesorii nu vorbeau despre asta, nu aveau interesa sau nu încurajau neapărat chestia asta. Poate că li se părwa ușor superficială. Nu mi se pare neapărat corect, pentru că asta e direcția în care se îndreaptă lumea și nu cred că suntem noi în măsură să o judecăm. Noi ca artiști trebuie să ne adaptăm și să găsim noile canale și noile mijloace prin care să ajungem la oameni.
 
După participarea la SEAS, ai în plan alte proiecte?
 
Urmează să plec în turneu din toamnă și sunt foarte entuziasmată. Va fi o toamnă foarte plină.
 
Interviul integral cu Mădălina Mihai poate fi urmărit mai jos:

 

Citește și:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii