Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închiderea drumului pe Valea Oltului a căzut ca un trăsnet pentru proprietarii de restaurante. Aceștia se tem de faliment

ro

07 Jul, 2024 15:40 244 Marime text
Sursa foto: Google Maps





 
  • Închiderea circulației rutiere pe timp de zi, pe Valea Oltului, va afecta nu doar transportatorii, ci și proprietarii de restaurante și hoteluri din zonă. Patronii se tem că, odată cu dispariția clienților timp de o lună, afacerilor lor vor fi sortite falimentului. Tocmai de aceea, mulți dintre proprietarii de restaurante se gândesc fie să treacă la program nonstop, fie să-și ia concediu și să-și închidă temporar afacerile.
 
 
Vestea că Valea Oltului se închide o lună, pe timp de zi, a căzut ca un trăsnet și pentru proprietarii de restaurante de pe DN7, potrivit digi24.ro.

 
„Suntem și noi afectați la fel ca toată lumea. O să încercăm să ținem deschis pe timp de noapte, dar nu credem că vom putea acoperi costurile salariale. Lumea nu se va mai opri la noi să mănânce. Încercăm de noapte, dar dacă ținem cont de taxe și impozite, nu știm dacă vom reuși. Vom încerca luni și marți să lucrăm și pe zi, iar un alt scenariu pe care îl luăm în considerare este și intrarea în concediu", a declarat Anca Sighencea, director adjunct al unui restaurant de pe Valea Oltului.

 

„Acum discutăm și de soluții și de variante. Ne afectează foarte mult pentru că noi suntem un restaurant cu o parcare foarte mare unde ne bazăm foarte mult pe tirurile care parcau pentru a-și face pauza aceea de 8 ore. În condițiile acestea vă dați seama că nu știu dacă vor mai circula și cum vor mai circula. E clar că ne afectează mult. La capitolul turiști nu mai spun. Noi suntem la 3 kilometri de stațiunea Călimănești și este clar că tot ce înseamnă flux de turiști de pe partea Transilvaniei spre Oltenia este aproape paralizat. Nu cred că va mai veni cineva să ocolească cinci ore ca să ajungă până la Călimănești. Este îngrozitor ce se întâmplă", este de părere Emil Râșniță, administratorul unui alt restaurant din zonă.




 
 
Citește și
 
Grindeanu face precizări despre închiderea circulaţia pe Valea Oltului (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii