Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja „Reactorul 1 de la Cernavodă se va închide în 2027 pentru a intra în retehnologizare”

ro

26 Jul, 2024 21:55 173 Marime text






 
  • Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, vineri, că producția de energie în România va crește până în 2027, când urmează să se închidă reactorul 1 de la Cernavodă pentru a intra în retehnologizare.
 
El face referire la proiectele centralelor de la Mintia, Iernut, Ișalnița și Turceni, potrivit digi24.ro.

„Prioritatea zero este siguranța, cu atât mai mult într-o centrală nuclearo-electrică. E de spus că la reactorul 1 nu am vorbit de o avarie în zona de producție a energiei nucleare, ci în zona clasică a centralei. A fost vorba de o pompă și au fost niște clapeți care au avut o avarie. Ea s-a remediat iar reactorul a fost repornit.  E un reactor care se apropie de finalul primului ciclu de exploatare, de 30 de ani, și în 2027 el se va opri și va intra în retehnologizare, un proces care este absolut în grafic, așa cum ar trebui să fie”, a afirmat Sebastian Burduja. 


Ministrul spune că până în 2027 capacitatea de producție a reactorului poate fi înlocuită.  



 Citește și
 Ministrul Energiei, Sebastian BurdujaCel mai important proiect privind construcția Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă ar putea fi semnat în octombrie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii