Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Negocieri pentru a aduce marile lanțuri Accor și InterContinental la Băile Felix

ro

13 Jul, 2024 14:29 389 Marime text

Băile Felix Sursa foto: Wikipedia





 
  • Compania Turism Felix, care operează 5 hoteluri în Băile Felix, din portofoliul Transilvania Investments, negociază cu marile grupuri Accor și InterContinental Hotels (IHG) pentru a afilia hotelurile Internațional (4 stele), Termal (3 stele) și Nufărul (3 stele) la aceste lanțuri internaționale, au transmis surse din piață.
 

"Au fost discuții cu 7 grupuri, iar acum 90% ar urma să fie Accor și IHG. Încă nu este semnat nimic, sunt negocieri finale", arată sursele, potrivit Profit.ro. Negocierile sunt derulate cu spriijinul grupului elvețian winsedswiss, fondat de Ray F. Iunius, profesor la École hôtelière de Lausanne.


Grupul elvețian winsedswiss are filiale în Elveția, România, Cipru și Serbia. Acționarul majoritar al Turism Felix este Transilvania Investments Alliance (TRANSI), cu o participație majorată la 93,03%, după ce a achiziționat, în martie 2023, de la Infinity Capital Investments (INFINITY), un pachet de 29,27% din titluri, într-o tranzacție de 44,56 milioane lei (9,02 milioane euro). 

 Turism Felix operează 5 hoteluri din Băile Felix, respectiv International (4 stele), Termal (3 stele), Nufărul (3 stele), Poienița (3 stele) și Mureș (2 stele). În decembrie a anunțat cooptarea în echipa managerială ca director general a lui Răzvan Pîrjol. Acesta a activat în industria ospitalității din 1997, fiind și secretar de stat și conducând și hotelul de lux Suter Palace, din capitală.

Grupul francez Accor, lider mondial în domeniul ospitalității, este prezent în România de circa 30 de ani, cu brandurile ibis, ibis Styles, Mercure, Novotel și Pullman, având în operare 21 de hoteluri, cu circa 2.200 de camere. România este și a doua țară din Europa de Est ca număr de camere deținute și venituri pentru grupul Accor, după Polonia.
 
InterContinental Hotel Group (IHG) este unul dintre cele mai mari lanțuri hotelier din lume, cu 17 branduri în portofoliu și circa 6.000 de unități afiliate. Printre brandurile grupului se numără InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn, Indigo, Regent, Kimpton, Voco, dar și altele, o parte dintre acestea fiind deja operaționale în România.



 

Citește și
 Primăria Constanța a emis autorizația de construire pentru reabilitarea Hotelului Intim din zona peninsulară
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii