Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:00 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oil Terminal SA Constanța, cifră de afaceri și profit în continuă creștere și datorii de 51 milioane de euro

ro

19 Sep, 2024 11:06 2846 Marime text

Sediul Oil Terminal, strada Caraiman
  • Analizând valorile înregistrate pe anii 2023 și 2022 vom observa o crește de 15% a cifrei de afaceri, precum și o creștere cu 23% a profitului. Totuși, datoriile firmei au crescut cu 31% față de anul 2022. 
  • Acționarii Oil Terminal SA (1991) sunt Ministerul Energiei, cu peste 87% din acțiuni și mai multe persoane fizice, cu restul din acțiuni. 
  • Conducerea executivă a societății Oil Terminal SA (1991) este exercitată de către directorul general Ciutureanu Viorel-Sorin, Frangu Adriana director financiar, Stași Marieta Elisabeta director dezvoltare, Daraban Gabriel director comercial și Rohat Emil director tehnic.
  • Parteneriat cu Iulius Real Estate SRL Iași (2007). Două terenuri din Constanța vizate

Oil Terminal SA (1991) Constanța, cel mai mare terminal petrolier operator de produse petroliere din portul Constanța, prezintă o situație financiară interesantă. Analizând valorile înregistrate pe anii 2023 și 2022 vom observa o crește de 15% a cifrei de afaceri, precum și o creștere cu 23% a profitului. Totuși, datoriile firmei au crescut cu 31% față de anul 2022. 

Astfel că, în anul 2023, cifra de afaceri a ajuns la aproximativ 69,9 milioane euro, iar profitul la circa 2,8 milioane euro. Au fost raportate datorii de 51 milioane euro și 996 angajați. Firma înregistra o avere de peste 147,5 milioane euro. 

Amintim că în anul 2022, Oil Terminal SA (2021) înregistra o cifră de afaceri de aproximativ 60,5 milioane euro, cu un profit de 2,3 milioane euro și un număr de 962 angajați. Activele imobilizate au atins 115,3 milioane euro. Cu toate acestea, datoriile firmei ajungeau la 38,8 milioane euro.

Sunt disponibile și primele valori pe primul semestru al anului 2024, potrivit raportului semestrial publicat de societate (Vezi în secțiunea Documente). Pentru prima jumătate a anului curent Oil Terminal SA a înregistrat un profit net de 7,2 milioane euro, în semestrul I, la o cifră de afaceri de 46,2 milioane euro. Astfel că, profitul, doar pe un semestru, este aproape dublu față de întreg profitul pe anul 2023. 

Cu ce se ocupă Oil Terminal S.A. (1991) Constanța

Oil Terminal S.A. Constanța s-a înființat în anul 1991 și desfășoară ca activitate de bază efectuarea prestațiilor de servicii privind primirea, încărcarea, descărcarea țițeiului, produselo petroliere, petrochimice, chimice lichide precum și alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit. 
 
Unde se află depozitele depozitele Oil Terminal S.A. (1991) Constanța


Terminalul petrolier din Constanța este situat în sud-estul Europei, la intersecția culoarelor de transport maritim între Asia, Europa Centrală și de Vest și Orientul Apropiat.

Societatea Oil Terminal are în componență trei depozite, cu o capacitate totală de depozitare:
  • Secția Platformă Nord, capacitate de depozitare de aproximativ 290.000 m3, utilizată pentru depozitare păcură și VGO.
  • Secția Platformă Port, situată în incinta Port dana 69, cu o capacitate de depozitare de aproximativ 105.000 m3, destinată pentru stocare produse petroliere și produse chimice lichide.
  • Secția Platformă Sud, capacitate de aproximativ 965.000 m3, folosită pentru depozitare țiței, benzină, motorină, păcură.

În funcție de specific, fiecare platformă are o anumită infrastructură.

Societatea desfășoară activitatea la sediul social de la adresa Caraiman numărul 2, în Incinta Port  Dana 69 și  depozit IV Sud Movila Sara. 

Cine conduce Oil Terminal SA (1991) Constanța


Acționarii Oil Terminal SA (1991) sunt Ministerul Energiei, cu peste 87% din acțiuni și mai multe persoane fizice, cu restul din acțiuni. 

Amintim că acțunile Oil Terminal SA au fost listate la Bursa de Valori București, din 9 februarie 1998, fiind prima societate din Constanța listată la Bursă. 

Conducerea executivă a societății Oil Terminal SA (1991) este exercitată de către directorul general Ciutureanu Viorel-Sorin, Frangu Adriana director financiar, Stași Marieta Elisabeta director dezvoltare, Daraban Gabriel director comercial și Rohat Emil director tehnic.

Directorul general al  SC Oil Terminal SA, Ciutureanu Viorel-Sorin este membru în Consiliul de Administrație al RAJA SA, și până de curând și în C.A. la  S.C.J.U „Sf. Apostol Andrei“ Constanța și Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Ciutureanu a deținut calitatea de asociat majoritar, în firma Eco Fish SRL Constanța (2007),  radiată în 19 mai 2020.

Consiliul de Administrație al societății Oil Terminal SA (1991) Constanța a fost ales pe 28 aprilie 2023 pentru o perioadă de patru ani și este alcătuit din președinte Gheorghe Cristian-Florin și membrii Ungur Ramona din București, Mișa George-Silvian,Teșeleanu George și Bodu Sebastian-Valentin, din Constanța, Andrei Aurelian-Ovidiu din Giurgiu și  Micu Ionut-Stelian din Ilfov.

Comitetul de Audit este alcătuit din președinte Ungur Ramona și membrii Teșeleanu George, Gheorghe Cristian Florin. 

Comitetul de Nominalizare și Remunerare este condusă de președintele Andrei Aurelian Ovidiu și îi are în componență pe membrii Bodu Sebastian Valentin, Micu Ionuț Stelian.

Comitetul de Dezvoltare și Strategie este format din președinte Micu Ionuț Stelian și membrii Ungur Ramona, Mișa George Silvian.

Comitetul de Gestionare a Riscurilor este format din președintele Bodu Sebastian Valentin și membrii Andrei Aurelian Ovidiu și Teșeleanu George.

Principalii clienți ai Oil Terminal SA (1991) Constanța

Potrivit aceluiași raport, Oil Terminal SA (1991) Constanța are ca principali clienți pe OMV Petrom, Oscar, Petrotel Lukoil, Lukoil Romania, Euronova, Vitol, Socar Petroleum, Mol România, Mol PLC, Litasco. 

OMV Petrom este deținută - 51,1% din acțiuni - de OMV AKTIENGESELLSHAFT, companie specializată în domeniul petrolier din Austria, Ministerul Energiei, 21% din acțiuni și alte persoane fizice și juridice cu 28% din acțiuni. 

Litasco SA este o companie internațională din Eleveția care operează rafinării și o rețea de retail în Europa.
SOCAR Petroleum SA este o filială a SOCAR, compania Petrolieră de Stat a Republicii Azerbaidjan, care a intrat pe piața românească în 2011. Filiala este deținută de două societății din Țările de Jos: Becrux Investment & Finance B.V., Gacrux Investments & Finance B.V.

Mol PLC este o companie din Ungaria cu activitate în domeniul petrolier. 

Petrotel-Lukoil SA este deținută de Litasco SA. 

Activitatea pe 2024 a Oil Terminal SA (1991) Constanța

Cea mai recentă veste privind activitatea Oil Terminal SA (1991) Constanța este semnarea unui acord de parteneriat cu firma Euronova Energies SA, conform caruia Oil Terminal va fi proprietarul și operatorul terminalului de bitum construit, iar Euronova Energies va fi utilizatorul exclusiv al terminalului de bitum, în baza unui drept exclusiv de utilizare.

Tot în acest an, Oil Terminal SA (1991) Constanța a anunțat că va moderniza rezervorul T29S și instalația de încărcare păcură în cisterne. Compania a obținut de la Primăria Constanța două acte de urbanism. 

La începutul anulului 2024, Oil Terminal SA (1991) Constanța a inaugurat un rezervor de 55000 mc. La acele momente a fost prezent și ministrul Economiei, Sebastian Burduja. 

Parteneriat cu Iulius Real Estate SRL Iași (2007). Două terenuri din Constanța vizate

Consiliul de Administrație al Oil Terminal SA aproba pe 1 septembrie 2023 parteneriatul între Oil Terminal SA și Iulius Real Estate SRL Iași (2007) în scopul realizării unui proiect de regenerare şi dezvoltare urbană pe costul dezvoltatorului pe terenul de în suprafaţă de 254.261 mp și terenul în suprafaţă de 129.335 mp, amândouă din Constanța, asupra cărora Oil Terminal SA constituie un drept de superficie în favoarea Iulius Real Estate SRL Iași (2007) care va plati contravaloarea de 2 milioane euro pe an. 

Potrivit parteneriatului, Iulius Real Estate SRL Iași (2007) va dedica proiectul următoarelor funcțiuni: Retail, Office, Rezidenţial, Entertainment, Parc, Grădina Botanică, Fresh Market, Parcări aferente. În plus, la decizia dezvoltatorului, împreună cu parteneri instituţionali de drept public sau privat sau direct de către aceştia, mai pot fi adăugate și următoarele funcțiuni: Universitate/campus universitar, Acvariu, Hotel, Parcări aferente, SPA.

Despre Iulius Real Estate SRL Iași (2007). Sediu social la blocul unui fost consilier local constănțean PNL
 
Societatea Iulius Real Estate a fost fondată în anul 2007, având sediul social în Iași, pe strada Palas numărul 7A. Societatea are mai multe puncte de lucru, patru permanente în Iași, pe străzile Carol I nr. 26, Sf. Lazăr nr. 64-66, încă unul în municipiul Iași, adresă nespecificată, unul pe strada Iancu Bacalu din Iași și unul în municipiul Constanța, pe strada Sarmisegetuza, numărul 40. 

Reamintim că la această adresă se afla Vila Georgescu, clădire interbelică destinată comunității evreilor din Constanța, care, în final, a ajuns în proprietatea fostul consilier local PNL al municipiului Constanța, Roman Iustin Fabian. 

Asociați în firmă sunt Iulius Holding SRL - 99% și Iulian Adrian Dascălu - 1%, cu administrator Bogdan Mihăilă.
 
În anul 2022, firma a raportat 24 de salariați, la o cifră de afaceri de 5,6 milioane euro și un profit de 5 milioane euro.
 
Cifra de afaceri a crescut în 2023 la 8,1 milioane euro, profitul a scăzut la 4,1 milioane euro, iar numărul angajaților s-a ridicat la 28. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecția datelor cu caracter personal. 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii