Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 08 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă a Alianței pentru Turism către Ministerul Transporturilor referitor la măsura închiderii Văii Oltului

ro

08 Jul, 2024 17:09 139 Marime text



Sursa foto: Google Maps






 
  • Vestea că Valea Oltului se închide o lună, pe timp de zi, a căzut ca un trăsnet și pentru proprietarii de restaurante de pe DN7.
 
Închiderea circulației rutiere pe timp de zi, pe Valea Oltului, va afecta nu doar transportatorii, ci și proprietarii de restaurante și hoteluri din zonă.
 
În acest sens. Alianța pentru Turism (APT) a trimis o scrisoare deschisă Ministerului Transportului  referitor la măsura controversată de închidere a Văii Oltului.
 

„În plin sezon estival, fără o comunicare serioasă în prealabil, fără prezentarea unui studiu de impact, fără oferirea de alternative viabile, Ministerul Transportului a decis închiderea celui mai tranzitat culoar de bunuri și persoane, precum și un culoar de legătură turistică importantă între nordul și sudul țării – Valea Oltului”, se arată în scrisoare.

 
Alianța pentru Turism își manifestă regretul profund pentru „modul în care Ministerului Transportului înțelege să comunice referitor la un astfel de demers cu repercusiuni greu de calculate”.
 

„O astfel de măsură ar fi trebuit discutată și cu mediul economic, pentru ca aceștia să se poată pregăti soluții alternative, în cazul turismului toți operatorii lucrând de la anunțarea măsurii pentru a reruta turiști și pentru a compensa pierderile cauzate de această măsură intempestivă – fără măcar a avea un document oficial pentru a-l prezenta partenerilor.

Înțelegem și susținem necesitatea implementării marilor investiții care să permit României să recupereze din decalajul pe care îl avem în infrastructură, comparativ cu țări turistice cu care suntem în concurență, acesta fiind unul din domeniile care face ca România să sub-performeze în turism, în ciuda tuturor atu-urilor pe care le avem ca țară. Dar acestea nu trebuie să se facă în detrimentul cetățenilor și a mediului economic, ci împreună și pentru aceștia”, se mai menționează în document.

 
 

„Lipsa de comunicare, nesincronizarea lucrărilor la infrastructură (blocarea Văii Oltului concomitent cu lucrări la segmentul Margina – Coșava pe unde tranzitează bună parte din românii care revin în țară în perioada vacanței precum și turiștii străini), lipsa unor alternative feroviare sau rute aeriene viabile sunt elemente ce denotă faptul că nici măcar scopul nu scuză mijloacele, ci doar că atât s-a putut sau există alte intereseze subsidiare”, precizează APT.
 

 
Alianța pentru Turism speră că Ministerul Transporturilor va „identifica soluții pentru scurtarea perioadei de blocare și solicită ca pe viitor astfel de măsuri, care se pare că vor fi inerente până la sfârșitul lucrărilor la autostrada Sibiu – Pitești, să fie comunicate din timp (minim 6 luni inainte) și agreate într-un mediu consultativ optim cu mediului economic”.
 
Alianța pentru Turism este o organizație care reunește intre cei 24 de membri ai săi structurile federative și asociative reprezentative pentru turismul românesc, printre care: Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) și Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR).
 
 
 

Citește și
 Închiderea drumului pe Valea Oltului a căzut ca un trăsnet pentru proprietarii de restaurante. Aceștia se tem de faliment
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii