Editorial Ce faci pe 9 iunie? Votul este cea mai importantă formă de participare politică!
Editorial: Ce faci pe 9 iunie? Votul este cea mai importantă formă de participare politică!
10 May, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1261
Marime text
- Pentru că în „orașul controverselor” din „țara tuturor posibilităților”, încă mai cred că prin implicarea civică reală și prin exprimarea dreptului democratic de a alege, putem influența pozitiv viitorul orașului nostru
- Așadar, vă încurajez să votați și să folosiți acest instrument valoros pentru a vă exprima opiniile și pentru a contribui la construirea unei comunități mai bune
- Doar noi putem să ne selectăm lideri competenți, dedicați și responsabili, tot noi putem produce schimbarea și putem modela orașul nostru într-un loc mai bun
- Mai puțin de 30 de zile ne mai depart de acest moment important iar în fața noastră stau 14 candidați
În jobul meu există anumite restricții și responsabilități legate de deontologia profesională care îmi limitează libertatea de a face public pentru cine voi vota iar pentru mine este important să respect aceste reguli.
Un singur lucru nu-mi limitează existența profesională, acela de a vă încuraja să participați la vot.
Pentru că în „orașul controverselor” din „țara tuturor posibilităților”, încă mai cred că prin implicarea civică reală și prin exprimarea dreptului democratic de a alege, putem influența pozitiv viitorul orașului nostru.
Așadar, vă încurajez să votați și să folosiți acest instrument valoros pentru a vă exprima opiniile și pentru a contribui la construirea unei comunități mai bune.
Doar noi putem să ne selectăm lideri competenți, dedicați și responsabili, tot noi putem produce schimbarea și putem modela orașul nostru într-un loc mai bun.
Mai puțin de 30 de zile ne mai depart de acest moment important iar în fața noastră stau 14 candidați.
Fiecare dintre ei vor încerca să ne convingă în această campanie electorală că merită să le dăm șansa să ne fie primar.
Nu voi face nominalizări așa cum am stabilit încă de la început...
Când vine vorba despre alegerea unui primar, este esențial însă să analizăm fiecare candidat în parte pentru a lua o decizie informată.
Proabil știți deja, în competiția electorală au intrat figuri cunoscute din viața politică locală, independenți dar și candidați de generație mai nouă.
Cei 14 candidați la funcția de primar oferă o varietate largă de opțiuni pentru cetățeni, dar atenția ar trebui să se concentreze indiferent de simpatii sau antipatii personale, pe aceia care se remarcă prin seriozitate, dedicare, transparență, cu o atitudine proactivă și o abordare vocală împotriva practicilor nepotiste și frauduloase, indiferent de piedicile puse în calea lor.
Aroganța, deciziile proaste și lipsa de respect față de cetățeni nu trebuie să fie tolerate în administrația locală.
Este esențial să nu uităm experiențele negative din trecut și să avem curajul să cerem schimbarea dacă aceasta se impune pentru a aduce îmbunătățiri reale în calitatea vieții noastre.
Ignorați și ignorați acțiunile partidelor politice sau candidaților care încearcă să manipuleze sau să influențeze procesul democratic pentru propriul beneficiu. Ele trebuie condamnate tot prin vot, iar noi suntem obligați să rămânem vigilenți nu doar în următoarele 30 de zile, ci și pe parcursul celor 4 ani de mandat al viitorului primar.
Dacă vom fi atenți la toate acestea, avem șansa de a instaura aici, la Constanța o cultură a responsabilității și transparenței în administrație.
Iată câteva aspecte pe care vă recomand să le luați în considerare atunci când evaluați candidații:
1. Verificați experiența anterioară a fiecărui candidat și competențele sale relevante pentru funcția de primar;
2. Citiți programul electoral al fiecărui candidat și vedeți care dintre aceștia are propuneri concrete și realiste;
3. Analizați reputația și comportamentul etic al fiecărui candidat;
4. Observați cum interacționează/comunică cei 14 candidați;
5. Informați-vă din surse diversificate iar în cele din urmă evaluați realitatea promisiunilor făcute și fezabilitatea acestora.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Otrăvurile din sondaje Cu cine vor vota constănțenii la alegerile locale?
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii