Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Laptele și mierea din campania electorală!

ro

02 Jun, 2024 17:00 749 Marime text
 
 
  • Ziua de 1 Iunie, Ziua Copilului, a fost un bun prilej pentru majoritatea candidaților să organizeze fel și de fel mici distracții și bucurii pentru cei mici (sub ochii recunoscători ai părinților cu drept de vot, se înțelege).
 
 
Nu pot să nu compar realitatea promisă din campania electorală cu realitatea faptică din cei patru ani ce succed orice campanie. Campania electorală pentru alegerile locale 2024 a intrat pe ultima sută de metri și, parcă, mai abitir curg laptele și mierea promise de candidați alegătorilor!
 
Ziua de 1 Iunie, Ziua Copilului, a fost un bun prilej pentru majoritatea candidaților să organizeze fel și de fel mici distracții și bucurii pentru cei mici (sub ochii recunoscători ai părinților cu drept de vot, se înțelege).
 
Și ce noroc pe copii că a picat 1 Iunie fix în campania electorală, fix cu doar câteva zile înainte de alegeri!
 
Căci altfel, având exemplele anterioare din anii non-electorali, chiar nu cred că s-ar fi deranjat prea mulți candidați sau prea multe autorități locale să organizeze spectacole peste spectacole și activități pentru cei mici.
 
Dincolo însă de acest aspect, chiar nu pot să nu remarc cum curg laptele și mierea în campanie.
 
Zone uitate de lume ale diferitelor localități reintră subit în atenția candidaților (care își aduc aminte mai degrabă ciclic, o dată la patru ani de existența lor), diverse probleme pe care cetățenii le întâmpină zi de zi sunt descoperite cu uimire și indignare de către candidați, iar un promis „corn al abundenței“ este asociat cu programul electoral al fiecărui pretendent la funcție.
 
Toate aceste descoperiri de probleme, toate aceste dări de seamă din campanie, pe scurt – tot acest circ numai pentru ca, imediat după alegeri și instalarea în funcție, totul să fie dat uitării pentru următorii patru ani.
 
Nu aș vrea să fiu înțeles greșit: nu spun că, sătui de promisiuni deșarte, ar trebui să nu ne mai batem capul, ca alegători, cu alegerile și să nu mai mergem la vot.
 
Nici vorbă de așa ceva, fiecare face cum consideră că este bine, însă, în ce mă privește, eu cred cu fermitate în exercitarea dreptului la vot, astfel încât mi-l voi exercita, fără îndoială, alegând în conformitate cu credințele, valorile și impresiile proprii.
 
Însă nici nu pot să nu compar realitatea promisă din campania electorală cu realitatea faptică din cei patru ani ce succed orice campanie.
 
Citește și
 
Mesajul Arhiepiscopiei Tomisului în plină campanie electorală
„ Îndemnăm pe toți credincioșii ortodocși să participe la demersul electoral, indiferent de opțiunea lor politică”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii