Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Mai este școala ce era cândva?

ro

06 Sep, 2024 17:00 123 Marime text
  • Astăzi, telefoanele mobile sunt omniprezente, iar elevii sunt conectați constant.
  • Această conectivitate aduce atât beneficii, cât și provocări.
  • Pe de o parte, accesul la informații și resurse educaționale este mai ușor ca niciodată. 
Pe măsură ce este aproape să înceapă un nou an școlar, ne cuprinde nostalgia pentru vremurile în care școala avea o cu totul altă față.

Atunci, telefoanele mobile nu existau, iar uniformele erau normă. Era parcă atunci un sentiment de unitate și egalitate între elevi. Acum, în era digitală, ne confruntăm cu provocări diferite, dar și cu oportunități noi.
 
În trecut, școala era un loc în care elevii se întâlneau față în față, fără distrageri tehnologice. Uniformele ne ofereau un sentiment de apartenență, iar diferențele sociale erau mai puțin vizibile. Fără telefoane mobile, pauzele erau dedicate jocurilor, discuțiilor și râsetelor, nu mesajelor instantanee sau rețelelor sociale.Bullying-ul, deși existent, nu era amplificat de platformele online; interacțiunile erau mai directe, iar colegii se susțineau reciproc.
 
Acum însă....au rămas doar amintiri. Astăzi, telefoanele mobile sunt omniprezente, iar elevii sunt conectați constant. Această conectivitate aduce atât beneficii, cât și provocări. Pe de o parte, accesul la informații și resurse educaționale este mai ușor ca niciodată. Pe de altă parte, bullying-ul a căpătat o nouă dimensiune, extinzându-se dincolo de pereții școlii, prin intermediul rețelelor sociale. Uniformele au devenit opționale în multe școli, ceea ce poate duce la o accentuare a diferențelor sociale și la o competiție inutilă.
 
Privind înapoi, ne dăm seama că, deși vremurile s-au schimbat, e esențial să ne concentrăm pe construirea unui mediu școlar sănătos, în care fiecare elev se simte acceptat și respectat. Chiar dacă uniformele nu mai sunt obligatorii, putem promova o cultură a respectului și a empatiei, în care bullying-ul nu își găsește locul.
 
 

Citește și:
 
EditorialCum să îți dublezi veniturile în 30 de zile? Nu v-ați săturat de țepe și minciuni?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii