Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Naționala care ne unește

ro

19 Jun, 2024 17:00 783 Marime text
  • După atâtea campanii de calificări ratate, a venit din nou momentul să ne bucurăm de o prezență la un turneu final, să trăim emoții înainte și în timpul meciului și așa cum se întâmplă acum, să ne delectăm după victorii
  • Imaginile de după succesul cu Ucraina, cu adevărat emoționante, au arătat, cum s-a întâmplat și în trecut, că naționala României ne unește, ne aduce glasurile laolaltă și ne face să cântăm pentru ea
 
După opt ani de absență de la un Campionat European, unde ultima impresie lăsată a fost cel puțin amară, România a început cum nu se putea mai bine EURO din Germania, cu un 3 - 0 în fața Ucrainei, rezultat la care nici cei mai optimiști suporteri nu sperau.
 
Înaintea meciului, Ucraina pornea ca favorită, în timp ce în sânul echipei naționale atmosfera era tensionată, în urma celor două remize albe din amicalele cu Bulgaria și Liechtenstein.
 
Chiar și așa, rezultatele neconvingătoare și valoarea cert superioară a adversarului nu i-a oprit pe fanii români să facă un show de zile mari încă de la adunarea pe străzile de Munchen, unde scandările și încurajările au fost la ordinea zilei. Pe stadion, aceeași poveste. „Tricolorii” au avut deja avantaj de la intonarea imnului. „Deșteaptă-te, române!” a răsunat pe Allianz Arena de parcă partida s-ar fi jucat la București, pe Arena Națională.
 
A fost o nouă dovadă a faptului că naționala României rămâne cea mai iubită echipă a suporterului român, un lucru firesc, de altfel. Indiferent de ce fotbaliști îmbracă tricoul naționalei, de cine este selecționer, de cine este în fruntea fotbalului românesc, atașamentul fanilor față de „tricolori” nu se poate risipi. Miile de pe stadion au transmis acest fapt, cum sunt sigur că au făcut-o și milioanele de pretutindeni din fața televizoarelor.
 
După atâtea campanii de calificări ratate, a venit din nou momentul să ne bucurăm de o prezență la un turneu final, să trăim emoții înainte și în timpul meciului și așa cum se întâmplă acum, să ne delectăm după victorii.
 
Imaginile de după succesul cu Ucraina, cu adevărat emoționante, au arătat, cum s-a întâmplat și în trecut, că naționala României ne unește, ne aduce glasurile laolaltă și ne face să cântăm pentru ea.
 
Citește și:
LIVE TEXT. EURO 2024 România, victorie de SENZAȚIE la debut! 3-0 cu Ucraina! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii