Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial! Șoferii, luați prin surprindere de schimbările de trafic din Tomis Nord! Polițiștii locali fac educație rutieră la 40 de grade

ro

19 Jul, 2024 17:00 198 Marime text
  • Deși schimbările pe străzile Adamclisi și Suceava fuseseră anunțate cu luni înainte, săptămâna trecută au intrat în vigoare
 
De mai bine de o săptămâmnă, mult așteptatele schimbări în traficul din Tomis Nord au fost puse în aplicare. Deși „amenințarea“ fusese făcută cu luni înainte, săptămâna trecută a intrat în vigoare. Cum era de așteptat cei mai mulți dintre șoferi au fost luați prin surprindere de modificări așa că s-au trezit circulând pe contrasens.

Tocmai pentru a se evita astfel de situații la intersecția străzii Adamclisi cu Suceava se află de o săptămână un echipaj de Poliție Locală care îi atenționează pe șoferii neatenți de modificările din trafic. Nu sunt puțini cei atenționați, astfel că deja semnalele acustice folosite de oamenii legii au devenit o constantă pentru locuitorii din zonă. 

Deja locatarii cunosc semnificația acelor sunete emise de autospeciala Poliției Locale așa că nu mai sunt băgate în seamă.  Uneori  se limitează la un semnal acustic, alteori la mai multe, probabil în funcție de starea de spirit a agentului dornic să facă educație rutieră fiecărui conducător auto în plină caniculă.

Ar fi interesant să fie prezentate date referitoare la utilitatea acestor schimbări în traficul din zonă la o săptămână de șla implementare, dar, cu siguranță nu se va întâmpla asta. Nu pare să se fluidizat nimic, ba mai mult, strada Suceava, stradă pe care se circula rezonabil acum a devenit cu sens unic și cu o singură bandă. Cealaltă bandă se transformă încet încet în locuri de parcare.

Mai mult, intersecțiile de pe bulevardele Alexandru Lăpușneanu și Tomis cu strada Soveja sunt mai aglomerate. Astăzi (nr. 19 iulie) în jurul orei 12.30 coada pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu la semaforul de la City Park se întindea până la intersecția cu strada Suceava.

Pe de altă parte, pentru a ajunge cu mașina în zona Boema, locatarii care foloseau strada Suceava pe sensul către bulevardul Tomis sunt nevoiți acum să parcurgă o distanță mult mai mare.

Din punctul de vedere al șoferilor din zonă, schimbările din traficul din Tomis Nord nu sunt cele mai potrivite, dar, se pare că nu se mai poate face nimic.

Amintim că, potrivit Primăriei Constanța, instituirea regimului de sens unic pe străzile Adamclisi și Suceava a fost necesară atât pentru decongestionarea traficului rutier, cât și pentru eliberarea trotuarelor de autovehiculele parcate neregulamentar. Proiectul de reorganizare a traficului rutier ar fi fost realizat în urma consultărilor cu experți în sistematizare rutieră, fiind avizat favorabil de Comisia de Circulație și Inspectoratul de Poliție Județean Constanța- Serviciul Rutier.

Noile reglementări de circulație au fost implementate prin indicatoare și marcaje rutiere, începând cu noaptea de miercuri, 10 iulie 2024. Astfel, în prezent circulația rutieră se desfășoară astfel:
- pe strada Adamclisi, circulația este permisă dinspre strada Soveja către strada Suceava;
- pe strada Suceava, se circulă dinspre strada Adamclisi spre bulevardul Alexandru Lăpușneanu.
 
De asemenea, Primăria mai menționează că ambele străzi vor face obiectul unui proiect de resistematizare și reorganizare. Lucrările vor demara până la mijlocul lunii viitoare. Trotuarele vor fi refăcute și vor fi amenajate aproximativ 100 de noi locuri de parcare care vor fi puse la dispoziția riveranilor.

Rămâne de văzut cum se vor resimți toate aceste schimbări în toamnă, atunci când încep cursurile, iar traficul va fi mult mai aglomerat. Acum pe timpul verii putem observa „beneficiile“ pe bulevardele Alexandru Lăpușneanu, Aurel Vlaicu și Tomis, care erau și așa aglomerate mai ales la sfârșit de săptămână de turiștii sosiți la malul mării.

Citește și: 

Sensuri unice pe străzile Adamclisi și Suceava din Tomis Nord! Iată cum se circulă azi, 11 iulie 2024 (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii