Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A „tranşat“ dosare cu inculpaţi din Constanţa Cine este judecătorul care l-a arestat pe fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu (document)

ro

02 Feb, 2015 00:00 3293 Marime text
Videanu este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei pentru complicitate la abuz în serviciu, Alin Cocoş este bănuit de dare de mită şi trafic de influenţă, asta în timp ce în sarcina lui Ionuţ Florian Mihăilescu s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită. În cauză, DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de Alina Mihaela Bica, fosta şefă a DIICOT, ea fiind acuzată de săvârşirea infracţiunilor concurente de luare de mită (două infracţiuni), de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi de favorizarea făptuitorului. Asta în timp ce Dorin Cocoş este suspectat de săvârşirea infracţiunilor concurente de trafic de influenţă şi dare de mită.

 Comunicările DNA privind cauza mai sus precizată pot fi citite integral accesând secţiunea „Documente“


 Revenind la judecătorul care a semnat mandatele de arestare preventivă, Valentin Horia Şelaru este fostul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov şi fost şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General al României. Magistratul a avut în atenţie, în trecut, dosarul lui Cristian Cioacă, dar şi pe cel al lucrătorilor Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanţa cercetaţi şi trimişi în judecată de procurorii Parchetului General al României după ce ar fi bătut, ameninţat şi lipsit de libertate un investigator sub acoperire. Mai mult decât atât, Şelaru a deschis şi dosarul comisarului-şef Ionel Cazacu, fostul şef al Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, suspectat de dare de mită, în forma autoratului, respectiv a complicităţii la infracţiunea de dare de mită.
 
Judecători cu dosare „grele“ - Poşta Română, Alro, Cioacă şi BCCO
Ionel Cazacu, şef în IPJ Constanţa, află azi dacă se întoarce în arest

 
Mai departe, Şelaru a făcut parte din completul de judecată care a dispus achitarea definitivă a unor poliţişti de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Constanţa, acuzaţi de furt calificat.
 
Poliţişti de la Transporturi Constanţa, achitaţi definitiv
 
   Valentin Horia Şelaru a hotărât, în vara lui 2014, menţinerea în arest a Veronicăi Cîrstoiu (în prezent liberă), fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti. Femeia este judecată la Curtea de Apel Constanţa pentru luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, instigare la spălare a banilor, comisă în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită, înşelăciune în formă continuată (65 de acte materiale), două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (65 de acte materiale).
 
Legături cu dosarele „Henri Coandă“ şi „Mita de la Primărie“
Hotărâre definitivă pentru fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu

 

Nu este de trecut cu vederea faptul că Şelaru a făcut parte şi din completul care a închis definitiv dosarul celor trei poliţişti ai Serviciului Rutier Constanţa (Dumitru Iulian Maxim, Andrei Bogdan Călugăru şi Florentin Grasu) acuzaţi de fapte de corupţie şi condamnaţi la câte un an şi jumătate de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
Trei poliţişti ai Serviciului Rutier, condamnaţi definitiv

 Tot Şelaru a „tranşat“ şi procesul poliţiştilor de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia - Garda de Coastă (Valentin Şoldan, Cristian Ionuţ Ene şi Cristian Penescu), trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.
 
După Poliţia Rutieră, acum Garda de Coastă
Încă trei poliţişti din Constanţa, judecaţi pentru fapte de corupţie, condamnaţi definitiv 

 

  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii