Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 01 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accidentele familiei Chițac. Nu este prima pățanie a primarului din Constanța

ro

01 Oct, 2024 10:11 393 Marime text
Vergil Chițac, Sursa foto: Ziua de Constanța
 
Familia Chițac nu este la prima experiență nefericită cu accidente rutiere. Cel mai recent a avut loc aseară, pe Autostrada A2. Primarul Constanței, Vergil Chițac, a fost implicat în accidentul rutier produs în după-amiaza zilei de luni, 30 septembrie 2024, pe Autostrada Soarelui, în sensul de mers spre Constanța. 
Mai devreme, în cursul zilei, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea au fost sesizați, prin apel la numărul vde urgență 112, despre un accident rutier produs intre două autoturisme, fără persoane încarcerate pe A2, Km 167, sensul de mers spre Constanța.
 
Starea primarului Chițac era bună, conform cadrelor medicale. „Este stabil, conștient, cooperant. La acest moment se efectuează investigații medicale de specialitate”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean. „Pacientul a fost adus la UPU în jurul orei 18.00, conștient, stabil și cooperant. S-au efectuat toate investigațiile medicale necesare, iar rezulttatele acestora n-au relevat nicio leziune postraumatică. Având în veder starea generală a pacientului, nu se impune internarea acestuia”, a transmis Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța.
 
Soția primarului, lovită pe trecerea pentru pietoni, în 2019
 
Când era senator de Constanța, în anul 2019, înainte să ajungă în poziția de primar al Constanței, Vergil Chiţac, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că soția sa a fost lovită de o mașină, în decembrie 2019, pe o trecere de pietoni din Constanța. Accidentul a avut loc într-o zonă intens circulată și a fost cauzat de un șofer care a susținut că nu a văzut-o pe femeie.
 
Iată, în continuare, mesajul, integral, aşa cum a fost postat de Vergil Chițac:

"Luni dimineata la ora 7.00 sotia mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni de la Scola 23 de pe str. Dezrobirii. Un sofer neatent a intrat in ea provocandu-i multiple rani si contuzii… la cap si pe tot corpul. Sigur ca nu are nici o scuza insa explicatia soferului a fost ca nu a vazut-o.

Spre meritul lor cei de la SMURD au venit rapid si au dus-o la UPU unde am gasit-o si eu. Discutand cu politistii am aflat ca mai erau cativa accidentati in situatii similare. Zilnic in orasul nostru, mai ales in diminetile cand inca e intuneric, se intampla astfel de grozavii din cauza proastei iluminari a trecerilor de pietoni.

In ultimii ani, in zona aceea au avut loc numeroase accidente, din care 4 au fost fatale. Se impune de urgenta iluminarea corespunzatoare a trecerilor de pietoni. Stau totusi si ma intreb de ce, in ciuda atator accidente, nimeni din primarie sau de la politie, nu a analizat si reparat aceasta deficienta. Cati oameni mai trebuie sa sufere sau sa moara pentru ca ei sa ia masuri, banale de altfel..."

Citește și
Primarul Constanței, Vergil Chițac, implicat în accidentul de pe autostrada A2 (FOTO+VIDEO)
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii