Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzații de intimidare a alegătorilor la Constanța! Reacția IPJ Constanța

ro

08 Jun, 2024 18:29 930 Marime text
Polițiști în acțiune. Foto:DGPMBDoi candidați la Primăria Constanța au transmis mesaje în spațiul public cu privire intimidarea alegătorilor. În acest context, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța transmite că, pentru ca alegerile din data de 9 iunie 2024 să se desfășoare în condiții de legalitate și siguranță, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța  au fost dispuse măsuri specifice.

„Asigurăm cetățenii de faptul că polițiștii din cadrul instituției noastre sunt în măsură să-și îndeplinească atribuțiile în mod echidistant, potrivit competențelor legale și principiilor integrității și transparenței.

Până în acest moment, polițiștii și-au îndeplinit toate sarcinile instituționale și au fost dispuse toate măsurile specifice pentru soluționarea solicitărilor și sesizărilor în context electoral, în conformitate cu legislația specifică.

Orice sesizare este tratată cu celeritate, iar toate incidentele și sesizările electorale sunt gestionate corespunzător și în mod echidistant, după încheierea verificărilor urmând a se stabili care dintre acestea se confirmă.

Reamintim că, potrivit Codului Penal, constituie infracţiuni electorale împiedicarea exercitării drepturilor electorale, coruperea alegătorilor, frauda la vot, frauda la votul electronic, violarea confidențialității votului, nerespectarea regimului urnei de vot, falsificarea documentelor și evidențelor electorale“ - au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Citește și: 

Oficial de la BEJ Constanța! De ce a fost primarul municipiului Constanța sancționat! Firul evenimentelor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii