Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul Răzvan Dimoftache cere să fie pus în libertate

ro

13 Feb, 2016 00:00 2123 Marime text
Faţă de Răzvan Dimoftache s-a luat, joi, măsura arestării preventive de către magistraţii Tribunalului Constanţa. Nemulţumit de decizia judecătorilor, acesta a depus, ieri, contestaţie. Până la închiderea ediţiei, nu a fost dat niciun termen pentru soluţionarea contestaţiei.
 
Reamintim că, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Constanţa „au documentat activitatea infracţională a lui Răzvan Dimoftache, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, în forma autoratului, instigării, complicităţii şi participaţiei improprii, de înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii; a Danielei Violeta C., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, în forma autoratului şi complicităţii, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declaraţii; a Cristinei B., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, emitere de file de CEC fără disponibil la tras, fals privind identitatea, folosirea instrumentelor oficiale; a Maricicăi P., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, cesiune fictivă de părţi sociale; a lui Marian S., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare de instrumente oficiale; a lui Senol I., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, şi a lui Daniel S., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare de instrumente oficiale“.
 
În fapt, Răzvan Dimoftache, în calitate de administrator al unei societăţi, în perioada 2007-2009, „s-a sustras de la plata de la bugetul de stat cu suma totală de 128.657 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit“.
 
În cursul anului 2009, Răzvan Dimoftache „a procedat la falsificarea instrumentelor oficiale constând în ştampile, instrumente oficiale, pe care le-a utilizat pentru a crea aparenţa de legalitate a cărnii şi a produselor din carne cu care s-a aprovizionat în calitate de reprezentant al SC“.
 
Ulterior, în cursul anului 2013, „sus-numitul, în calitate de administrator, a refuzat să pună la dispoziţia organelor fiscale documentele financiar-contabile ale firmei, în vederea efectuării inspecţiei fiscale“.
 
„Având în vedere refuzul predării documentelor contabile, în urma efectuării unei percheziţii domiciliare la sediul social al firmei, au fost identificate peste 400 de înscrisuri contrafăcute prin scanare de către D. Răzvan, reprezentând certificate de sănătate publică falsificate, în scopul creării unei aparenţe de legalitate a provenienţei mărfurilor (carne şi produse din carne), cu care societatea s-a aprovizionat“, potrivit oamenilor legii.
 
Totodată, „au mai fost identificate o ştampilă falsificată, precum şi un contract falsificat de închiriere spaţiu comercial“.
 
Ulterior, „organele fiscale au calculat un prejudiciu adus bugetului de stat prin neînregistrarea contravalorii mărfurilor vândute, în sumă totală de 200.739,35 de lei“.
 
„Având în vedere persistenţa infracţională a inculpatului D. Răzvan, care a desfăşurat activitate comercială în condiţii ilicite în numele şi pe seama a trei SC, s-au solicitat autorizaţii de percheziţii domiciliare la sediul social şi la puncte de lucru ale unei SC. Aceasta a fost declarată inactivă ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor declarative cu privire la taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, societatea nedepunând bilanţuri contabile anuale pentru perioada 2011-2014“, mai spun poliţiştii.
 
Mai mult, „începând cu anul 2013, aceeaşi SC avea obligaţia să se înregistreze ca plătitor de TVA, existând indicii că persoana juridică s-a sustras de la plata taxei pe valoarea adăugată prin nedeclararea veniturilor realizate“.
 
Totodată, „începând cu data de 2.02.2016, societatea solicitase la DSVSA Constanţa anularea autorizaţiilor de înregistrare sanitar-veterinară pentru două puncte de lucru situate în Piaţa Tomis III Constanţa, menţionându-se în mod explicit că activitatea SC s-a închis“.
 
Astfel, cu sprijinul SAS Constanţa, poliţiştii SICE Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, împreună cu reprezentanţi ai DSVSA Constanţa şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă, au efectuat, miercuri, şapte percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente contabile ale societăţii, alte înscrisuri, unităţi de calculator, telefoane mobile, sumele de 9.900 de euro şi 3.950 de lei.
 
De asemenea, la cele două puncte de lucru ale societăţii din Piaţa Tomis III Constanţa a fost identificată o tonă de carne şi produse din carne expirată, necorespunzătoare consumului, care a fost ridicată şi predată în vederea distrugerii la o unitate economică specializată.
 
Un alt magazin de carne, tot din Tomis III, situat mai aproape de piaţă, şi care are aceiaşi proprietari, a fost şi el închis. Potrivit unor surse, şi din acest punct comercial au fost confiscate 700-800 de kilograme de carne.

Citeşte şi

Afaceristul Răzvan Dimoftache, reţinut
Sute de kilograme de carne stricată, confiscate de poliţişti în Piaţa Tomis III (galerie foto + video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii