Afaceristul Răzvan Dimoftache, reţinut Sute de kilograme de carne stricată, confiscate de poliţişti în Piaţa Tomis III (galerie foto + video)
Afaceristul Răzvan Dimoftache, reţinut: Sute de kilograme de carne stricată, confiscate de poliţişti în Piaţa
12 Feb, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
8899
Marime text
Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Constanţa „au documentat activitatea infracţională a lui Răzvan Dimoftache, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, în forma autoratului, instigării, complicităţii şi participaţiei improprii, înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii; a Danielei Violeta C., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, în forma autoratului şi complicităţii, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declaraţii; a Cristinei B., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, emitere de file de CEC fără disponibil la tras, fals privind identitatea, folosirea instrumentelor oficiale; a Maricicăi P., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, cesiune fictivă de părţi sociale; a lui Marian S., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare de instrumente oficiale; a lui Senol I., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, şi a lui Daniel S., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare de instrumente oficiale“.
În fapt, Răzvan Dimoftache, în calitate de administrator al unei societăţi, în perioada 2007-2009, „s-a sustras de la plata de la bugetul de stat cu suma totală de 128.657 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit“.
Ulterior, în cursul anului 2013, „sus-numitul, în calitate de administrator, a refuzat să pună la dispoziţia organelor fiscale documentele financiar-contabile ale firmei, în vederea efectuării inspecţiei fiscale“.
„Având în vedere refuzul predării documentelor contabile, în urma efectuării unei percheziţii domiciliare la sediul social al firmei, au fost identificate peste 400 de înscrisuri contrafăcute prin scanare de către D. Răzvan, reprezentând certificate de sănătate publică falsificate, în scopul creării unei aparenţe de legalitate a provenienţei mărfurilor (carne şi produse din carne), cu care societatea s-a aprovizionat“, potrivit oamenilor legii.
Totodată, „au mai fost identificate o ştampilă falsificată, precum şi un contract falsificat de închiriere spaţiu comercial“.
Ulterior, „organele fiscale au calculat un prejudiciu adus bugetului de stat prin neînregistrarea contravalorii mărfurilor vândute în sumă totală de 200.739,35 de lei“.
„Având în vedere persistenţa infracţională a inculpatului D. Răzvan, care a desfăşurat activitate comercială în condiţii ilicite în numele şi pe seama a trei SC, s-au solicitat autorizaţii de percheziţii domiciliare la sediul social şi la puncte de lucru ale unei SC. Aceasta a fost declarată inactivă ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor declarative cu privire la taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, societatea nedepunând bilanţuri contabile anuale pentru perioada 2011-2014“, mai spun poliţiştii.
Mai mult, „începând cu anul 2013, aceeaşi SC avea obligaţia să se înregistreze ca plătitor de TVA, existând indicii că persoana juridică s-a sustras de la plata taxei pe valoarea adăugată prin nedeclararea veniturilor realizate“.
Totodată, „începând cu data de 2.02.2016, societatea solicitase la DSVSA Constanţa anularea autorizaţiilor de înregistrare sanitar-veterinară pentru două puncte de lucru situate în Piaţa Tomis III Constanţa, menţionându-se în mod explicit că activitatea SC s-a închis“.
„Polițiștii din Constanţa (SICE), având activităţi specifice într-un dosar de evaziune fiscală, sub coordonarea procurorilor Curţii de Apel Constanţa, au descoperit aseară aproximativ o tonă de carne expirată într-un magazin din piaţa Tomis III. Au fost sesizaţi şi reprezentanţii DSV şi ANAF. Întreaga cantitate de carne a fi ridicată, urmând a fi distrusă. Administratorul, încă de aseară (n.r. miercuri seara), a fost reţinut de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală“, a declarat ieri Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Constanța.
Astfel, cu sprijinul SAS Constanţa, poliţiştii SICE Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, împreună cu reprezentanţi ai DSVSA Constanţa şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă, au efectuat, miercuri, şapte percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente contabile ale societăţii, alte înscrisuri, unităţi de calculator, telefoane mobile, sumele de 9.900 de euro şi 3.950 de lei.
De asemenea, la cele două puncte de lucru ale societăţii din Piaţa Tomis III Constanţa a fost identificată o tonă de carne şi produse din carne expirată necorespunzătoare consumului, care a fost ridicată şi predată în vederea distrugerii la o unitate economică specializată.
În cauză, urmează a se efectua o constatare tehnico-ştiinţifică de către reprezentanţii Direcţiei Generale Antifraudă, în vederea stabilirii sumei, reprezentând taxe şi impozite datorate bugetului de stat, sustrase de la plată de către reprezentanţii societăţii în cauză.
Faţă de Răzvan Dimoftache s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, el fiind prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, iar faţă de Daniela Violeta C. s-a luat măsura controlului judiciar.
Un alt magazin de carne, tot din Tomis III, situat mai aproape de piaţă, şi care are aceiaşi proprietari, a fost şi el închis. Potrivit unor surse, şi din acest punct comercial au fost confiscate 700-800 de kilograme de carne.
Administratorul societăţii este Gabriel Dimoftache. Firma desfăşoară „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“.
Prin Hotărârea numărul 1 din 17.07.2014, cei doi asociaţi au decis deschiderea punctului de lucru din Complexul Agroalimentar Tomis III, spaţiul comercial numărul 13, şi închiderea punctului de lucru din zona Tomis II. Tot atunci au completat obiectul de activitate cu codurile CAEN 1010 - prelucrarea şi conservarea cărnii, 1012 - prelucrarea şi conservarea cărnii de pasăre, 1013 - fabricarea produselor din carne şi 1020 - prelucrarea şi conservarea peştelui, crustaceelor şi moluştelor.
Răzvan Dimoftache a fost cooptat în All Plus Consulting SRL în data de 16 septembrie 2010, de către Elvira Daniela Popa, potrivit Monitorului Oficial al României, partea a IV-a, numărul 4597/10.11.2010. Atunci, aceasta s-a retras din societate, cesionându-i părţile sociale lui Răzvan Dimoftache. Astfel, capitalul social al firmei a fost împărţit între Răzvan Dimoftache şi SC Sladum SRL, cu o participare la beneficii şi pierderi de 95%, respectiv 5%. Tot atunci, Elvira Daniela Popa s-a retras şi din funcţia de administrator şi a fost numit Răzvan Dimoftache, pe o perioadă nelimitată.
Prin Hotărârea numărul 1 din Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, numărul 26/07.01.2014, s-a decis retragerea societăţii Sladum SRL, care a cesionat la valoarea nominală aportul său la capitalul social, în sumă de 10 lei - o parte socială, lui Răzvan Dimoftache. Tot atunci, s-a cooptat ca asociat şi a fost numit administrator pe o perioadă nelimitată Gabriel Dimoftache, care a venit cu un aport în numerar la capitalul social în sumă de 50 de lei - cinci părţi sociale, majorând în acest mod capitalul social.
În urma modificărilor, Răzvan Dimoftache deţinea 20 de părţi sociale, cu 80% cotă de participare la beneficii şi pierderi, iar Gabriel Dimoftache deţinea cinci părţi sociale, cu 20% cotă de participare la beneficii şi pierderi. Tot atunci, s-a decis retragerea din funcţia de administrator a lui Răzvan Dimoftache.
Potrivit Registrului Comerţului, Sladum SRL se află în acest moment în „insolvenţă; lichidare; sub incidenţa Legii nr. 85/2014“.
Cotidianul ZIUA de Constanţa a încercat să ia un punct de vedere de la reprezentanţii societăţii All Plus Consulting SRL, însă numerele de telefon prezentate în fişa de la Registrul Comerţului nu sunt actualizate.
Răzvan Dimoftache mai apare ca asociat în Amasing Garden SRL (întrerupere temporară de activitate), Axum SRL (radiată), D.R. Company SRL (radiată), Siesta Garden SRL (întrerupere temporară de activitate) şi Sphera Prod SRL (radiată).
Potrivit presei locale, în 2013, autorităţile din Constanţa au descins într-o măcelărie care nu mai avea autorizaţie de funcţionare, administrată de Răzvan Dimoftache. Pe atunci, aproximativ o tonă de carne alterată şi o altă cantitate de carne aflată în pragul expirării au fost descoperite în incinta unui punct de lucru situat pe şoseaua Mangaliei, din Constanţa.
A fost audiat afaceristul Dimoftache în cazul împuşcăturilor de la Dobrogea?
Falimentul lui Dimoftache
Procurorii au reluat cercetările în dosarul înşelăciunii orchestrate de Răzvan Dimoftache
Răzvan Dimoftache a luat 2,5 miliarde fără să aibă intenţie
Banca Românească, protejata de procurori în dosarul „Dimoftache-Building Star“
În fapt, Răzvan Dimoftache, în calitate de administrator al unei societăţi, în perioada 2007-2009, „s-a sustras de la plata de la bugetul de stat cu suma totală de 128.657 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit“.
Ce au reţinut procurorii
În cursul anului 2009, Răzvan Dimoftache „a procedat la falsificarea instrumentelor oficiale constând în ştampile, instrumente oficiale, pe care le-a utilizat pentru a crea aparenţa de legalitate a cărnii şi a produselor din carne cu care s-a aprovizionat în calitate de reprezentant al SC“.Ulterior, în cursul anului 2013, „sus-numitul, în calitate de administrator, a refuzat să pună la dispoziţia organelor fiscale documentele financiar-contabile ale firmei, în vederea efectuării inspecţiei fiscale“.
„Având în vedere refuzul predării documentelor contabile, în urma efectuării unei percheziţii domiciliare la sediul social al firmei, au fost identificate peste 400 de înscrisuri contrafăcute prin scanare de către D. Răzvan, reprezentând certificate de sănătate publică falsificate, în scopul creării unei aparenţe de legalitate a provenienţei mărfurilor (carne şi produse din carne), cu care societatea s-a aprovizionat“, potrivit oamenilor legii.
Totodată, „au mai fost identificate o ştampilă falsificată, precum şi un contract falsificat de închiriere spaţiu comercial“.
Ulterior, „organele fiscale au calculat un prejudiciu adus bugetului de stat prin neînregistrarea contravalorii mărfurilor vândute în sumă totală de 200.739,35 de lei“.
„Având în vedere persistenţa infracţională a inculpatului D. Răzvan, care a desfăşurat activitate comercială în condiţii ilicite în numele şi pe seama a trei SC, s-au solicitat autorizaţii de percheziţii domiciliare la sediul social şi la puncte de lucru ale unei SC. Aceasta a fost declarată inactivă ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor declarative cu privire la taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, societatea nedepunând bilanţuri contabile anuale pentru perioada 2011-2014“, mai spun poliţiştii.
Mai mult, „începând cu anul 2013, aceeaşi SC avea obligaţia să se înregistreze ca plătitor de TVA, existând indicii că persoana juridică s-a sustras de la plata taxei pe valoarea adăugată prin nedeclararea veniturilor realizate“.
Totodată, „începând cu data de 2.02.2016, societatea solicitase la DSVSA Constanţa anularea autorizaţiilor de înregistrare sanitar-veterinară pentru două puncte de lucru situate în Piaţa Tomis III Constanţa, menţionându-se în mod explicit că activitatea SC s-a închis“.
„Polițiștii din Constanţa (SICE), având activităţi specifice într-un dosar de evaziune fiscală, sub coordonarea procurorilor Curţii de Apel Constanţa, au descoperit aseară aproximativ o tonă de carne expirată într-un magazin din piaţa Tomis III. Au fost sesizaţi şi reprezentanţii DSV şi ANAF. Întreaga cantitate de carne a fi ridicată, urmând a fi distrusă. Administratorul, încă de aseară (n.r. miercuri seara), a fost reţinut de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală“, a declarat ieri Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Constanța.
Astfel, cu sprijinul SAS Constanţa, poliţiştii SICE Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, împreună cu reprezentanţi ai DSVSA Constanţa şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă, au efectuat, miercuri, şapte percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente contabile ale societăţii, alte înscrisuri, unităţi de calculator, telefoane mobile, sumele de 9.900 de euro şi 3.950 de lei.
De asemenea, la cele două puncte de lucru ale societăţii din Piaţa Tomis III Constanţa a fost identificată o tonă de carne şi produse din carne expirată necorespunzătoare consumului, care a fost ridicată şi predată în vederea distrugerii la o unitate economică specializată.
În cauză, urmează a se efectua o constatare tehnico-ştiinţifică de către reprezentanţii Direcţiei Generale Antifraudă, în vederea stabilirii sumei, reprezentând taxe şi impozite datorate bugetului de stat, sustrase de la plată de către reprezentanţii societăţii în cauză.
Faţă de Răzvan Dimoftache s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, el fiind prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, iar faţă de Daniela Violeta C. s-a luat măsura controlului judiciar.
Un alt magazin de carne, tot din Tomis III, situat mai aproape de piaţă, şi care are aceiaşi proprietari, a fost şi el închis. Potrivit unor surse, şi din acest punct comercial au fost confiscate 700-800 de kilograme de carne.
Despre All Plus Consulting SRL
Magazinul de carne funcţionează pe firma All Plus Consulting SRL, înregistrată în anul 2007, cu sediul social în municipiul Constanţa, pe bulevardul Ferdinand. Capitalul social subscris, de 200 de lei, este compus din 20 de părţi sociale. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului la 11 februarie 2016, asociaţi în societate sunt Răzvan Dimoftache, născut în 1973, la Medgidia, cu 80% din capitalul social, şi Gabriel Dimoftache, născut în 1937, în Mărăşeşti, Vrancea, cu 20% din capitalul social.Administratorul societăţii este Gabriel Dimoftache. Firma desfăşoară „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“.
Prin Hotărârea numărul 1 din 17.07.2014, cei doi asociaţi au decis deschiderea punctului de lucru din Complexul Agroalimentar Tomis III, spaţiul comercial numărul 13, şi închiderea punctului de lucru din zona Tomis II. Tot atunci au completat obiectul de activitate cu codurile CAEN 1010 - prelucrarea şi conservarea cărnii, 1012 - prelucrarea şi conservarea cărnii de pasăre, 1013 - fabricarea produselor din carne şi 1020 - prelucrarea şi conservarea peştelui, crustaceelor şi moluştelor.
Răzvan Dimoftache a fost cooptat în All Plus Consulting SRL în data de 16 septembrie 2010, de către Elvira Daniela Popa, potrivit Monitorului Oficial al României, partea a IV-a, numărul 4597/10.11.2010. Atunci, aceasta s-a retras din societate, cesionându-i părţile sociale lui Răzvan Dimoftache. Astfel, capitalul social al firmei a fost împărţit între Răzvan Dimoftache şi SC Sladum SRL, cu o participare la beneficii şi pierderi de 95%, respectiv 5%. Tot atunci, Elvira Daniela Popa s-a retras şi din funcţia de administrator şi a fost numit Răzvan Dimoftache, pe o perioadă nelimitată.
Prin Hotărârea numărul 1 din Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, numărul 26/07.01.2014, s-a decis retragerea societăţii Sladum SRL, care a cesionat la valoarea nominală aportul său la capitalul social, în sumă de 10 lei - o parte socială, lui Răzvan Dimoftache. Tot atunci, s-a cooptat ca asociat şi a fost numit administrator pe o perioadă nelimitată Gabriel Dimoftache, care a venit cu un aport în numerar la capitalul social în sumă de 50 de lei - cinci părţi sociale, majorând în acest mod capitalul social.
În urma modificărilor, Răzvan Dimoftache deţinea 20 de părţi sociale, cu 80% cotă de participare la beneficii şi pierderi, iar Gabriel Dimoftache deţinea cinci părţi sociale, cu 20% cotă de participare la beneficii şi pierderi. Tot atunci, s-a decis retragerea din funcţia de administrator a lui Răzvan Dimoftache.
Potrivit Registrului Comerţului, Sladum SRL se află în acest moment în „insolvenţă; lichidare; sub incidenţa Legii nr. 85/2014“.
Cotidianul ZIUA de Constanţa a încercat să ia un punct de vedere de la reprezentanţii societăţii All Plus Consulting SRL, însă numerele de telefon prezentate în fişa de la Registrul Comerţului nu sunt actualizate.
Răzvan Dimoftache mai apare ca asociat în Amasing Garden SRL (întrerupere temporară de activitate), Axum SRL (radiată), D.R. Company SRL (radiată), Siesta Garden SRL (întrerupere temporară de activitate) şi Sphera Prod SRL (radiată).
Ce spune presa locală despre Răzvan Dimoftache
Presa locală scria, în anul 2005, că Gabriel Dimoftache şi fiul său, Răzvan, au fost implicaţi într-un scandal privind o presupusă înşelăciune de aproape două miliarde şi jumătate de lei. De asemenea, cei doi ar fi avut antecedente serioase în această activitate, dar ar fi scăpat de fiecare dată cu ajutorul unor poliţişti şi procurori.Potrivit presei locale, în 2013, autorităţile din Constanţa au descins într-o măcelărie care nu mai avea autorizaţie de funcţionare, administrată de Răzvan Dimoftache. Pe atunci, aproximativ o tonă de carne alterată şi o altă cantitate de carne aflată în pragul expirării au fost descoperite în incinta unui punct de lucru situat pe şoseaua Mangaliei, din Constanţa.
Citeşte şi:
Ţeparii DimoftacheA fost audiat afaceristul Dimoftache în cazul împuşcăturilor de la Dobrogea?
Falimentul lui Dimoftache
Procurorii au reluat cercetările în dosarul înşelăciunii orchestrate de Răzvan Dimoftache
Răzvan Dimoftache a luat 2,5 miliarde fără să aibă intenţie
Banca Românească, protejata de procurori în dosarul „Dimoftache-Building Star“
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii