Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă în Marea Neagră Un elicopter al Forțelor Aeriene Române îi caută pe marinarii dispăruți după scufundarea navei lor

ro

18 May, 2024 16:25 888 Marime text
O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe, iar opt membri ai echipajului au fost salvaţi, trei fiind daţi dispăruţi. 

Potrivit ISU Dobrogea, la misiunea din portul Constanța au fost alocate două autospeciale pentru transport victime multiple și un SMURD (8 subofițeri și 2 ofițeri). Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica a precizat că toate cele opt persoane au fost evaluate medical de echipajele de prim ajutor. 

„Un elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forţelor Aeriene Române, execută sâmbătă, 18 mai, o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori ai echipajului navei scufundate, în această dimineaţă, în Marea Neagră.

La solicitarea Autorităţii Navale Române, ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat punerea la dispoziţie, în regim de urgenţă, a unui elicopter care să sprijine eforturile autorităţilor române depuse pentru căutarea şi salvarea celor trei marinari daţi dispăruţi în dimineaţa acestei zile, ca urmare a scufundării navei Mohammad Z, pavilion Tanzania, în apropiere de Sfântu Gheorghe”, au transmis reprezentanţii MApN.



Citește și:

O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe! Trei marinari, dați dispăruți. Ce spune Adrian Mihălcioiu, liderul SLN (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii