Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 03 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANR coordonează operațiunea de recuperare a două corpuri găsite în Marea Neagră, la Gura Portiței

ro

03 Sep, 2024 16:39 232 Marime text







Autoritatea Navală Română, prin Serviciul MRCC (Maritime Rescue Co-ordination Centre), desfășoară la această oră o operațiune de recuperare a două corpuri care au fost observate plutind la aproximativ 7 mile sud-est de Gura Portiței.

Alerta a fost dată de un pescador aflat în zonă, iar ofițerii MRCC au solicitat deplasarea navei ARSVOM SAR Artemis la locul indicat. A fost  totodată alertată și  Poliția de Frontieră, potrivit unui comunicat al ANR.

„După recuperarea și identificarea cadavrelor se va putea stabili dacă acestea aparțin celor doi bărbați, în vârstă de 59 și 63 de ani, care au fost dați dispăruți pe 31 august 2024, după ce s-au îmbăiat la gura de vărsare a Brațului Sf. Gheorghe în Marea Neagră”, se arată în comunicatul remis.




Reamintim că în data de 31 august 2024, în jurul orei 18:15, a fost primit un apel la numărul de urgență 112 prin care s-a semnalat că două persoane au dispărut după ce s-au îmbăiat la gura de vărsare a Brațului Sf. Gheorghe în Marea Neagră. În urma apelului, a fost demarată imediat o operațiune de căutare și salvare coordonată de serviciul MRCC din cadrul Autorității Navale Române.

Căutările s-au efectuat cu unității mobile de intervenție aparținând ARSVOM, Poliției de Frontieră și un elicopter al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). De asemenea a participat la operațiune si Oficiul de Căpitănie Sf. Gheorghe, cu un RHIB din dotare.


Citește și
Județul TulceaOficial de la ANR despre pescarii dispăruți în Dunăre în zona localității Sfântul Gheorghe
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii